Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A csókot is tiltja a keresztén...

A csókot is tiltja a kereszténység?

Figyelt kérdés

Ugye a testi örömöket ellenzik a házasságig. Viszont a csókot is? Mert az is egy fajta testi öröm amit a szeretet testi kifejezésére használunk valamint öröm szerzésre...

Lehet hülyeséget kérdezek, de en nem vagyok valami tájékozott ebben a témában, szóval ne kövezzetek meg érte ha hülyeséget mondtam.

2023. dec. 1. 20:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
0%

A 37-es kommentelő igazul írja, valóban rendkívüli egyházi szigor jellemezte a középkori ember életet, főleg ami a szexuális intim szférát illette. Ez túlzás, hiszen ember nem tilthat semmit sem egy másik embertársának, azt csakis Isten rendelhet el. Ráadásul minél nagyobb a tiltás és minél erőteljesebb szankciókat von maga után annak megszegése, annál erőteljesebb az arra való vágyódás is, hiszen Ádám és Éva is ezt tette az Édenben. Nem lett volna szabad "szakítaniuk a fáról", mégis a test kíváncsisága és a vágya gyarlóságba vitte őket. Is. Mert azóta nincsen ember, aki ne vétkezne.

Igen, az emberek szüntelen csak bizonyságra meg forrásokra vágynak. Ha ezt nem kapják meg, akkor amit hallanak, olvasnak azonnal elutasítják, elvetik, megszólják, rágalmazzák, lepontozzák, azaz ítélnek. De ha valaki ennyire a bizonyságra, bizonyításra vágyik, miként szólhat lelki fedezettel Istenről? Ha valaki mindig bizonyságra vágyik testből, miként lehet hite a láthatatlanban lélekből? Óriási ellentmondások, és a legtöbben ezeket észre sem veszik magukban.

A szexualitás egy profán, istentelen rítus! Nem lehetséges, hogy ez Istennek kedvére legyen. Képtelenség, amikor két test egymást kényezteti, simogatja, és még ki tudja milyen perverziókat tesz meg egymás örömszerzéséért. Korábban magam is megtettem ezen dolgokat, magam sem vagyok különb senkinél. De mára már elborzaszt és undort is kelt bennem sokszor, ha rágondolok, miket tesznek emberek egymással az örömszerzésre hivatkozva! Olyan dolgokat hallottam anno kollégáktól, vagy láttam, hogy szörnyű! Ilyenkor életre méltatlan vagyok. Hála Nekik ilyen téren perverzióim sosem voltak a testiségben, de már akkoriban sem hozott annyira lázba. Csak egy szükséges dolognak tartottam. Fontosabbnak tartottam a másik fél lelkét a teste felett. Viszont az emberek zöme képmutató, és hiába, hogy a szájával mond valamit, a szívében mást érez. Mindegy, hogy valaki vallásos meg keresztény, igenis a legtöbbeknek a szexualitás nagyon is fontos, sőt! Olyannyira, hogy ha az nem működik, megcsalják a másikat vagy felbontják akár a házasságot is. Egy testi perverzióért! Isten legyen hozzánk irgalmas! Elhiszi a legtöbb vallásos, mert egy Pál nevezetű karakter azt írja, hogy inkább éljen valaki házasságban, mint égjen és egyéb kijelentések, azok már igazak is. Így tették ezeket törvényessé a Bibliában. De Krisztus azonnal ellent is mond ezeknek, amikor azt állítja, hogy aki már újjászületett, az olyan lesz, mint a menny angyalai, azaz sem nem házasodik, sem férjhez nem megy, azaz nincsen testiség sem! De mégis milyen szinten káromoljuk még azt amit ő mondott? Elhiszi valaki, hogy a házasságban lévő testi aberráció az engedélyezett, kedves Istennek? Uram Isten! Az emberek a Biblia szava után mennek, nem Istentől kapnak bizonyságokat a legtöbben személyesen. Mert le van írva, akkor csak igaz lehet. De mit mond erről Isten?

Arról nem is beszélve, hogy minden testi aktus közül a legfertőzőbb az a terhesség alatt lévő bujálkodás! Fertő! Gondoljuk végig, amikor egy nő áldott állapotba kerül, egy kis lélek formálódik benne, és még így is a testi perverzióra vágyik, amit meg is kap a párjától. Ott növekedik benne az a még tiszta és romlatlan kis kélek, erre megalázza a testi közösüléssel! Elborzaszt és le sem írom, mit ébreszt bennem. És mennyi ilyen pár van, legyen az vallásos, keresztény. Sőt, ennél még cifrább dolgokat is tesznek egymással sokan, de számomra ez a legalja. Terhesen!

