Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A csókot is tiltja a keresztén...

A csókot is tiltja a kereszténység?

Figyelt kérdés

Ugye a testi örömöket ellenzik a házasságig. Viszont a csókot is? Mert az is egy fajta testi öröm amit a szeretet testi kifejezésére használunk valamint öröm szerzésre...

Lehet hülyeséget kérdezek, de en nem vagyok valami tájékozott ebben a témában, szóval ne kövezzetek meg érte ha hülyeséget mondtam.

2023. dec. 1. 20:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:
100%

20# Jól gondolod. A Szeretet vezéreljen minden utadban.

Gal.5

22 A Szent Szellem pedig ezeket teremti meg bennünk: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, 23 szelídség és önuralom. Nincs olyan törvény, amely ezeket elítélné.

2023. dec. 4. 17:49
 22/71 anonim ***** válasza:
0%

20. Tapasztaltad már a gyűlöletet? Ha igen, akkor miért írsz nekem ilyen lélekfájdító dolgokat? Ha számodra is ez a gyűlölet, hogy igyekszem kimondani Általuk tűzzel és erővel az Igazságot, hogy nem babusgatok és simogatok, hanem arról teszek bizonyságot, amit ti nem akartok hallani, akkor máris gyűlölök? Miként mondhatod ki Krisztus nevét, hiszen akkor ilyen téren ő volt a legnagyobb embergyűlölő! Mert ő sem azt mondta, amit a másik hallani akart. Megbotránkoztatta az embereket egy szimbolikus lelki pofonnal, hogy felébredjenek a hazugságaikból. Akkor ő is gyűlölt?

Ennyi sor, ami mindig írva van, és ennyi belőle a megértés? Erre jutottál, hogy gyűlölök? Nem is tudjátok sokan, miket írtok le, Isten legyen hozzánk irgalmas! Ha lélekből értenéd ezen sorokat, ilyet sosem írtál volna nekem. Ha meg személyesen ismernél, főleg nem. Azt mondta Krisztus, hogy törjük meg a kenyeret. Ezt igyekszem tenni, Szerinted az ilyen ember gyűlöl? Vagy inkább szeret? Ki szeret jobban? Aki simogat a világi szeretettel, és azt mondja, amit hallani akarsz, vagy az, aki lélekből megtöri a kenyeret, megfed, de világol. Szerinted is melyikben van igaz élet? Miként mondhatsz nekem ilyet, hogy gyűlölök? Bosszant és dühít a konokságotok, a képmutatásotok, Isten bocsássa meg érte, mint ahogyan dühíttet akkoriban a prófétákat is, ima a kivételekért. Felemelitek magatokat a legtöbben, lenézitek a másikat, sértetek és megaláztok. Mikor beszéltem akár itt is így bárkivel is? Idézd be ide, légy szíves. Erre nézd meg, velem miként beszélnek. Milyen akkor a magam fájának gyümölcse, és milyen azoké, akik így tesznek? Ha tudnád, mit jelent valakit gyűlölni, ilyet nem írtál volna. Kimondani az Igazságot, még ha ezért meg is utálnak, ahhoz szükséges a szeretet. De ez más szeretet, mint amit te is szeretetnek hívsz. Isten szeretete nem a világ szeretete.

Amikor valaki vérszemet kap az Igazság okán, akkor támad a félelem miatt, mert fél szembesülni. Mindegy, hogy ő ezt megéli vagy sem, ez így van. És a félelem egy idő után haragot szül, ha a szív nem képes lecsendesedni és elengedni a tüskét. Ilyenkor a száj, a szív haraggal lesz teli. Olvasd el fentebb, szerinted azok a kommentek, amiket írtak rólam, milyen érzelemből fogantak? Szeretetből? Nézd meg a fájuknak a gyümölcsét. Ha viszont te tudod, hogy nem rólad szóltak azok a sorok, akkor miért kéred rajtam számon? Nem okkal veszed magadra? Belőled igen, ez nem érződik ki, és öröm, hogy emberibb módon reagáltál vissza. Ez nem is kíváncsiság, hanem te is beleütköztél abba, ami írva lett, mert számodra is megbotránkoztató. Az ember azt veszi magára, amiben érintett. Megértem, de ilyet kérek máskor ne írj elhamarkodottan, hogy gyűlölök.

Az Igazság nem erőszak, sem győzködés. És nincsen magam akarata. Isten akarata van. Szerinted akkor a próféták is gyűlöltek, amikor szólniuk volt szükséges? Amikor fedtek, akkor gyűlöltek? Amikor figyelmeztettek, akkor meggyőzni akartak? Ha bizonyos emberek, akiket Isten küld el elnémulnak, akkor a csukott fülek miként nyílnak meg? Nem azért vannak ezek az emberek elküldve? A saját dicsőségükre beszéltek? Vagy azért szóltak, hogy a fülek végre megnyíljanak? Vagy elfogadja ezt valaki, vagy nem. Nem azért írok ennyit és beszélek, mert annyira fantasztikus érzés, hogy ezért ezt kapom: megvetést. De erre kaptam meg az elhívást, és mindenki azt hisz, amit akar. Nemrég volt egy imában látásom, és elmondta az Úr, hogy nagyon kevés időnk maradt hátra! Nekem ne higgy, kérdezd meg Tőle, hogy hazudom-e. Nincsen már erre idő, hogy simogató szavakat írjak meg együttérzőn azt mondjam, amit te is hallani akarsz. A lélek a tét! De így, hogy ezeket valaki már hallja, nem mondhatja majd azt, hogy nem tudtam az Igazságot. De, el lett mondva, többször is, de inkább nevettél és le lettem nézve. Volt lehetőség szembesülni, de nem kellett. Inkább a mese.

