Apokrif iratok. Etióp (katolikus) eretnekséget nem kérünk.
Az első Ádámnak volt párja. Ebből az következik, hogy a második Ádámként nevezett Jézusnak is kellett volna, hogy legyen. Ehelyett hitetlenek voltak és keresztre feszítették.
Isten az embert saját képmására teremtette, férfinak és nőnek. Tehát Istenben benne van a férfias és nőies tulajdonságok eredete. Ha ez igaz, akkor Jézus férfiként és egyedül hogyan tudta volna tükrözni Isten teljességét? Nonszensz.
Jézus az mondta, hogy még sok mondanivalója van, de nem vagyunk hozzá elég erősek. Szerintem abban a sok mondanivalóban bizonyára bőségesebb tanácsokkal szolgált volna arra is, hogyan alakítsuk ki párkapcsolatainkat. Ő lehetett volna rá az első igazi példa. Az emberek viszont kegyetlenül elhallgattatták.
Igaz módon élő egyének mellett igaz családokra van van szükség. Szerintem Jézus ezt előre látta és kész lett volna megvalósítani a történelem első igaz családját, de az emberek szűklátókörűek voltak a tanításához. A szexuális erkölcstelenség előtte és utána is nagy problémája volt és az is az embernek.
"Tehát Istenben benne van a férfias és nőies tulajdonságok eredete."
Tehát Isten transzvesztita. És Jézus is.
Ezért van ma sok travi a világban. Ők a tökéletes emberek?
Hát nem éppen erre céloztam. A tökéletes, de láthatatlan Isten az ő férfias és nőies aspektusát az első emberpárral akarta szétválasztani és külön láthatóvá tenni. Ha Ádám és Éva nem esnek bűnbe, akkor családjuk Isten dicsősége és céljának beteljesítése lett volna. Ez az emberősök hibájából kudarccal végződött.
Jézus azért jött, hogy megváltást adjon és helyreállítsa az embert eredeti állapotába, véget vetve a sátáni származási volnalnak.
Az eszményt egy férfi és egy nő, egy pár együtt rontotta el. Kérdem én: az helyénvaló, hogy egy férfi hozzon helyre mindent bármilyen nő együttműködése nélkül? Ebből következik a családalapítás szükségessége.
Tudom, hogy ez szembe megy a hagyományos keresztény felfogással. De ha el tudunk képzelni egy szent életű férfit, amint helyrehozza Ádám hibáját, akkor miért zárnánk ki azt, hogy egy szintén szent életű nő helyrehozza Éva hibáját. És akkor az eredeti kérdésre a válaszom: az emberek hitetlensége miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!