Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten robotokat akar vagy...

Isten robotokat akar vagy gondolkodó embereket?

Figyelt kérdés

Isten azért adott az embereknek szabad akaratot, hogy ne legyünk olyanok mint a robotok. Annak ellenére is, hogy ez temérdek szenvedéssel és rosszal járt együt.

Azonban ezek a rossz dolgok nem lesznek a mennyországban így ott akkor szabad akarat sem lesz.

De akkor ott már az emberek agyatlan robotok lesznek? Ott ez miért nem probléma?

2023. okt. 26. 09:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
33%
Már megint?
2023. okt. 26. 09:38
 2/15 A kérdező kommentje:
Ha volt már máskor is ez akkor linkelhetnéd. Vagy a kérdésre a választ ha már olyan sokszor volt akkor biztosan tudod a választ, bár én még nem találkoztam ilyen kérdésekkel.
2023. okt. 26. 09:59
 3/15 anonim ***** válasza:
17%
A menyorszagbol a gyk-s közösség kivan zárva.
2023. okt. 26. 10:40
 4/15 anonim ***** válasza:
12%
Nem leszünk agyatlan robotok. Szabadok leszünk, a bűnt kivéve.
2023. okt. 26. 18:22
 5/15 A kérdező kommentje:

Több itteni kérdés alatt is lehetett olvasni már, hogy azért van bűn és rossz az itteni világban mert az embereknek van szabad akaratuk. Ami Isten ajándéka, hogy szabadon és ne kényszerből kövessük őt.

De ha a mennyországban már nincsen rossz és bűn akkor ott már nem tudunk választani tehát nincsen szabad akaratunk.

2023. okt. 26. 18:47
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Egy kicsit engedd el jobban a fantáziádat. Miért csak ez az egy dimenzió és bolygó létezhet, ahol élhetnél? Ha itt megtanulod, hogy önmagadtól válaszd a jót, ne tegyél rosszat a másiknak, akkor átkerülhetsz "finomabb hangolású" bolygókra, ahol már nem kell rendőrség, mert alapból nem bántják egymást az emberek/értelmes lények.

Inspirációként ajánlom megtekintésre a Gyönyörű zöld c. filmet.

(Én úgy vélem, megtaláltam az átjárót a bolygók közt. Jézus azt mondja: "Én vagyok az ajtó" :))

Én hívő vagyok, hiszem, hogy Isten, az Atya személy, személyes kapcsolat vehető fel vele. Nem egy személytelen erő. Hiszek Jézusban és a Szentlélekben is. De nem mindent hagyományosan fogok fel a Bibliából, egyházi tanításokból. Pl. hogy lenne Isten kegyelmes és jó, ha az emberek nagyobb hányadát eldeponálná az örök pokolba? Emiatt nem is hiszek ebben. Mint ahogy azt sem, hogy a Biblia minden egyes szava egyenlően tiszta képet adna Istenről.

2023. okt. 26. 20:56
 7/15 anonim ***** válasza:
33%
Isten azt akarja, hogy megöljék őt a saját gyermekeként.
2023. okt. 26. 23:48
 8/15 A kérdező kommentje:

6 ha azonban lehet szabad akarattal is bűntelen és rossz nélküli világban élni akkor ez már itt is kivitelezhető lett volna, akkor nen a szabad akarat miatt van bűn és rossz hanem mert Isten ilyenre teremtette a világot és minket. Ez azonban azt jelentené, hogy ő akarta az itteni rosszat.

De ez megint nem fér össze azzal, hogy mint írod Isten kegyelmes és jó.

2023. okt. 27. 08:10
 9/15 anonim ***** válasza:

Isten országába nem jut olyan ember,aki miatt korlátoznia kellene a szabad akaratot.

A bűn,a szenvedés története ,Krisztus áldozata elég tanulsággal bír a világ intelligens lényei számára,hogy senki se lázadjon többé Isten ellen.

2023. okt. 27. 08:24
 10/15 A kérdező kommentje:

Az emberek a röpke max 122 év alatt, de rendszerint ennek a fele alatt sem képesek bűn nélkül élni. Még a papok sem.

Ezek után azt gondolod, hogy majd egy örökkévalóságon keresztül csak úgy képesek lesznek?

Arról nem is beszélve, hogy ha a szabad akaratnak nem kényszerű velejárója a bűn (már ha a mennyországban lehet szabad akarattal bűn nélkül élni) akkor itt sem a szabad akarat miatt van bűn és rossz a világban.

Akkor pedig megint csak ott kötünk ki, hogy Isten teremtése okán van. De ez nem egy elfogadható magyarázat.

Ezért kéne egy olyan magyarázat ami nem rendelkezik ezekkel a hibákkal.

2023. okt. 27. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!