Miért alakul ez így?
Nagymamám nagyon beteg, végéhez közeledik az életének. Nagyon jó embert volt, igazán példa értékű lehetne sokak szemében pedig az élet nem kímélte.
Miért kap élete végére mégis ekkora terhet? Kínlódást? Miért nem alhat csak egy egyszerűen?
Miért jut nehéz vég a jó embereknek?
“Igen, amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én útjaim a ti útjaitoknál, az én gondolataim – a ti gondolataitoknál.” (Iz 55,9)
Nem tudhatjuk miért. Az Isten tervei emberi értelemmel felfoghatatlanok.
Ez annyira szánalmas.
Kitalálunk egy istent, hogy ő az oka.
De ő csak jóságos lehet, ezért megvonod a vállad és azt mondod: "nem tudom".
Nem mi találtuk ki az Istent. Isten talált ki minket.
És Jézus a földön járt ember testben. Neki nem kell megöregednie.
Tulajdonképpen lényegtelen, hogy Jézus ember testbe zárt Isten volt-e vagy Isten Fia. A lényeg, az, hogy még ő is szenvedett büntetlenül.
Mit lehet tenni? Készen állni arra, hogy egy nap, mi hívők is szenvedni fogunk. Azokban a napokban pedig jó, ha a szívünkbe véssük, hogy Istenis szenvedett. Vagy ember testben vagy ami még rosszabb, hogy azt látta, hogy a gyermeke szenved.
Túl kellene már látni az egészen, hogy az élet nem a földön ér véget. Ez a földi lét inkább olyan, mint a fejlődés az anyaméhben. A halál pedig gyakran szenvedésekkel jár, de nem a vége a létezésnek, hanem új világ tárul fel éppen előttünk. Hiszen a kisbaba is szenved, amikor megszületik.
Meg aztán van, akinek megadatott a csendes elalvás. De senki sem gondolja, hogy létezik olyan emberi sors, melyben nincs szenvedés. Vagy testi vagy lelki szenvedések az élet részei. Azt se gondolja senki, hogy megúszhatja a szenvedést egy öngyilkossággal. Hiszen az olyan lenne, mint a koraszületés. Nem jó az öröklétet visszamaradott fejlődéssel kezdeni.
Nekem a testem és a lelkem is szenvedett betegségektől, törésektől. egyre rosszabb lett minden, mígnem rá nem hagyatkoztam Isten igéjére, Jézusra. Lassan megszűntek a szenvedések. Talán még eljön a nap, amikor újból szenvedéseken fájdalmakon megyek át. Halál közelbe kerültem. de felépültem.
Elnézve embertársaimon mindig ugyanúgy végződnek. Holtan. De hírül adták, hogy még Jézus is holtan végezte. Ám Isten úgy határozott, hogy feltámadjon az életre. Méltó volt erre. hát nem tőle kellene tanulnunk, minden róla szóló legendát kielemeznünk, hogy Jézust megismerhessük?
Kérdező! A te nagymamád beteg, Az enyém is beteg volt. Ő is szenvedett. Aztán halála előtti hetekben valami történt vele. Az orvosok szerint az agyával történt valami. Mindig kedves volt. Az utolsó két hetében is mindig kedves volt. De úgy tűnt, hogy nem voltak fájdalmai. Mindig mondta, hogy úgy szeretne elmenni, ahogy a nagymamája. Csendesen elaludni. Isten meg adta neki. Az orvos aki megállapította a halálát ugyanezt mondta. Egy kívánsága volt, hogy otthon szeretne lenni. Kihoztuk a korházból és figyeltünk rá.
De az orvos tévedett, mert a halála előtti két hétben valóban nem szenvedett, de egy alkoholista férjel élt együtt évtizedekig. A lánya (nyényém) pedig tőle 5 háznyira lakott és az utolsó 10 évben nem járt nála, nem kereste. Sokat sírt ezek miatt. Cukorbeteg volt, fájt a lába. Szenvedett, de mindvégig kedves maradt és nem tudok róla, hogy bármi disznóságot is tett volna. Isten előtt olyan kedves volt, hogy elvette tőle a szenvedést az utolsó napjaira és egy álomvilágban csendesen vezette át az Ő országába.
Mamám példája igazolja, hogy van szenvedés, de nem törvényszerű, hogy életünk legvégét szenvedésekkel teli kell megélnünk.
Attól hogy ezeket kijelented, még nem lesz igaz.
#24.
No ennyit a JÓSÁGÁRÓL és IGAZSÁGOSSÁGÁRÓL... 🤢🤮
(Valamit még leírtam, de aztán kitöröltem.)
