Miért alakul ez így?
Nagymamám nagyon beteg, végéhez közeledik az életének. Nagyon jó embert volt, igazán példa értékű lehetne sokak szemében pedig az élet nem kímélte.
Miért kap élete végére mégis ekkora terhet? Kínlódást? Miért nem alhat csak egy egyszerűen?
Miért jut nehéz vég a jó embereknek?
"Majd ha olyan mondja, hogy nincs Isten, aki soha nem szenvedett sem fizikailag, sem lelkileg, annak gondolkodás nélkül elhiszem. De ilyen ember nincs a földön, mert szenvedés nélkül nincs fejlődés sem."
Az alap hipotézis hibás. Fejlődni nem csak szenvedés árán lehet.
De szépen levezetted, hogy téged egyáltalán nem érdekelnek az érvek, logika és hasonlók.
"Az, hogy itt üldözitek a keresztényeket nem meglepő. Jézus beszélt erről a jelenségről."
Engem meglep. Nem vagy üldözve pusztán ha valaki logikátlan, valótlan vagy alá nem támasztott dolgokat akar ténynek beállítani (hazudik) akkor feltehetően lesz legalább egy valaki aki felszólal. Ez egy nyilvános fórum mindenki leírhatja a véleményét. De ez egyáltalán nem a kereszténység ellen szól. Ha például úgy írtad volna, hogy "én úgy hiszem, hogy..." akkor máris kevésbé találták volna problémásnak.
Ellenkező esetben azonban ha állítasz valamit akkor azt nem árt bizonyítani is (ezt azonban nem tudod).
Az alap hipotézis? Azt ugyan ki állította fel, ha nem az első válaszoló?
Én pedig azt mondom, hogy ha hazugnak vagyok beállítva, hogy a magyarázat nem más mint az, hogy megfogantunk. Mert ha nem fogan meg valaki, akkor az bizonyosan nem is szenvedhet.
Tehát az élet része a szenvedés.
Isten pedig igazságos, mert örömünk is van a világrajövetelünk után.
"Az alap hipotézis? Azt ugyan ki állította fel, ha nem az első válaszoló?"
Nem kell játszanod az ostobát. Arról volt szó amit te írtál az általad felvetett hipotézis alapjairól.
"Én pedig azt mondom, hogy ha hazugnak vagyok beállítva, hogy a magyarázat nem más mint az, hogy megfogantunk. Mert ha nem fogan meg valaki, akkor az bizonyosan nem is szenvedhet.
Tehát az élet része a szenvedés."
Mi köze a megfontatásnak ahhoz, hogy te hazug vagy-e. Hazugnak pedig nem vagy beállítva.
"Isten pedig igazságos, mert örömünk is van a világrajövetelünk után."
Ebben mi az igazságos?
Arról nem is beszélve, hogy a "jóságos" miatt szenvednél az állításod szerint, aki volt annyira "jóságos", hogy olyan világot, életet teremtett aminek a része a szenvedés és nem csak azon a szinten mint amikor megvágod az ujjad a papírral hanem olyan borzalmas módokon is amiknek nem szabadna léteznie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!