Miért alakul ez így?
Nagymamám nagyon beteg, végéhez közeledik az életének. Nagyon jó embert volt, igazán példa értékű lehetne sokak szemében pedig az élet nem kímélte.
Miért kap élete végére mégis ekkora terhet? Kínlódást? Miért nem alhat csak egy egyszerűen?
Miért jut nehéz vég a jó embereknek?
A) mert nincs isten
B) isten létezik, de vagy nem mindenható vagy nem jóságos
Nem nehéz eldönteni melyik igaz.
Hogy ha más nem, a végén osztozhasson az igaz ember Krisztus szenvedéseiben.
Én azt tapasztaltam, hogy könnyebb elviselni a fizikai fájdalmakat, bántalmazásokat, ha arra gondolok, hogy ilyenkor osztozhatok Krisztus szenvedéseiben.
Nagyon nehéz kérdés, szerintem nem tudjuk.
Talán majd Istentől megtudjuk egyszer.
Mert az emberi test törékeny, sérülékeny. Nem tart örökké, elfárad, tönkremegy és hosszú idő mire kimúlik és porrá lesz.
De ahogy az ember nem csak a teste ahogy a materialista hozzáállás beállítja, így az ember nem megy kárba testi élete végén. Test a lélek temploma, és ahogy minden templom összeomlik idővel így a test is. De a lélek az nem így működik, nem vész kárba ha ápoltad az Istennel való kapcsolatot, bármilyen szenvedések közepette is ér a halál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!