Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A csókot is tiltja a keresztén...

A csókot is tiltja a kereszténység?

Figyelt kérdés

Ugye a testi örömöket ellenzik a házasságig. Viszont a csókot is? Mert az is egy fajta testi öröm amit a szeretet testi kifejezésére használunk valamint öröm szerzésre...

Lehet hülyeséget kérdezek, de en nem vagyok valami tájékozott ebben a témában, szóval ne kövezzetek meg érte ha hülyeséget mondtam.

2023. dec. 1. 20:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
22%

"a házasság előtti szex sem tilos"

Jegyeseknél.

"csókolózni szabad"

Azoknak, akik házasságon gondolkodnak.

2023. dec. 2. 20:48
 12/71 IstenGyermeke1 ***** válasza:
100%

A jegyességi várakozásban pont az a lényeg, hogy meg tudod-e tartóztatni önmagadat.

A kérdésre a válaszom: a Katolikus Egyház a nemi aktust házasság előtt, és annak minden kiforgatott formáját (meg mindig) tiltja (ide tartozik a petting, orális szex, önkielégítés stb.). A csókot nem. Viszont van egy határ, amit nem lehet általánosan kerek perec megmondani, azon belül nem bűn. A társad felé a gyengédséget testi szinten is ki lehet fejezni, de MÓDJÁVAL. Mert a másik érintése veszít a jelentőségéből. Ugyanez a helyzet a csókkal is. Ha nem 0-24-ben vagy rettenetesen gyakran, nem saját vágyaitok kielégítésére használjátok, oké, rendben, helyes.

Elnézést, ha kicsit zavaros, mit írok, de a helyes erkölcsi érzéket nehéz szavakban kifejezni.

2023. dec. 2. 21:27
 13/71 anonim ***** válasza:
0%

Békesség neked is, kérdező!

Nem a kereszténység a lényeges, hogy az mit tilt, mit nem tart elfogadhatónak, hanem az hogy Isten számára mi elfogadott és mi nem az! Ha valakinek van személyes köteléke Istennel és Krisztussal, az fog kapni akár erről is megértéseket, ha azt neki szükséges megkapnia.

Óriási a babona, a szexualitás terén főleg. Rettentően félreértelmezett az Írás és kiforgatott. Habár úgy tűnik, hogy Pál okán főleg legitimmé tették (sajnos) a házasságon belüli testiséget, de ez nem igaz valójában! A csók, főleg ahogyan azt ma a párok zöme, akár házasságban is megéli, az profán rítus, egy Isten számára nem tetsző folyamat. A szexualitásról nem is beszélve, hiszen olyan perverziók vannak jelen a hálószobákban (bár csak ott lennének, de vannak azok szinte ma már mindenhol), hogy óriási önbecsapás és ámítás azt hinni, hogy ez engedélyezve van Istennél, mert a Biblia erről így meg úgy ír. Az Írásokban a házasság az mindig lelki nászt jelent elsősorban, nem pedig testi aktust. Az Istenben hívő a menyasszony, és Krisztus a Vőlegény. Ez az ő nászuk, az igaz házasság, amelyben nem létezhet már semmifajta! testiség. De mégis, a hívők zöme is ezt cselekszi szüntelen a házastársával, mivel ők házasok, akkor ez már törvényes is. Elképesztő! Hogyan lehetne Istennek tetsző két testnek az összefonódása, egymásnak a bálványozása? Egy kivétel van csak, amikor a két fél lelki gyermek, és szeretetből nemzenek gyermeket. Régen a férfi csak ilyen formában illette a nőt. Ez az összefonódás azért kivétel, mert itt nem az ösztön, a testi vágy kapja a szerepet, hanem az azon túlmutató utódnemzés, ami annál magasztosabb. Aki a szexualitás élvezi, ezt várja el a párjától, aki a számos perverziót megadja a másik félnek, és az a fél is neki, az miként hiheti azt, hogy ez Istennél tolerálható? A szexben a test elégíttetik ki a felek által! Azt csókolgatjuk, simogatjuk, ízlelgetjük, és még ki tudja, a felek miket nem tesznek a kölcsönös örömszerzésért. A csók is ugyan ez. Ha csak egy sima csókról lenne szó még érthető volna, de ki az, aki ezt képes megcselekedni, amikor elönti a testi indulat és vágy? A testiségnél még az egyedül megélt önkielégítés is különb, mivel annak során nem vonunk bele mást a saját perverziónkba, így csak a magunk vagyunk megítélve, mást nem rántunk bele. Azt is meg lehet élni csupán szükségből és továbblépni. Nem szüksége smár vágy, fantázia, megvan, aminek meg szükséges történnie és kész. Ez egy testi szükség.

