Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A pszichikai betegeknek...

A pszichikai betegeknek milyen megoldást ad az Isten haláluk után?

Figyelt kérdés
Engem nagyon érint a dolog nem szégyellem. Sokan a betegségük miatt rosszak mert nem értik meg az embereket hogy mit miért csinálnak meg irigyek hogy a többi ember ép eszű és teljes életet él. A pokolba nem lenne igazságos jutni. De ha a mennybe jutnak ott örökké szenvednek a betegségük miatt.

#Isten #üdvözülés #Pszichikai beteg
2023. szept. 9. 16:12
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
#10: Ez az, amit az irgalmas és igazságos Istenről gondolsz. De ez nem lenne irgalom és nem lenne igazságos.
2023. szept. 9. 20:07
 12/37 anonim ***** válasza:
1Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy Istentől származnak-e, mert sok hamis próféta ment ki a világba. 2Az Istentől származó lelket erről ismeritek fel: minden lélek, amely vallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el, Istentől van. 3S minden lélek, amely nem vallja meg Jézust, nem Istentől való, hanem az antikrisztusé, akiről hallottátok, hogy eljön, és már most a világban is van. 4Gyermekeim, ti az Istentől vagytok, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint aki a világban van. 5Ők a világból valók, ezért a világról beszélnek, és a világ hallgat rájuk. 6Mi az Istentől vagyunk. Aki ismeri Istent, hallgat ránk. Aki nem ismeri Istent, nem hallgat ránk. Így különböztetjük meg az igazság lelkét és a tévedés lelkét.
2023. szept. 9. 20:10
 13/37 Clyde7 ***** válasza:

Komoly kérdés foglalkoztat, de vigyázz rá, hogy helyesen közelítsd meg a dolgot. Isten irgalmas és igazságos, ráadásul kapaszkodhatsz olyan ígéreteibe az Új Földdel kapcsolatban, mint pl. a Jelenések 21:4 És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.

Szerinted, ha nem lesz könny és fájdalom (sem a bűn semmilyen következménye), akkor lehet ott majd betegség? Nem, ott már nem lesz semmilyen betegség. Ezt megígérte nekünk.

Egy másik, amit még ezen a Földön használhatsz:

Jak 5:15 És a hitből való imádság megtartja a beteget, és az Úr felsegíti őt. És ha bűnt követett is el, megbocsáttatik néki.

Arra a hangra pedig ne hallgass, ami azt mondja, hogy az üdvösség rossz, és jobb lenne neked a pokolban. Isten akarata az üdvösség, az, hogy személyesen Te is üdvözülj, ebből pedig az is következik, hogy aki a pokolra szeretne juttatni, az bizony a Sátán, vagyis a gondolat is tőle származik. Figyelj Krisztusra, a Megváltóra, és higgy, bízz kitartóan!

2023. szept. 9. 20:15
 14/37 A kérdező kommentje:
Ha irgalmas lenne és szeret evajoor nem adta volna hogy születesemkor otthagyjanak és pszihikai beteg legyek. Emiatt már 9 évesen gyűlöletet éreztem Isten iránt. Csek nem tudtam megfogalmazni hogy miért érzem a gyűlöletet csak konfirmalasomig minden vihar alkalmával az égre tettem fel a kezem és gunyolodzam Istennel meg leköpték a szentkepeket. Azt se tudtam hogy ezek a gyűlöletem miatt vannak amiért Isten beteggé tett csak jött ösztönből. Konfirmalasom előtt elmúltak ezek a szokások. De nem javultam meg. Most már ortodox meg katolikus misére járok és ott végem.a keresztet meg mondom amit kell de ki tudom felyezni mi a bajom Istennel és azért nincs ez a kéz égbe emelése meg gunyolodas. Már cikinek érzem ezeket mert ki tudom gondolatban felyezni mi a bajom Istennel. Csak mióta kifinomultabb lettem azóta a gyűlöletem is nagyobb. Pláne ahogy írtam hogy iskola, munkahely, mindig volt remény de most már nincs. Az unokatestvérem akit 4 éves korom óta irigylem hogy agyilag egészséges elvált uratok és anyunál lakik taveky tél óta. És ez is ront az állapotomob hogy Isten miért engedi meg mikor tudja hogy gyűlölöm szivbolaz unokatesom. Mert irigylem hogy okosabb. Hol az jár az eszembe hogy el kéne menni jó messzire ( az ország másik végébe) csak anyuval közös a lakás másképp meglepték volna hogy ne éljek egy városba vele. Vagy az öngyilkosságon jár az eszem. Valami rossz gombákat rejtetten el hogy egybe megfozom és megvárom míg meghalok. Mostanában valami lakás kialakulóban van az unokatestvéremnek mert anyu ad neki kölcsön de most meg az idegesít hogy a gyereket nem íratja a körzeti iskolába hanem marad ahol.anyu lakik és anyu meg a kojokert. Még a kutya is idegesít hogy nálunk marad. Egy kommondor kutya. A saját érzéseim nem tudom. Eddig azt hittem az a bajom a kutyával hogy pasztorkutya de mikor voltunk kirándulni itt is volt komondor és azt megsimogattam. Akkor jöttem rá hogy evvel.a kutyával az a bajom hogy az unokatesóm hozta. Érdekes a macskaival nincs bajom. A tudta nélkül simogatom őket a padláson ahol be vannak zárva. Ha tudná sose engedné meg. De sokáig őket se bírom elviselni és irigy kezdek leni rájuk hogy követek és akkor kiszaladok a padlasrol.
2023. szept. 9. 20:25
 15/37 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:

