A messiási zsidók inkább zsidóknak vagy keresztényeknek számítanak?
Az ószövetség is tele van szentháromságra utalással.
Mindjárt az első vers:
"Kezdetben teremtette Istenek az egeket és Földet"
Az Istenek többesszámban van, de a teremtette nem. Tehát összhangban csinálja és többesszámban.
11.Hsz,munyamunya!
A válaszom mely részének bizonyítására vársz?
13as,
Uhhh, elnézést, ha nem voltam egyértelmű. A rövidítést épp annak jelzésére szántam, hogy a te bejegyzésed tökéletesen illusztrálta, amiről én az azt megelőző válaszban írtam. Jelesül a háromság kimagyarázását és úgy tevést, mintha az megegyezne az eredeti bibliai héber hittel.
# 10 Csak kiegészíteném a válaszodat:
"nehezen tudjuk elképzelni miként lehet az egynek 3 különböző megnyilatkozása egy időben."
Ahogy például egy férfi is lehet egyszerre pl. orvos, férj, apa. Sőt, emellett lehet fiú, báty, öccs, stb.
Természetesen Istenre nincs tökéletes hasonlat,mert isten.
Én inkább a magyar népmesék 7 fejű sárkányát szoktam felhozni,vagy önmagamat,aki testben Kaliforniában van,de megérzi édesanyja haláltusáját Magyarországon,pont akkor,amikor fiam nála nyaral.
Mindkét hasonlat sántít,de milyen hasonlat lenne tökéletes Istenre?
#13 Q.E.D.= quod erat demonstrandum=ami a bizonyítandó VOLT.
+++
#7 " "A zsidó vallás szerint Jézus hamis próféta voltak."
Ezt tudod idézni Tórából vagy bármelyik zsidó prófétai könyvből? "
Már bocsi, de mind a tórát, mind a próféták könyveit évszázadokkal Jézus elõtt írták, mondták el.
Viszont Mózes ötödik könyve ír a hamis prófétáról (Mózes utolsó beszédében) és amit ír, az illik Jézusra. Többek között ezért kellett halálra ítélni.
Ahogy azt is írja, hogy Isten nagy prófétát fog majd támasztani:
"Prófétát támasztok majd nekik a testvéreik közül, hozzád hasonlót, s annak a szájába adom szavaimat, hogy elmondja nekik mindazt, amit parancsolok nekik. Aki az ő szavára, amelyet az én nevemben szól, hallgatni nem akar, azon majd én bosszút állok."
A zsidók nem hallgattak a Próféta szavára, Isten a rómaiak által elpusztította a szent várost a templommal együtt.
#18 "Ahogy azt is írja, hogy Isten nagy prófétát fog majd támasztani"
Persze, meg is tette: Józsua, Sámuel, Dávid, Salamon, Elijáhu(Éliás), stb.
"A zsidók nem hallgattak a Próféta szavára, Isten a rómaiak által elpusztította a szent várost a templommal együtt."
Számos prófétára nem hallgattak, de nem emiatt pusztulTAK el a Templomok.
Rabbi Johanan ben Torta (2.sz.) szerint az Elsõ Templom a három fõbûn miatt pusztult el, a Második, noha abban az idõben a zsidók pont, hogy a Tóra tanulásában és PARANCSAINAK MEGTARTÁSÁBAN szorgoskodtak, AZ OKTALAN GYÛLÖLKÖDÉS MIATT pusztult el, mert az I-ten elõtt súlyosabb, mint a három fõbûn együttvéve.
"messiási zsidók"
Aki abban hisz, hogy a Messiás már járt a Földön, az nem zsidó.
Lehet, hogy zsidó anya szülte, akkor etnikailag zsidó, de a vallásilagk nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!