25-ös.
Ugyan miért ne lenne igaz? Attól, hogy te nem hiszed el még igaz.
26!
Mond csak, mi a helyzet a te jóságoddal és igazságosságodról? Arról nem igazán írtál. Vagyis írtál, de Kitörlődött. Nyilván.
Lehet szenvedni a semmiért is egyedül és lehet szenvedni társaságban is valami igazán nagy dologért.
Az vesse rám az első követ közületek, aki soha sem szenvedett!
"Ugyan miért ne lenne igaz? Attól, hogy te nem hiszed el még igaz."
Mert te abban hiszel? Attól még nem lesz valami igaz mert te úgy hiszed.
Minden amit leírtál azt semmivel sem tudod alátámasztani így ez pusztán a hited amit próbálsz tényként előadni ami felér egy hazugsággal.
Esetleg szerinted annak is biztosan igaza van aki azt állítja, hogy létezik Jeti vagy azt, hogy ő maga Odin?
Ebben az esetben vannak helyek ahol több istennel is találkozhatsz és ezzel meg lett cáfolva a te istened aki azt állította, hogy ő az egyetlen.
A 24es válaszodban azt taglalod, hogy a jóságos Isten olyan világot teremtett amiben már a kisbabák is szenvednek teljesen feleslegesen aztán az életük során az emberek csak folytatják a szenvedést. Mindezt azért szerinted mert Isten volt olyan kegyes és úgy teremtett meg minket, hogy csak szenvedés árán tudjunk fejlődni. Ez nem más mint fölösleges szenvedés. Ezen nem változtat a Jézusos színjáték sem aminek az olyasmódon megtörténtére nincs is bizonyíték ahogyan azt a Biblia leírja. De ha úgyis történt volna sem lenne sem Jézus sem pedig Isten jóságos.
Aztán leírod, hogy milyen jóságos az aki egész életén át kínzott egy ember de aztán hagyott neki két hét nyugalmat és végül gyorsan kivégezte. Hát milyen jóságos, hogy a sok felesleges kínzás után gyorsan végezte ki és még hagyott is neki két hét nyugalmat.
Felteszem ez is közre játszhatott abban, hogy Jégszív így vélekedett.
"Mond csak, mi a helyzet a te jóságoddal és igazságosságodról?"
Nem kell jóságosnak vagy igazságosnak lenned ahhoz, hogy rámutathassál arra, hogy másokat tévesen tartanak jóságosnak vagy igazságosnak. Esetleg szerinted a sorozat gyilkosokról is csak a sorozat gyilkosok mondhatják, hogy azok?
"Ugyan miért ne lenne igaz? Attól, hogy te nem hiszed el még igaz."
Épp ez a lényeg.
Nem tudsz túllépni a hiteden.
Ha annyira érdekelne az igazság, akkor elkezdenél kutatni utána.
Egy vicc vagy.
Írtam: Az vesse az első követ, aki soha sem szenvedett.
Majd ha olyan mondja, hogy nincs Isten, aki soha nem szenvedett sem fizikailag, sem lelkileg, annak gondolkodás nélkül elhiszem. De ilyen ember nincs a földön, mert szenvedés nélkül nincs fejlődés sem.
Vagy ha olyan mondja, hogy nincs Isten, aki vissza tért a halálból életmentő emberi beavatkozás nélkül, annak is gondolkodás nélkül elhiszem.
Sőt, bárkinek elhiszem, hogy nincs isten, akinek telitalálatosa volt a lottón. Annak is elhiszem, csak bizonyítsa, hogy neki telitalálatosa volt a lottón.
Ti istenben kételkedők olyan emberhez hasonlíttatok, aki sosem kóstolta meg a vargányát, de el kellene hinnem neki, hogy rossz. Sőt el kellene hinnem neki, hogy mérgező. Lehet, hogy ettetek már gombát, de a vargányát sosem kóstolhattátok meg.
Az, hogy itt üldözitek a keresztényeket nem meglepő. Jézus beszélt erről a jelenségről. De vígaszt nyújtani a szenvedőnek ateistaként hogyan lehetséges? Megvigasztalni a szenvedő rokonát ateistaként hogyan lehetséges?
Bizony, bizony nem kerül a pokolba egy sem, aki ateistának tartja magát, hanem oda kerül, ahova ő hiszi: Sehova, semmibe, semmikorra. Esetleg egy koporsóba vagy elég egy krematóriumban.
Menjetek, ahova akartok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!