Igen, lehet érteni, ez miért volt akkoriban tiltva, mert fertelmes. De maga a tiltás az nem helyénvaló, és azt úgyis megszegték. Nem az a fő, más mit határoz, hogy egy ember mit tilt, hanem mi arról Istennek a véleménye, akarata. A testiségnek egy formája engedélyezett Isten előtt, az pedig a gyermeknemzés. Mert ott már, amikor két Istenben járó lélek így cselekszik, akkor magasztosabbért, mint a profán testi gyönyör. Az már túlmutat a puszta szexen, az annál magasztosabb. És igen, az sem mindegy, ki milyen aberráció közepette nemz gyermeket. Mert ezek bizony kihatnak a gyermek fejlődésre, mindegy, ki mit állít. Szükséges dönteni, hogy házasságban vagy bármilyen kötelékben a test a fontosabb, vagy a lélek? A kettő együtt nem működik. A Biblia elsősorban lelki házasságról szól. Ne csapja be magát azzal valaki, hogy ő házas, akkor neki engedve van a bujálkodás, mert az írva van.

Legyen meg a hitünk szerint!

A Szent Lélek akarata legyen meg!

Üdv.

2023. dec. 9. 12:03
 42/71 anonim ***** válasza:

Ezeket tudnátok hiteles forrásokkal is alátámasztani, vagy csak el kell hinni, mert két gyakoris noname mondja, akik közül egyik teljesen hibbant is? Mert azt például tudom, hogy a kálvinista Genfben tiltva volt minden mulatozás, de ilyet nem hallottam általánosan a középkorról.

2023. dec. 9. 17:40
 43/71 anonim ***** válasza:
51%

Nem általánosan, ez csak a legvadabb időszakban volt így.

Elég nagy hatalmat jelent a gyóntatás, ne felejtsd.

De sok tiltás még az újkorban is megvolt, csak a felvilágosodás rakott rendet.

Amúgy miért nem nézel utána? Vagy neked mindenki hibbant, aki valami szokatlan dolgot mond?

2023. dec. 9. 18:50
 44/71 A kérdező kommentje:
Nem azért, de én utanna néztem, és én nem találtam, mert amúgy kicsit hihetetlenül hangzik hogy lett volna ilyen. Kíváncsi lennék én is arra hogy hogyan lehet hatékonyan utanna nézni.
2023. dec. 9. 19:47
 45/71 anonim ***** válasza:
0%

42. Miért van neked szükséged a hiteles forrásra? Egyáltalán mi a hiteles forrás? Minden forrás hiteltelen, ami nem személyesen Istentől ered! Írhat bárki bármit, lehet neki bármilyen titulusa, lehet bármennyire elismert, ha nem Isten jelenti ki benne az Igazságot, az hazugság! Ha állandóan te is szüntelen bizonyításra vágysz, akkor miként hihetsz? Istent így nem fogod meglátni, sem hallani, és azokat sem, akiket Ő elküld. Az ember állandóan erre vágyik, bizonygatásra forrásanyagra. De azt nem éli lélekből, hogy benne főleg mekkora is a hazugság. Ha Istennel személyesen köteléket ápolsz, akkor Krisztuson keresztül lesz bizonyságod. Nekem van ilyen meg másoknak is. Neked ez megadatott? Mert ha ismernéd Őt, akkor azt is felismernéd, akit Ő elküld. Akkor ne vágynál emberi, világi bizonygatásra, mert lenne neked szüntelen mennyei mannád.

Nekem semmit se higgy el kérlek. A Szent Léleké a dicsőség mindörökké, nem emberé! Azt ismerd fel, Kik által szól valaki, mert a fának a gyümölcse árulkodó. És onnan ismerhető fel, hogy valakit Ő választott el, hogy az ma a szöges ellentétét mondja, mint ami a világi séma. Aki azt mondja, amit hallani akarsz, az hazug! és az is az, aki azt meg akarja hallani.

