Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mind a vallás, mind a hitetlen...

Mind a vallás, mind a hitetlenség irracionális, egyetértesz?

Figyelt kérdés
[link]
2023. nov. 10. 15:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
55%

Az ateizmus nem irracionális.

Szerinted irracionális nem elhinni azt, hogy holnap egyszarvúak fognak hullani az égből?

Akkor miért lenne irracionális nem elhinni valamit amire szintén semmi bizonyíték nincsen?

2023. nov. 10. 16:08
 2/15 A kérdező kommentje:
Hiszel a gravitációban? Honnan tudod, hogy nem fog működni 40 nap múlva a gravity? Bármilyen okból megszűnhet.
2023. nov. 10. 16:13
 3/15 anonim ***** válasza:
Minden irracionális, mert a világ valódi mivoltát nem ismerjük, és mivel benne élünk esélyünk sem lesz kívülről megismerni. Ennek okán semmit sem tudhatunk, és ebbe kellene beletörődni. A tudomány is fejlődik, gyakran írják felül a kőbe vésett törvényeket az újabb felfedezések, sőt ma már az is egy elfogadott irányzat, hogy nem is létezik a világ, csak mi érzékeljük úgy, mintha lenne. A vallásokkal pedig még rosszabb a helyzet, szinte mindegyikben számos önellentmondás van, rengeteg dologra magyarázatot adott a tudomány, illetve olyan sok vallás van, hogy bármelyikben is hiszünk, a föld lakosságának nagyobbik része mást fog hinni.
2023. nov. 10. 16:32
 4/15 anonim ***** válasza:
69%

"Hiszel a gravitációban? Honnan tudod, hogy nem fog működni 40 nap múlva a gravity? Bármilyen okból megszűnhet."

Nem hiszek a gravitációban hanem tudom, hogy létezik. Nem tudom, hogy nem fogja-e valami megszüntetni a gravitációt a földön, bár ez a létezésén semmit sem változtatna.

2023. nov. 10. 16:38
 5/15 A kérdező kommentje:

Holdraszállás 1969?

Állítólag voltak a Holdon, de én még nem láttam az amcsi zászlót. Hiába mutatsz földi dolgokat róla. Minden ember hazudik.

2023. nov. 10. 16:41
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
#5: A hátsód lyukát sem láttad még, ezért az sem létezik. A tükör is csak egy illúzió.
2023. nov. 10. 16:51
 7/15 anonim ***** válasza:
75%
Kicsit össze lettek itt mosva a dolgok. Mi köze a hitetlenségnek a tudományokhoz? Millió tudós van, aki ugyanakkor vallásos is és rengeteg hitetlen, ateista, aki meg segg hülye minden tudományághoz.
2023. nov. 10. 17:44
 8/15 anonim ***** válasza:
42%

Ferdítesz. A cikk állítása: "hitünk, viselkedésünk és morális érzékenységünk nem csupán objektív okok eredménye".

Tehát épp a ellenkezőjét állítja, azaz a meggyőződés részben nagyon is racionális.

2023. nov. 10. 20:18
 9/15 anonim ***** válasza:
Én nem az irracionális szót használnám erre, hanem azt, hogy nem bizonyítható.
2023. nov. 11. 12:11
 10/15 anonim ***** válasza:

Hogyan kellene azt bizonyítania valakinek, hogy nem hisz istenben?

Te is elhiszed a kérdezőnek (vagy nem, mert valószínű troll), hogy keresztény.

Az hogy én nem tudom vagy nem vagyok biztos a válaszban, az hogy kerül bizonyítási teher alá?

Minden pozitív és negatív állítás bizonyításra szorul, de nem hiszem hogy egy ember az interneten jobban tudja mi van a fejemben, mint én.

2023. nov. 11. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!