Tényleg beteg lehetsz, ha azt hiszed hogy a mennyben is ilyen maradsz.

Eleve nem is úgyan az a tested lesz, mert az a földön megrohadt.

Meg ott van a 13-as írása.

A többi szöveghez meg nem írok semmit, mert az élet történetednek, (Ha egyáltalán igaz) nincs feltétlenül lényege a kérdés szempontjából, és amugy is túl hosszú.

2023. szept. 9. 20:38
 16/37 A kérdező kommentje:
De a lelkem beteg nem.a testem, érted? Hiába kapok új testet ha több eszem nem lesz. Nekem másik ágy vafylelek kéne vagy valami hogy normálisan gondolkozni tudják. Nem atestemmel van baj. Az se tökéletes mert kövér vagyok még erősen nem látok messzire meg a havi ciklus se rendszeres de azoktol lehetne teljes életet élni.
2023. szept. 9. 20:58
 17/37 A kérdező kommentje:
Másik ágy vagy lélek kéne. Azt elhiszem hogy a testi bajokat helyreállítja Isten mert a testben helyre rák valamit. De a lelket,szellemet hogy rakja helyre? Tesz másik agyat vagy másik lelket vagy hogy?
2023. szept. 9. 20:59
 18/37 anonim ***** válasza:

Szia, a szüleid a saját szabad akaratukból mondtak le rólad, talán azért, mert nekik voltak nehézségeik. Isten nem gonosz, és nem gyűlöl senkit sem, téged sem. A hang, ami azt mondja, gyűlöl téged, és azt mondja, hogy számodra jobb a pokol, mint a mennyország, az gonosz lélek, nem pedig Isten. Isten ad nehézségeket mindenkinek, de ad segítséget is. Fordulj pszichiáterhez mielőbb, és kövesd az utasításait! Így megszabadulhatsz a hangtól, megtalálhatod az életet, akár ateistaként, akár hívőként.

Az öngyilkossági kísérleted után majd nehezebb helyzetben leszel, mert még szervi bajokkal is fogsz küzdeni, meg elkönyvelnek önveszélyesnek, de fogsz kapni segítséget, és gyógykezelést a hang ellen. Elhelyeznek majd elmeszociális otthonba, távol a világ szemétől, és semmi reményt nem hagyva arra, hogy valaha is normális életed legyen. Ezt szeretnéd?

2023. szept. 9. 21:06
 19/37 anonim ***** válasza:
Isten megváltoztatja a lelkedet, és persze, hogy más agyat ad, amiben nem lesz a betegséged, az is egy szerv. Képes rá.
2023. szept. 9. 21:09
 20/37 A kérdező kommentje:
De hogy változtatja meg a lelkem? Ha ma irigylem az unokazesom akkor holnap szeretni fogom? Úgy érzem még a gondolat is mondja nekem ami túl szép az nem igaz sose.
2023. szept. 9. 21:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!