Nem a test az elsődleges Istennél már, hanem a lélek. A puszi az más, de a csók, főleg a csókolózás, nyelves csók az miként lehetne elfogadható Isten előtt? Ez egy testi rítus, ahol nem a gyermeki lélek dominál, hanem a test vágya. Látott valaki a réten pillangókat szexuális folyamat közben? Persze, hogy nem. Repülnek, mint a gyermekek, és alázatosan udvarolnak, dicsőítik Istent. Ő ezt szeretné látni, hogy ezt tesszük a másikkal, nem pedig azt, hogy összefekszünk és még leírni is undokság, miket teszünk a másikkal Istennel takaródzva. Persze mindenki azt tesz egy határig, amit akar. A házasságnak az egyik legóriásibb próbája az, hogy a felek menyi ideig lennének képesek testiség nélkül élni. Érdemes megnézni, főleg az érintetteknek, meddig bírnák. A szex a testnek fontos, nem a kisdedi léleknek, ezért lesz vége annyi kapcsolatnak vagy történnek megcsalások. Magam örülök, hogy már nincsen párom, mert az elsődleges párom igaz értelemben Krisztus. Ő a Vőlegény, és ha vele kötelékben vagyok, akkor Istennel is. Másrészt azért is ildomos így élnem, mert nem hiszem, hogy lenne olyan nő, aki ezt képes lenne tolerálni, hogy a testiség csak a gyermekvállalás során essen meg. Nekem ez sokkal nagyobb szabadság, mert aki a testiséget elengedi, az szabad igazán. Még nekem sem megy teljességében, mivel férfi vagyok, vágyakkal, és ezt senkik ember el ne engedi teljesen, amíg él, de ezen dolgokat már élem lélekből és látom, mi az élhető és mi a hazugság és így tisztulok is.

Legyen meg a hitünk szerint!

A Szent Lélek akarata legyen meg!

Üdv.

2023. dec. 4. 12:26
 14/71 A kérdező kommentje:

#13.

Hát nem tudom... Én nem a vágy miatt csókolom meg a párom. Hanem mert jó tudni hogy ilyen közel van és hogy boldoggá tehetem azzal,hogy megcsókolom. Mindig úgy csillog utánna a szeme.

És az hogy a házasságig való várakozás. Azt értem. Hogy bemutatja a két ember közötti szerelmet, hogy milyen erős. Szóval azzal úgy igazából nincs kifogásom mert megértem. De a csókot a csók tiltását nem értem meg. Hiszen nem csak a vágy miatt csokoljuk meg a parunkat... Legalabbis ha őszintén szerelmesek vagyunk. Akkor biztos hogy nem csak vágy.

2023. dec. 4. 13:47
 15/71 anonim ***** válasza:
100%
A #13 egy bigott fanatikus, vigyázz vele. Ennyire még a Biblia sem tiltja a szexet.
2023. dec. 4. 14:21
 16/71 anonim ***** válasza:
67%
Az Univerzum üzen.... A válaszok készen vannak. Csak jól kell kérdezni. Pl. Jézus mit tenne ? A lelkiismeretünkön keresztül jön válasz.
2023. dec. 4. 14:28
 17/71 A kérdező kommentje:

Nem úgy értem hogy most egyetértek vele. Csak hogy ertem azt hogy a biblia miert ellenzi a hazasságig.

De mondjuk az durva ahogy leirta a #13as az elméletét😅

Hogy amúgy "krusztussal történő" aktust fogadja el a vallás vagy hogy is fogalmazta....

,,Az Istenben hívő a menyasszony, és Krisztus a Vőlegény. Ez az ő nászuk"

2023. dec. 4. 14:28
 18/71 IstenGyermeke1 ***** válasza:
100%
13-assal nem kell foglalkozni. Olyan fatális minden egyházat és szektát überelő tanai vannak... A poén, hogy Isten hangjának hiszi magát, és ezeket ő találta ki.
2023. dec. 4. 14:55
 19/71 anonim ***** válasza:
0%

Mindig elképedem, hogy amikor a testi ember szembesül az Igazsággal, milyen elementáris düh és bizonyítvány-magyarázás tombol benne. És nem veszik észre sokan, mert nem akarják, hogy ők is ugyan ezt teszik, amikor nem azt hallják, amit a gyomruk bevenne. Itt árulják el annyian, hogy ők mit is cselekszenek szüntelen. De inkább a tombolás, mintsem a lelki szégyen! Egy komment, és mekkora tűz! De nem hiába a vérszagra gyűlnek a keselyűk is.