Látod, így lett kialakítva a világ a hierarchiára. Ha valaki tekintélyes, a "szakember", "híres" ember, akit sokan követnek, aki képezte magát és tanult, aki állítólagosan mond valamit, akinél állítólagosan tudás van, annak hisznek. De aki csak egy Gyakori Kérdésen kommentelő porszem, annak nem, hiszen ő semmit sem "tett le az asztalra". De nem is neki szükséges hinni, hanem annak, aki az ilyen embert elküldi. Mert ha őt nem ismered fel, akkor miként ismerheted Istent? Az ember tekintélyelvű, másokat bálványozó, az erőben, a pénzben bízó. Ez a világ szisztematikusan lett így kialakítva. Ezért hatalom és fegyver a Biblia, mert direkt lett úgy értelmezve, ahogyan. Van egy globális vallásos álláspont, norma, és aki attól eltér, az már eretnek és hazug. Nem látod ezt meg? Hogy az emberek a könyvnek higgyenek, és nehogy személyesen Istentől kérdezzenek. Ez a világ. De nehogy azt hidd akár te is, hogy a tekintély és világi bölcsesség bármit is számít Istennél. Az semmi, elmúlik. Ami örök, az a lélekbe kijelentet bizonyság.

A másik pedig, hogy ne ítélkezz kérlek, és emberként szólj az embertársaidról. Mert aki testből indulatosan ítélkezik, az magából szól magának! A hibbant az erős kifejezés, és te ítélkezel, te tudod, ki a hibbant és ki nem az? Nem Istennek van egyedül joga ezt eldönteni? Nincsenek hibbantak, sem okosak. Az Igazságról bizonyságot tevők vannak, és a tudatlanok. Ennyi, nincsen más. Mindenki, aki magát felemeli, hiszi, hogy ő okos, akinek van világi tekintélye, megannyi kitüntetése, titulusa, az az utóbbiba tartozik. Ne a bizonyságokat kutasd te sem, mert örök békétlenséged lesz és az Istent meg nem látod. Inkább kiáltasd hozzá alázatosan, és válaszolni fog, ha Neki is úgy kedves, mert hogy kinek ad és kinek nem, az az Ő dolga.

Meg lehet találni, amit a 37-es írt. De találtok róla rengeteg anyagot külföldi oldalakon is. De azok csak betűk, és sok köztük a hamisság. Imádkozom érte, hogy inkább Istent kérdezzétek személyesen Krisztuson keresztül.

Legyen meg a hitünk szerint!

A Szent Lélek akarat legyen meg!

Üdv.

2023. dec. 9. 20:27
 46/71 anonim ***** válasza:
51%

Azért annyira nem boszorkányság:

[link]

[link]

Fél óra alatt ennyit találtam meg, de annak idején bőven olvastam erről mást is.

2023. dec. 9. 20:34
 47/71 anonim ***** válasza:
48%

Alternatív történelem és "kiskegyed" cikk? Én elismert történészek komolyanvehető kutatásaira gondoltam, amik nem elképzeléseken, hanem történelmi forrásokon alapulnak.

Máskor ilyen cikkekkel ne röhögtesd ki magad inkább.

Jó, te túl hülye vagy ehhez a témához is.

2023. dec. 9. 21:32
 48/71 anonim ***** válasza:
51%

Mint írtam: ezeket találtam most fél óra alatt.

Amennyiben érdekel a téma, nyilván utána fogsz menni.

Ha csak kötözködni akarsz, akkor meg inkább tartsd magadban.

Tudod, az úgy nem működik, hogy én a szabad időmből órákat fordítok rá, hogy megkeresem, te meg majd jól leminősíted.

2023. dec. 9. 21:42
 49/71 anonim ***** válasza:
51%

47: Így nevezel, holott semmit sem ártottam neked? Te is ismételten online teszed? Személyesen is a szemembe mondanád, mert ahhoz szükséges az egyenesség és a lelki erő. Amikor kevés a szívben az igaz kincs, akkor a testté az uralom, ilyenkor támad és megaláz. Amikor nem értjük a másikat vagy nem akarjuk érteni, akkor könnyedebb ezt cinizmussal és lenézéssel palástolni. De aki ilyen, az magát jellemzi. Ezt, amit írtál rólam, azt magadról írtad. Ezért mondja Krisztus, hogy a szívnek bőségéből szól a száj. Ami a szívedben, azt mondod, írod, arról beszélsz. Imádkozom érte, hogy te is meglásd a gyarlóságaidat.

Legyen meg a hited szerint neked is!

A Szent Lélek akarata legyen meg!

üdv.

2023. dec. 9. 22:00
 50/71 anonim ***** válasza:

Akkor mi alapján állítottad? Ha úgy egyáltalán csak most kezdtél utána nézni és csak "kiskegyed" cikkeket sikerült hozni alátámasztásként.

Igen, élőben is a szemedbe mondom, én ilyen vagyok. És csak reménykednék benne, hogy azt legalább felfogd.

Azt pedig nem tudom mi lehet a szívedben, mert mindenhova csak egy halom zagyvaságot írsz hetek óta. Lehet valami próféta-komplexusban szenvedsz.

2023. dec. 9. 22:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!