Einstein mennyországban vagy pokolban van?
Ő volt az egyik tudós aki kifejlesztette az atombombát, emiatt legalább fél millió ártalmatlan civil halt meg miután az amerikaiak az ő találmányát dobták le 2 japán nagyvárosra.
Szerintem ez akkora bűn isten szemében hogy hiába volt keresztény, egy ekkora bűnt isten senkinek sem tud megbocsátani.
Mi, Allah instant a tűzbe kerül? :D
7.Hsz!
Honnan olvastad,hogy Jézus nagypénteken a mennyben volt?
Én úgy olvastam,hogy Jézus ezt tagadta feltámadása napján:
"Jézus ezt mondta neki: „Ne érints engem, mert még nem mentem fel az Atyához, hanem menj az én testvéreimhez, és mondd meg nekik: Felmegyek az én Atyámhoz, és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.”(Jn 20:17)
Lehet valamit félreértesz, mert Jézus bizony ezt ígérte a jobb latornak:
"Bizony mondom neked, még ma velem leszel a paradicsomban."
14.Hsz!
Nem igaz!
Ezt mondta:
"Bizony mondom neked ma velem leszel a paradicsomban"
Az eredeti ógörög nyelvben nincs mondatot lezáró pont és mondatrészt elválasztó vessző s a "még" kifejezés is utólagos betoldás egyes fordításokban.
Mivel Jézus állítása szerint NEM ment fel az Atyához, csak ez lehet a hiteles fordítás:
"Bizony mondom neked ma, velem leszel a paradicsomban."
A "ma" kifejezés, a halála előtti igen nagy súlyú igéretet jelzi.
Úgy szeretem a szektás értelmezéseket. Végén még kiderül, hogy a “ma” nem is azt jelenti, hogy “ma”, hanem csak az evangelista írta rosszul.
Idézd nekem bárhonnan, hogy Jézus a "Bizony mondom neked ma" kifejezést használta, mert eddig mindenhol csak a "ma" szó nélkül láttam.
17.Hsz!
Luk 23:43
καὶ εἶπεν αὐτῷ· ἀμήν σοι λέγω σήμερον μετ’ ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ
kai eipen autó amén szoi legó szémeron met emú eszé en tó paradeiszó
„És mondta neki: Bizony mondom neked ma, velem leszel a paradicsomban”
Egyik kedvenc jehovás hamísítási példám. Máshová tesszük a vesszőt, megváltozik a mondat értelme. Ékes példája a jehovás biblahamisítási módszerének. Főleg, hogy a fordítók semmi teológiát sem végeztek, a nyelvtudásukról nem is beszélve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!