Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A messiási zsidók inkább...

A messiási zsidók inkább zsidóknak vagy keresztényeknek számítanak?

Figyelt kérdés

2023. júl. 21. 11:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
23%
Ha megkeresztelkedtek, akkor keresztények, ha nem, akkor zsidók.
2023. júl. 21. 12:01
 2/21 anonim ***** válasza:
65%
Van az első válaszolónak igazsága, de nem a keresztelkedés tesz valakit kereszténnyé, hanem az, hogy elfogadja Jézus Krisztust Megváltójának. A massiási zsidók elfogadják, tehát keresztények, még akkor is, ha közben zsidó szokásokat is megtartanak.
2023. júl. 21. 14:53
 3/21 anonim ***** válasza:
41%

A Biblia szerint a keresztség egy szükséges feltétele annak, hogy valaki keresztény legyen. Tehát a keresztség is tesz valakit kereszténnyé, de a nélkül nem lehet az.

Ez utóbbi alól nyilván kivétel a korai századok azon vértanúi, akiket még ketekumen korukban öltek meg hitükért. Bár ők is átestek a keresztségen, csak az nem vízzel, hanem vérrel történt.

2023. júl. 21. 16:50
 4/21 anonim ***** válasza:
47%

Valóban nem elég a megkeresztelkedés. Keresztényeknek azokat nevezzük akik tanitványok. Aki Jézus tanitványa az Jézushoz tartozik és keresztény akkor is ha zsidó.

Máté 12:48 Ő pedig felelvén, monda a hozzá szólónak: Kicsoda az én anyám; és kik az én testvéreim?

Máté 12:49 És kinyújtván kezét az ő tanítványaira, monda: Íme az én anyám és az én testvéreim!

Máté 12:50 Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nekem fitestvérem, nőtestvérem és anyám.

2023. júl. 21. 16:53
 5/21 munyamunya ***** válasza:
20%
Mivel a bibliai egyistenhit helyett a háromságot vallják, így semmi közük a júdaizmushoz / zsidó valláshoz.
2023. júl. 22. 13:49
 6/21 anonim ***** válasza:
35%

5 munyamunya-nak teljesen igaza van.

De még a háromságtól függetrlenül is, ha egyszer abban hisznek, hogy a Messiás már járt a Földön, akkor az nem zsidó vallás. (A zsidó vallás szerint Jézus hamis próféta voltak.)

Más kérdés, hogy - természetesen - nem cél a vitatkozás. még kevésbé mások érzékenységének megsértése, ezért inkább nem emlegetjük.

2023. júl. 22. 22:51
 7/21 anonim ***** válasza:
59%

"A zsidó vallás szerint Jézus hamis próféta voltak."

Ezt tudod idézni Tórából vagy bármelyik zsidó prófétai könyvből?

2023. júl. 23. 09:06
 8/21 anonim ***** válasza:
0%

# 5

Nem minden keresztény vallja a háromságot. Én keresztény vagyok, hiszek Jézus istenségében, mégsem vallom a háromságot.

A messiási zsidók is elfogadhatják Jézust Messiásuknak, (nem nehéz, mert az ószövetség összes messiási próféciája ráillik), de nem kell hozzá vallaniuk a háromságot.

2023. júl. 24. 15:47
 9/21 munyamunya ***** válasza:
0%

8as,

Amennyire nekem belátásom van erre a mozgalomra (messiási zsidók/zsidók jézusért), náluk pont ugyanúgy magyarázzák ki, hogy a szerintük három isteni személy nem eretnekség, mint az összes mainstream felekezet.

De meglehet, hogy léteznek egyes személyek, akik zsidó származásúak, gyakorolják a bibliai rendeléseket (nem a mondvacsinált háromszázakárhány rabbinikus előírást!) és pluszban hisznek abban, hogy Jahosua az Örökkévaló Felkentje a megváltásunkért. Ha valóban vannak ilyenek, én lennék a legboldogabb, ha tudhatnék róluk, netán megismerhetnénk egymást.

2023. júl. 24. 18:39
 10/21 anonim ***** válasza:
60%

9.Hsz!

Igen,vannak zsidók,akik elfogadják Jézust messiásként,aki beteljesítette az ószövetségi messiási próféciákat.

Az egy Istennek 3 általunk ismert megnyilatkozását ismerhetjük.

Mivel Isten nem határolható emberi fogalmakba,fogalmi korlátokba nem zárható,mert isten, nehezen tudjuk elképzelni miként lehet az egynek 3 különböző megnyilatkozása egy időben.

2023. júl. 25. 05:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!