14. Nem a lélekből adott csók az elvetendő. Nem is ez lett írva. Azzal teszed boldoggá a párod, hogy megcsókolod? Ha így érzel - fiatal vagy még, naiv a soraid okán, ez nem kor kérdése -, akkor az régen nem helyénvaló, bocsásd meg érte. De a legtöbbeknek ez a felfogása, hogy a testiséggel is boldogságot adnak. Igen, adtok egymásnak, testi boldogságot, ami elveszik egy idő után. Ki-elég-ülsz. És hol van a lelki boldogság? Ami befelé elégít meg és megmarad?

Dehogy mutatja meg. Azért, mert valaki a házasságig kivár, és utána a perverziók elkezdődnek, az akkora érték? Senki sem írta a csók tiltását. A csókolózás lett írva, ami már más. A legtöbb esetben a vágy miatt csókolsz meg valakit, azért a szájára adod. A puszi az kedvesebb, gyermekibb. De ezt nem tudná kibírni az emberek zöme a testi vágyuk miatt - keveselnék.

Azt írod, hogy érted, de valójában nem érted. Mert ha értenéd, akkor nem nevettél volna ki megalázóan. De azt mondja a Mester, hogy akik most nevetnek, azok sírni fognak, ezt te se feledd el kérlek.

Nekem nincsen elméletem. Azt írom, amit megkapok. És nem várom, hogy ezt te vagy bárki más elhiggye. Viszont arra kíváncsi lennék, amikor majd ott álltok Előtte, milyen szinten fogtok összetörni, hogy mit hittetek igaznak, és az mekkora hazugság is volt. Nyugodtan, ha van kapcsolatod felekezettel, gyülekezettel, vagy ismersz papot, vagy olyat, aki ismer, kérdez meg tőle, tőlük, hogy amit írtam a Vőlegényről, a menyasszonyról, a nászról, az hazugság-e. Ha ezt sem tudod (te sem), akkor mit értesz? Min nevetsz? Mert aki mást kinevet, az mindig magán nevet.

15. Inkább legyek a világ szemében bigott fanatikus, mint Isten előtt képmutató farizeus, aki a hazugságot hiszi Igazságnak, és ezzel vezeti félre az embertársai lelkét. Nem a Biblia szava a lényeg elsősorban, hanem az, hogy Isten mit mond erről, akár neked is személyesen. Hallod Őt? Beszél hozzád? Azt oszd meg kérlek. Vigyázni a hazugsággal szükséges, a farizeusi kovásszal: a képmutatással. Onnan lehet tudni, hogy valaki Istenből szól, hogy azt a világ elveti, és nem lehet őt sehová sem beilleszteni. Kilóg mindenhonnan.

Meglepődtök majd sokan, de kíváncsi lennék az arcotokra. Majd amikor Előtte álltok akkor is ekkora lesz-e a mellény.

Legyen meg a hitünk szerint!

A Szent Lélek akarata legyen meg!

Üdv.

2023. dec. 4. 15:40
 20/71 A kérdező kommentje:

Ahhoz képest, hogy minden porcikáddal próbálod követni az Urat a gyűlölet idegenekkel szemben nagyon benned van.

Honnan gondolod hogy mind dühösen írták a sorait? En pl egyáltalán nem vagyok dühös, inkább csak kíváncsi. Valamint ahogy ők úgy te is már a második kommentedet írod, szóval te is csak meggyőzni akarod az embert, hogy a te gondolataid érvényesüljenek. Ahogy néhanyan. Én nem keresem, hogy most melyik az igazibb, mert ha Isten látja lelkem, akkor tudja, hogy miért is csókolom meg szívem választottját. Akit ő küldött nekem. És tudja hogy nem azért teszem ha ez bűn, mert rossz erő vezérli lelkem. Hanem csak mert az a szeretet él bennem oly erősen amit ő minden gyermekébe beleültetett és ennyi.

Én erre a válaszra jutottam...

2023. dec. 4. 16:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!