Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jogos azoknak a keresztényekne...

Jogos azoknak a keresztényeknek az érvelése, akik Jézus ezen kijelentésére alapozva azt állítják, hogy a kereszténység az egyedüli igaz vallás, amely üdvözíthet?

Figyelt kérdés

"...senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."

Vagy ezt Jézus csak a saját közösségére értette?

2023. nov. 13. 17:29
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
A keresztények csak hisznek abban, hogy Jézus Jézus tényleg az emberi testben eljött Isten, - Az Ige lett testé, nem Isten. Emberi testben Isten Fia jött el, nem Isten. Isten arcát az angyalok mindenkor látják a mennyben. Ha ezeket nem tudod, hogy akarsz valódi keresztény lenni?
2023. nov. 19. 18:28
 22/24 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, nem tudom, ezt a kérdést kinek írtad, de valóban lélekből fakadó kijelentés. Igen, a bálványozás okán vallják sokan, hogy Krisztus a testet öltött Isten. De az Igazság az, hogy valóban nem ő az, hanem Krisztusban az Ige lett nyilvánvalóvá. Azért nem is helyes úgy megfogalmazni, hogy testté lett az Ige, mert az sosem lesz testi, hiszen "felülről" való, és semmi köze a testhez, és annál nagyobb. Igen, ez így igaz. Ahogyan fogalmazza is Pál apostol teljesen egyértelműen, hogy Egy az Isten, és egy a közbenjáró is köztünk, az ember! Krisztus. Tehát Krisztus nem Isten. De a Szent Lélek tekintetében viszont egyek, ilyen téren mondja azt, hogy az Atya és ő egyek, hiszen őt is Isten Lelke töltötte be. Az arcát az angyalok mindenkor látják is szimbólum. Azt mondja a Mester, hogy a gyermekeké a Mennyek országa, és aki nem lesz olyan, mint ők, nem megy be abba. Nem a szó szerinti arcra gondolt itt Krisztus, hanem a lelkületre,, mert a lelkület az, amely visszatükrözi Istent. Ezért mondja Krisztus, hogy mostantól már ismeritek és látjátok Őt, hivatkozva arra, hogy ő elérkezett közénk, és ha rá tekintünk, az Atyát látjuk viszont. Mert az ő lelkülete tükrözi vissza a legdicsőbben Isten arcát.

Ha nekem írtad, akkor magam távol vagyok minden vallástól, mert Isten nem vallás. Nem a kereszténység a lényeg, az elsődleges, hanem az, hogy valaki lelki kisded legyen. Ez még mindig emberi rendszer, és Istenben nem test van, hanem Lélek.

Mindenkinek legyen meg a hite szerint!

Üdv.

2023. nov. 19. 19:54
 23/24 A kérdező kommentje:

#19: Akkor említs, kérlek, olyan igehelyeket, amelyek az Atya megkötözöttségéről szólnak. Én ezt, ilyen formában még senkitől nem hallottam. Ezt úgy érted, hogy az Atya az ítélő Isten szerepében kellett, hogy megjelenjen a mi bűneink miatt? Hogy ezért követelt áldozatokat, stb.? Szerintem te nem érted az Ószövetséget.

Ezt sem hiszem, hogy alátámasztja a Biblia, de ha igen, akkor írd meg, kérlek, hogy hol:

"De azt mondjátok róla, hogy az egy isten három megszemélyesítése. Pedig vallójában egy személy 3 fejlődésformája formája."

Szerintem te eléggé összekevered a dolgokat. Ezek valaki tanításai, vagy a te saját értelmezéseid?

2023. nov. 19. 19:56
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
A helyzet az, hogy lehet követni a Krisztust úgy is ha valaki nem keresztény. Például ha valaki egy mélyen vallásos zsidó vagy muszlim vagy bármilyen családban nőtt fel, és kiskorában megtanították neki, hogy a kereszténység az hülyeség, ne foglalkozzon vele, és sosem olvasta emiatt a Bibliát, de ennek ellenére olyan erényes életet él, mintha csak a tudatán kívül a Krisztus tanításait követné, akkor az illető üdvözülhet. Tehát az egyházakon kívül és a kereszténységen kívül is lehet üdvözülni, de nem a Krisztuson kívül.
2023. nov. 19. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!