A csókot is tiltja a kereszténység?
Ugye a testi örömöket ellenzik a házasságig. Viszont a csókot is? Mert az is egy fajta testi öröm amit a szeretet testi kifejezésére használunk valamint öröm szerzésre...
Lehet hülyeséget kérdezek, de en nem vagyok valami tájékozott ebben a témában, szóval ne kövezzetek meg érte ha hülyeséget mondtam.
"Mi köze van így bárkinek is Istenhez, az Igazsághoz?"
Neked például láthatóan semmi, sokat beszélsz és keveset mondasz. Jézus azt tanítja, hogy feleleteink legyenek tömörek, egyértelműek:
"Így beszéljetek inkább: az igen igen, a nem nem. Ami ezenfelül van, a gonosztól való."
61. Ez lett írva korábban is, és ez mindig igaz az esetek többségében, mert nyilvánvaló az Igazság, hogy aki csak idézget, az nem ért. Betűk mögé bújnak sokan, mert ez ad egyfajta testi intellektuálitást. Annyi ember idéz, annyian hiszik, hogy mert idéznek mondanak valamit, hogy ismerik az Igazságot, Istent, de a fa gyümölcse mindig árulkodó.
Amit az idézetre írtál értésként, az nem fedi az Igazságot. Mert nem a hosszról, a tömörségről szól Krisztus, ez nem ezt jelenti. A jelentése az, hogy aki Istenből szól, aki az Igazságot világolja, az egyenesen, alázatosan, nyíltan és tűzzel tegye azt, úgy, hogy nem magából szól, hanem azt mondja, amire Isten indítja Krisztuson keresztül. Ezt jelenti. Legyen a beszédünk igen és nem. Nem babonásan és dogmatikusan a tömörséget érti, hanem azt, hogy ha az Igazságot szólja valaki, akkor azt, ne más világi információt és mesét keverjen bele. Egyértelmű legyen, Kiből szól és azt úgy adja át, ahogyan megkapta. Ne tévelyegjen, ne sántikáljon kétfelé. Hogy ne keverje a hazugságot és a kevélységet, a felemelkedettséget és a sértést, hanem aki hév az Igazságban, az csak abban legyen hév.
Meg van írva, ha valaki szüntelen bizonygatásra vágyik, hogy van, akit apostolnak küldött el Isten, van, akit prófétálni, van, akit tanítani, stb. Akit ő választ, azt elküldi, és arra, amire szánja. Van, aki írásban adja át elsődlegesen, van, aki másban. A választottak kapnak talentumokat, és azokat fektetik be. Ha az emberek zöme közelebb állna Istenhez, akkor nem lenne szükséges bizonyos embereknek ennyit írni vagy beszélni az Igazságról az embertársaiknak. Teljesen mindegy, hogy keveset írok, nektek az sem felelne meg, mert nem azt látjátok meg, Akiből szólok, hanem a saját emberi személyem taszít titeket, ima a kivételekért. Ha értenétek, elegendő lenne akár pár szó is. De ha te sem érted a megannyi karaktert, akkor érted a keveset? Nem, mert nem értheted és nem is akarod érteni. A fülek csukva vannak, csak a hazugságra nyílnak meg, meg a arra, ami simogatja azokat.
Ne idézgessünk és értelmezzünk felelőtlenül, mert egyrészt így az ember a saját lelkére is ítéletet von, másrészt félrevezeti vele a naivabb embertársát is. Ezt jelenti az igen és nem beszéd. Akkor szólj valamiről, ha érted! Ha nem, akkor légy csendben. Magam sem beszélek arról, amit nem értek. De az emberek zöme csak beszél, de olyan, mint a kémény, amit nem tisztítottak: csak a kormot szórja.
Legyen meg a hitünk szerint!
A Szent Lélek akarat valósuljon meg!
Üdv.
63. Dicsőséges, ahogyan az ember maga mondja ki az Igazságot magáról! A másiknak mondja, de azt magáról állítja aki. Az vedd észre, kérlek te is, hogy pontosan te, ti vagyok azok, akik így cselekedtek, hogy kiforgatjátok az Igazságot, és csak azt látjátok meg, amit akartok. Nekem nincsenek képzelgéseim. Istenben nincsen képzelgés. Ez annak van, aki hazugságban jár és tékozol.
De ne haragudj meg, ez már leterhelő a léleknek, ez az oda-vissza. Lehet írva bármi, el lesz beszélve. Köszönöm Nekik a kenyér megtörését. Magam is épültem belőle, és ismét bizonyságot kaptam, kinek milyen a fája és a gyümölcse, és hogy ki miként is maradt talpon a megpróbáltatásban. Mert minden ilyen eszmecsere is egy próba. Imádkozom érte, hogy éld lélekből az Igazságot, és meglásd a hazugságaidat.
Legyen meg a hited szerint neked is!
A Szent Lélek akarata legyen meg!
Üdv.
#64.
Kérnélek hogy ne szólj a kérdéshez többet mert már túl nagyon eltértél a fő kérdéstől és a témától
66. Nem szólok többet hozzá, semmi baj, fentebb írtam, hogy ennyi bőven elegendő volt a lelkemnek. Viszont a kérés akkor lenne következetes, bocsásd meg, ha azokhoz is intéznéd, akik reagáltak arra, amiket írtam, mert így egypólusú.
Egy Igazságszeretőbb, Isten-központúbb világban az emberek hálásabbak lennének az ilyen és ehhez hasonló beszélgetésekért, és nem arra kérnék az embertársukat, hogy ne szóljon többet, hanem amit mond, azt örömmel vennék. Azért, mert a témától eltérünk, az nem jelenti azt is, hogy ahová értünk, az ne tartalmazhatna a lélek számára épülést.
Hallja csak azt a fül ezután is, ami simogatja. Ez adja aztán a lelki életet, ettől lehet épülni, gyógyulni, hogy azt mondjuk, amit a másik hallani akar, és felpontozzuk. Isten legyen hozzánk irgalmas!
Üdv.
68. Nem, azt, az Igazságot ti forgatjátok ki, ima a kivételekért, csak nem látjátok még meg. Neked ne legyen bajod semmire, bízd inkább Istenre.
Imádkozom érte, hogy meglássátok és ti is szembesüljetek.
A Szent Lélek akarata legyen meg!
Üdv.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!