Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények. mit jelent...

Keresztények. mit jelent számotokra a vallás, Isten?

Figyelt kérdés
első sorban az olyan embereket kérdezem, akik nem húznak maguknak irracionális határokat a vallásuk miatt, nincsenek elvskulva általa, esetleg az ember meg sem mondaná róluk, hogy keresztények. mit jelent számotokra a kereszténység, maga a vallás? hogyan fejezitek ki, úgy értem, imádkoztok esetleg? nem igazán voltam vallásos életemben, voltam egyszer hittan táborban, fiatalabb, kisiskolás koromban hittanod voltam, és hittem is Istenben. Azt, hogy áll valaki felettünk a mai napig hiszem, de sosem került előtérben a fejemben a vallás gondolata. viszont szeretnék kicsit elmélyedni benne, látni mások hogyan állnak ehhez. reménykedem benney hogy megtalálom magam benne.

2023. júl. 10. 02:10
 1/4 KZitus ***** válasza:

Szia

Az írásodból ez a mondat ragadta meg a figyelmemet: "Azt, hogy áll valaki felettünk a mai napig hiszem,...." Ez hasonló érzés, mint amikor egy gyermeket nevelőszülők nevelnek fel, bár tudja, hogy létezik (nem kell bizonyítani) anyja, apja, de ha nem jár utána, soha nem ismeri meg őket,. Viszont kétsége sincsen a felől, hogy léteznek.

Azért van benned ez az érzés, mert úgy lettünk teremtve, valamennyiünkben benne van a vágy, szeretnénk megismerni Atyánkat. Erre mondta Krisztus, nem csak kenyérrel él az ember....Persze vannak ma már rengetegen, akik nem akarják megismerni Teremtőjüket, mert annyi rosszat hallottak róla, hogy inkább nem....De ha nincsen ez a belénk ültetett előítélet, akkor tudni akarjuk miért vagyunk itt a földön, miért szenvedünk annyi sokat, miért halunk meg...stb.

Isten minden kérdésünkre leíratta a választ a Bibliában.

A "vallás" számomra azt jelenti: megismertem a Teremtőmet, azt, hogy mit vár tőlem el, ő a legfőbb támaszom, és tanácsait amennyire csak tőlem telik, alkalmazom a mindennapi életben. Vallom, hogy ez a jelenlegi világban a legfontosabb célja az embernek.

Prédikátor 12:13

"Összefoglalva tehát a végkövetkeztetés ez: Mélységesen tiszteld az igaz Istent, és tartsd meg a parancsait, mert ez az ember legfőbb kötelessége." - a Biblia megtanít hogyan lehet tisztelni (félni) az Istent, és arra is, hogyan lehet megtartani a parancsait. Ez a vallás a sajátom.

2023. júl. 10. 17:09
 2/4 A kérdező kommentje:
#1 Nagyon szépen köszönöm a választ.
2023. júl. 10. 23:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha kereszteny vagy,mielott jonnel egy bibliai igevel olvasd el a szoveget amit leirtam😉

Tobbet kene errol beszelni hogy a keresztenyek mi joggal gyalazzak mas vallasukat(iszlam,buddhizmus stb),es maganeletuket(melegek pl)

Ha valaki ezt tenne az ovukkel mar haborur inditananak

Rettentoen elszomoritonak tartom ezt,mert az iszlam is kimondja “tiszteld a tobbi vallast” buddha (aki “jezus” elott elt) pedig elismerte az Isten letezeset.

Ha valaki felhozza a keresztenyeknek hogy mennyi kereszteny szekta volt a foldon ahol gyerekeket kinoztak,er*szakoltak,oltek,a papok is csinaltak ezt stb akkor egybol nem az Istenuk muve hanem a satana

Bucsucedulak,kereszteny haboruk

Ha egy orvos mut valakit es sikeres a mutet istennek koszonik meg,de ha nem sikerul akkor az orvost buntetik

Miert kell eroltetni a vallasodat a masik emberre?

Ha nyugodtan megmondod hogy nem erdekel teged akkor bugjak tovabb az agyadat,ha rajuk ordibalsz jon a “annyi harag van a kicsi szivedben a satan miatt”

gondoljatok csak bele, hány ember szájából hallani :"őt istenfélőnek nevelték"

a hangsúly ezen van:istenfélő

Sokan mar nem szeretik istent hanem felnek tole.

Mikozben buddha azt mondja szeresd magad,meditalj,ne itelj el senkit,legyel bekes

Semmit se tud (tisztelet a kivetelnek) a tobbi vallasrol,csak itel

Ami egy érvényes hozzáállás lehet önmagában, mert miért érdekeljen, de akkor viszont ne ítélkezz. Vagy ha meg akarod ítélni, akkor mélyedj el benne rendese, ismerd meg a részletes kulturális közeget, amiben tanított, mert ennyi erővel a kereszténységről is nyugodtan mondhatnád hasonló szintű analízissel, hogy értelmetlen baromság, ahogyan egyébként műveletlenebb ateisták mondják is rá. Ha azt nem érzed fairnek, akkor te se csináld ugyanezt másokkal:)

A buddhizmus egyébként nem foglalkozik Istennel. Nem tagadja de nem is hirdeti, emellett viszont nem kényszerít senkit arra, hogy kövesse a tanait, ellenben ugye a kereszténységgel, amely szó szerint tűzzel-vassal térítette az embereket..

2023. aug. 20. 09:05
 4/4 A kérdező kommentje:

3!

Abszolút feleslegesnek érzem ezt az általánosítást, révén hogy nem ismersz:) Írok egy privát üzenetet, hogy jobban ki tudjam fejteni az álláspontomat.

2023. aug. 20. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!