Honnan tudod azt, hogy a párodat Isten küldte neked? Ő mondta ezt neked? Kérdezted ezt Tőle személyesen? Állandóan Istennel takaródzunk, és az Ő nevével próbáljuk elfedni a hazugságainkat. Nem keresed, melyik az igazibb? Csak elfogadsz? Ez a baj, látod. Elfogadsz és bólogatsz, mert Isten neked állítólag ezt mondta. Senki sem írta azt, hogy ne lenne benned és másban is szeretet. És mi van, akkor, ha valóban rossz erő vezérel? Akkor ezzel miként fogsz szembesülni? Ha nem keresel válaszokat, akkor miként tudod ennek az igazát? Honnan tudod, hogy nem a testi vágyad, az önámításod vezérel? Ne feledd te sem, hogy a hazug ember nem tudja, hogy hazugságban van! Mivel ha tudná, kijönne abból. Tudod, milyen erős szeretete van Istenben? Tudod, mi az ő szeretete? Ezeket kérdezted te is Tőle? Ha benned is az a szeretet van, mint Istenben, és úgy szeretsz, akkor miként írhatod azt zárásként, hogy TE jutottál erre a következtetésre. Te? Ha te te, akkor hol van benned Isten akarata? Ez a fő gond az emberek zömével, hogy a gyümölcs mindig elárulja őket. Istenről szólnak, de közben végig ÉN van. Miért nem úgy fogalmaztál, hogy Isten juttatott el erre a megértésre. Így már másabb lenne sokkal. De így még mindig azt írod, mondod, amit TE akarsz, amit te helyesnek látsz.

Legyen meg a hitünk szerint!

A Szent Lélek akarata legyen meg!

Üdv.

2023. dec. 4. 17:54
 23/71 A kérdező kommentje:

Tudod mi az a bigott jelző ugye? Mert a #15os megtalálta a legjobb szót arra ahogy kezeled a kérdést...

Egy ártalmatlan kérdést...

2023. dec. 4. 18:47
 24/71 anonim ***** válasza:
100%

23

inkább a pszichiátriára való, mint bigott

ima közben látásokat kap, és prófétának képzeli magát

2023. dec. 4. 19:14
 25/71 anonim ***** válasza:
0%

23. Ez nem ártalmatlan kérdés, ez annál sokkal mélyebb. Nincsen ártalmatlan kérdés, csak nem megfelelő válasz. Ha rám ezt a jelzőt írjátok, akkor ilyen értelemben nem magatokról is ezt állítjátok ki?

24. A szívnek bőségéből szól a száj. Senki sem írta sehol, hogy próféta lennék, ezt te állítod rólam. Kapnak mások is megéléseket, mert aki gyermek lélekben, és megutálta mind a saját lelkét, mind a világot, azzal tud Isten mit kezdeni. A többivel nem.

Csak imádkozni tudok érte, hogy egyre inkább kigyertek a hazugságokból, és kapjatok rájuk ti is látást, hogy mi gyökeredzett meg bennetek!

Legyen meg a hitünk szerint!

A Szent Lélek akarata valósuljon meg!

Üdv.

2023. dec. 4. 19:31
 26/71 IstenGyermeke1 ***** válasza:
100%

Nem unod már? Minden egyes hozzászólásodban azt írod, hogy mindenki gyűlöl és haragszik rád. Ahogy írod, a fa gyümölcse árulkodó. *ironikus hangnem* Az biztos a jó gyümölcse, ha mindenkiben ellenséget vélsz felfedezni, akik azért "üldöznek", mert egyedül neked van igazad, te vagy az Úr hangja, hatalmad van ítéletet mondani az Ő nevében.

Igaza van a 24-esnek, ilyen a pszichiátriára való.

Imádkozom a Mindenható Istenhez, hogy rendbe jöjj.

Benedicat et cusdodiat te omnipotentes Deus: Patri, et Filii, et Spiritus Sancti! (Áldjon és őrizzen meg téged a mindenható Isten, az Atya és a Fiú és a Szentlélek!)

2023. dec. 4. 19:46
 27/71 anonim ***** válasza:
100%

Igen áldjuk egymást. Mindannyian keressük a békességet. Jóságossak legyünk egymáshoz.

Azt meg, hogy vki elrontja a saját lépéseit az Úr úgyis kiigazítja illetve javunkra fordítja tévedéseinket is.

Szeretni muszáj...

[link]

2023. dec. 4. 19:53
 28/71 anonim ***** válasza:
55%

Legyen meg a hitetek szerint nektek is!

A Szent Lélek akarata legyen meg!

Üdv.

2023. dec. 4. 20:35
 29/71 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Bocs, elírtam az áldás szövegét, latin nyelvtan *-os 1-es. Így hangzik a helyes szöveg:

Benedīcat et custōdīat tē omnīpotens Deus: Pater, et Fīlius, et Spīritus Sanctus!

2023. dec. 5. 08:30
 30/71 anonim ***** válasza:
84%

Krisztus szerint ha kívánság okán nézel egy asszonyt (értsd nem a feleséged) már paráználkodtál vele szívedben. Viszont Júdás megcsókolta az urat, tehát van olyan eset, amikor a csók csak az összetartozást jelenti, és nem szexuális vágyból történik. Szóval a kérdés a mögöttes, ami a szívben van, mert szívből indulnak ki az úr szerint a házasságtörések, paráznaságok, gonosz beszédek, rágalmazás stb. szóval minden, ami az embert tisztátalanná teszi.

A lényeg, hogy egy csókból nem lehet megmondani, hogy bűn-e azt kell megnézned mi a cél, és vizsgálni magad. (szerintem az ember tudja magáról, ha őszinte magához).

2023. dec. 8. 20:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!