Mind a vallás, mind a hitetlenség irracionális, egyetértesz?
Az ateizmus nem irracionális.
Szerinted irracionális nem elhinni azt, hogy holnap egyszarvúak fognak hullani az égből?
Akkor miért lenne irracionális nem elhinni valamit amire szintén semmi bizonyíték nincsen?
"Hiszel a gravitációban? Honnan tudod, hogy nem fog működni 40 nap múlva a gravity? Bármilyen okból megszűnhet."
Nem hiszek a gravitációban hanem tudom, hogy létezik. Nem tudom, hogy nem fogja-e valami megszüntetni a gravitációt a földön, bár ez a létezésén semmit sem változtatna.
Holdraszállás 1969?
Állítólag voltak a Holdon, de én még nem láttam az amcsi zászlót. Hiába mutatsz földi dolgokat róla. Minden ember hazudik.
Ferdítesz. A cikk állítása: "hitünk, viselkedésünk és morális érzékenységünk nem csupán objektív okok eredménye".
Tehát épp a ellenkezőjét állítja, azaz a meggyőződés részben nagyon is racionális.
Hogyan kellene azt bizonyítania valakinek, hogy nem hisz istenben?
Te is elhiszed a kérdezőnek (vagy nem, mert valószínű troll), hogy keresztény.
Az hogy én nem tudom vagy nem vagyok biztos a válaszban, az hogy kerül bizonyítási teher alá?
Minden pozitív és negatív állítás bizonyításra szorul, de nem hiszem hogy egy ember az interneten jobban tudja mi van a fejemben, mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!