Miért alakul ez így?
Nagymamám nagyon beteg, végéhez közeledik az életének. Nagyon jó embert volt, igazán példa értékű lehetne sokak szemében pedig az élet nem kímélte.
Miért kap élete végére mégis ekkora terhet? Kínlódást? Miért nem alhat csak egy egyszerűen?
Miért jut nehéz vég a jó embereknek?
Egyáltalán nem számít, hogy ki milyen életet élt.
Sok gyerek is meg halt már borzalmasabbnál borzalmasabb kínok között úgy is, hogy még esélyük sem volt bármiféle rosszat tenni.
Isten ezt akarja csak mert. Ha nem akarná, nem ilyen világot teremtett volna.
A lélek éppen úgy tönkremehet az élet végére, ahogy a test is.
Sőt: akár már sokkal korábban. Ilyenkor úgy él az ember, mint a spenót, még akkor is, ha nem gépekkel tartják életben.
Nincsen örökké romolhatatlan lélek - vagy ha van, akkor nem nekünk.
Ha létezik isten, akkor ezt nagyon elszúrta.
#8.
Igen, ÉS AKKOR MI VAN!?
Te talán már egy felhő szélén csücsülsz, és cinizmussal vegyes kárörvendéssel szemléled az emberiség kínjait?
#13.
Nem vagyok egy gonosz alak, de szívből kívánom, hogy te is átélj HASONLÓ GYÖTRELMEKET! Hogy lehet valaki ennyire FANATIKUSAN OSTOBA!
A magam részéről - nem válaszolok, úgyis sejtheted, mit mondanék... Javaslom viszont, hogy ezt NE TŐLÜNK, HOZZÁSZÓLÓKTÓL kérdezd meg, hanem egy köztiszteletben álló lelki vezetőtől, bölcs paptól. Szerintem valami okosat csak tud mondani.
"„Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. Ha e világból valók volnátok, a világ szeretné a magáét, de mivel nem e világból valók vagytok, hanem én választottalak ki titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ. /János 15: 18-19/
(Jézus)
"Én pedig azt mondom nektek: Már azt is állítsák a törvényszék elé, aki haragot tart embertársával. Aki embertársát ostobának nevezi, állítsák a nagytanács elé. Aki azt mondja neki, hogy te bolond, méltó a pokol tüzére."
/Máté 5:22/ (Jézus)
#15.
Attól, hogy "evilági" kérdés, sokak számára abszolút nem "lényegtelen"! Az EMPÁTIA talán nem "isteni erény", azért még keresztények számára sem tiltott dolog...
#18.
Kár volt idézned ezt a hegyi beszédes szent dumát, magam is ismerem. Egy dolog, hogy valaki a tartalmát is látja, más dolog, ha valaki csak a BETŰIT...
ma 00:25
Nem tudok már empatikus lenni, amikor minden második kérdés az evilágra vonatkozik, különösen ha egy magát vallásosnak tartó ember a kérdező. Az egy dolog, hogy az egyszerűbb ateisták teljesen el vannak tévedve a vallásokkal kapcsolatban, de az jobban idegesít, amikor a hívők is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!