Szülök, akik kivèteleztek testvèrek közözött mièrt teszitek? Ès hogy alakul ez ki?
Nalunk ez generaciokon at zajlott/zajlik.
Dedimama a kicsit kedvelte, mama volt a nagyobb.
Ennek ellenere mamanak is volt kedvence, a nagyobbik lanya, anyum vokt a fiatalabb.
Anyumnak mindig tesom volt a kedvence, mindent megtehetett. Sokat meselte anyum, milyen rossz volt, hogy mindenert ot buntettek meg, mikor nem is volt hibas, neki alig vettek valami, stb. O ugyan ezt csinalja.
Nekem is nagyon roszul esett/esik ez. 3 honapos terhes vagyok iker babakkal. En ugy erzem, keptelen lenek oket bantani azzal, hogy jobban szeretem az egyiket, vagy kivetelezek ve, es rettegek, hogy megis beallok majd a sorba...
Nem a kulonbozo viszonyra gondoltam, hanem pl. anyu kiadta, hogy
egyikunk ezen a heten a mosogat-torolget, a masik seper-feltorol. Utana cserelunk.
En pl. mosogatos voltam, tesom nem csinalta a heti dolgat, en nem nezhettem tv-t egy hetig, mert az volt a valasz, ot nem erdekli ki csinalja, legyen meg, es en vagyok az idosebb, nekem kellene peldat mutatni...
En konkretan ilyen dolgokra gondoltam.
Pont emiatt csak egy gyereket szerettünk volna. Én is átéltem ezt, a húgomnak mindent és mindenkit szabadott. Én vagyok a nagyobb, az erősebb, a felelősebb, stb., ezért csináld meg helyette/miért nem vigyáztál rá/téged vonalak felelősségre mert ő még kicsi/maradj itthon este és ne csinálj programot/neked kellett volna jobban tudnod stb. -ről szólt a gyerekkorom. 2 különböző egyetem és kollégium a város 2 végén, de anyám képes volt letolni mert egyszer kissé ittasan ment haza a kollégiumba egy buliból, miközben é zh-ra tanultam,l a saját kolimban. Mert nekem oda kell rá figyelni mert még kicsi (Ja, 20 éves. Tényleg kicsi.)
Tudom, hogy anyu nagyon szeret engem is, sosem vontam ezt kétségbe. Sok mindent azért csinált, mert neki is rengeteg problémája volt és muszáj volt engem is befognia, a húgomat nyilván nem tudta és nem volt választása. Ezt így felnőtt fejjel persze megértem, de gyerekként ezt személyes sértésnek fogtam fel, nem is olyan a kapcsolatunk a húgommal, mint amit szeretnék. Láttam, hogy anyukám mennyit kínlódik hogy megossza a figyelmét, idejét, türelmét a két gyerek közt. Közben ott volt a háztartás gondja, egy rengeteget dolgozó apuka és a saját munkája. Úgy döntöttünk, hogy mi nem szeretnénk, hogy bármelyik gyerekünk is ezt érezze, amit én anno. Mert nyilván az ember tudatosan ráfigyel, de fizikailag lehetetlen. Így egy babát vállaltunk.
*mindent és mindenkor.
Nem mindenkit, természetesen :)
Van különbség aközött, hogy másként szeret és aközött, hogy jobban szeret.
Ezért rühellem anyámat. Megérdemli a sorsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!