Valaki megmagyarázná nekem Dawkins gondolatát : A vallásos hit mint vakhit? és a másik ami érdekel A keresztény hit mint irracionális felfogás?
Ez a baj veletek, ateistákkal! :) Mindent fizikai, matematikai egyenletekkel, szabályokkal akartok leírni, mintha Isten szellemi lényként 3 fizikai tulajdonsággal jellemezhető lenne vagy legalábbis azt várjátok el, hogy így legyen.
A szomszéd bácsi tettei nem írhatók le puszta képletekkel, hogy ezt miért csinálta, miért a zöld színt szereti, miért sértődik meg valamin, amin más nem és fordítva stb. Miért épp Istent kellene tudni leírni?
Semmi sem tisztán racionális, se Te, se én se más. Aki azt állítja magáról, hogy életében minden döntést csakis racionális alapon hozott meg, az hazudik.
Azt is szeretem, amikor korlátoltnak neveznek. De szerintem az a korlátolt, aki a világmindenséget csak materiális alapon képzeli el. :)
"Ez a baj veletek, ateistákkal! :) Mindent fizikai, matematikai egyenletekkel, szabályokkal akartok leírni, mintha Isten szellemi lényként 3 fizikai tulajdonsággal jellemezhető lenne vagy legalábbis azt várjátok el, hogy így legyen. "
Én nem várom el, hogy így legyen, gondolom valahol belül kéne érezni valamit, de a nagy büdös semmin kívül nem érzek semmit. Épp ezért nem arra alapozom, hogy nincs Isten, hogy nem mértem meg, nem láttuk teleszkópokkal, hanem arra, hogy annak ellenére, hogy nyitott lennék ilyen irányba, semmi az égegyadta világon nem történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!