Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A csókot is tiltja a keresztén...

A csókot is tiltja a kereszténység?

Figyelt kérdés

Ugye a testi örömöket ellenzik a házasságig. Viszont a csókot is? Mert az is egy fajta testi öröm amit a szeretet testi kifejezésére használunk valamint öröm szerzésre...

Lehet hülyeséget kérdezek, de en nem vagyok valami tájékozott ebben a témában, szóval ne kövezzetek meg érte ha hülyeséget mondtam.

2023. dec. 1. 20:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
0%

Miért tiltaná? A papság tiltja csak, mint a szexet, de csak irigységből.

"Ter 1.27: Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinek és nőnek teremtette őket.

Ter 1.28: Isten megáldotta őket, Isten szólt hozzájuk: "Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet és vonjátok uralmatok alá..."

Ergo isten akarta, hogy az emberek szexeljenek!

2023. dec. 8. 21:14
 32/71 anonim ***** válasza:

De ez is eszembe jutott, hogy ugyan van baráti csók is az Írásban, mint Júdásé, de ugye ... a tűzzel vigyázni kell, ezt az Énekek éneke is megmondja szépen virágnyelven:

Énekek 3,5

Kényszerítelek titeket, Jeruzsálemnek leányai,

a vadkecskékre, és a mezőnek szarvasira,

fel ne költsétek és fel ne serkentsétek a szerelmet,

valamíg ő akarja.

Vagy hasonló:

Péld. 6:27.

Vehet-é valaki tüzet az ő kebelébe, hogy ruhái meg ne égnének?

2023. dec. 8. 21:16
 33/71 anonim ***** válasza:
56%

Mint a nyulak, fűvel fával, igaz? Lehet ha tovább is olvasnád a Bibliát, akkor kicsit jobban képben lennél a témával.

Amúgy már jó ideje be van népesítve a föld.

2023. dec. 8. 21:17
 34/71 anonim ***** válasza:
88%

31/32

Igen, azt tegyük hozzá, hogy házasságban. (a paráznaságot ugyanis tiltja, és bűnnek tartja)

2023. dec. 8. 21:18
 35/71 anonim ***** válasza:
51%
#34: Senki nem beszélt másról.
2023. dec. 8. 21:28
 36/71 anonim ***** válasza:
56%

A házasságban a papok se tiltják, honnan veszed ezeket a hülyeségeket?

2023. dec. 8. 21:31
 37/71 anonim ***** válasza:
28%

Mármint: MOST már nem tiltják.

A középkorban például az év 180 napján tilos volt a házasoknak. Valamint mindig tilos volt világosban, túlságosan levetkőzve, hátulról, és minden olyan dolog, amikor a kuki nem a punciba ment.

2023. dec. 8. 21:41
 38/71 anonim ***** válasza:
56%

Előbb arra hivatkoztál, hogy Isten parancsa a föld benépesítése. Lehet én vagyok hülye biológiából és nem te, de ha a kuki nem punciba megy (szavaiddal élve), akkor hogy történik majd a föld benépesítése?

Tudsz valami tényszerű, hiteles forrást erre a 180 nap tilos szexre? Vagy arra, hogy világosban ne lehetett volna?

2023. dec. 8. 21:59
 39/71 anonim ***** válasza:
28%

Szívesen válaszolnék, csak tudod... előbb lepontozni, utána kérdezni?

Keresd meg magadnak.

Ja, egyet még kifelejtettem: terhesen is tilos volt a szex. Minden szex mindig tilos volt, amiből nem lehet gyerek. Ezen kívül elvárás volt az is, hogy a nő ne élvezze. Mondjuk ezt tiltani nem lehetett, csak elvárták.

2023. dec. 8. 22:04
 40/71 anonim ***** válasza:
48%

"Ezen kívül elvárás volt az is, hogy a nő ne élvezze."

Hát persze :D

Mi lesz a következő kitalációd?

2023. dec. 8. 23:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!