Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Florida a bérmanevem, felvehet...

Florida a bérmanevem, felvehetem 2. keresztnévnek, vagy esetleg lecserélhetem a régit Floridára?

Figyelt kérdés
Érdekelne majd egyszer... Csupán az aggaszt benne, hogy Florida, mint maga a szó, egy Amerikai Állam neve az 50 közül. Szerintetek fel lehet venni ennek ellenére? (Boldog Florida Cevoli után vettem fel, mint Boldog nevét, az inspirált benne, hogy nem ő volt a szent, a "nagy", hanem hogy naggyá tett másokat, szentté avattatott.)
ma 07:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A Florida Magyarországon nem szerepel az adható nevek listáján, ergo nem veheted fel.
ma 07:15
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
ma 07:43
 3/5 anonim ***** válasza:
23%
A nevet felveheted névváltoztatás keretében, de csak magyar helyesírás szerint. (Én éppen ezért nem tenném!)
ma 08:06
 4/5 anonim ***** válasza:
88%

4-es, miért, a Floridát hogyan kell magyar helyesírással leírni...?

Kérdező, nem veheted fel, mert nincs az MTA listán. Kérvényezheted, de szerintem ezt nem fogják engedélyezni, mert máshol sem hinném, hogy alá tudod támasztani, hogy keresztnévként használják.

ma 08:18
 5/5 anonim válasza:
87%
Legyél akkor Flóra Ida (esküszöm nem is rossz név). Vagy érvelj azzal, hogy e kettő összevonásának tekinted a Floridát.
ma 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!