Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A pszichikai betegeknek...

A pszichikai betegeknek milyen megoldást ad az Isten haláluk után?

Figyelt kérdés
Engem nagyon érint a dolog nem szégyellem. Sokan a betegségük miatt rosszak mert nem értik meg az embereket hogy mit miért csinálnak meg irigyek hogy a többi ember ép eszű és teljes életet él. A pokolba nem lenne igazságos jutni. De ha a mennybe jutnak ott örökké szenvednek a betegségük miatt.

#Isten #üdvözülés #Pszichikai beteg
2023. szept. 9. 16:12
1 2 3 4
 1/37 A kérdező kommentje:
Azt szeretnem tudni hogy a pszichikai betegek azért lettek betegek mert igaz a kettős predesztinaciot és őket a pokolra szánja Isten. Vagy pedig a mennybe jutunk de ott örökké szenvednénk mert betegek maradnánk és sose halnabk bele. Mert én nem hiszem hogy Isten a genetikai született szrmelyisegzavart képes meggyógyítani meg ha a földön nem tette miért tenné a mennyben. A Biblia írna róla hogy mi lesz a pszihikai betegekkel ha kilátás volna arra hogy a mennybe ép eszüek lennének és teljes életet elhetnének mint hazasodas meg munkahely.
2023. szept. 9. 16:15
 2/37 anonim ***** válasza:
100%

Isten senkit sem szánt a pokolra, azt szeretné, hogy minden ember üdvözüljön, hiszen ezért küldte el Egyszülött Fiát a világra. Maga a kérdés nehéz, mivel nem vagyok Isten, de biztos vagyok benne, hogy irgalmas és könyörületes az Úr, nem fog senkit pokolra küldeni. Az ember akkor kerüla pokolba szerintem, ha tényleg oda szeretne olyannyira elfordul a Teremtőjétől.

Ne félj, csak higyj!

2023. szept. 9. 17:38
 3/37 anonim ***** válasza:

Mert én nem hiszem hogy Isten a genetikai született szemelyisegzavart képes meggyógyítani meg ha a földön nem tette miért tenné a mennyben

Pedig de, a mennyben meggyógyítja őket, mert az a menny és nem egy romlott világ. Házasság nem lesz, senkinek sem.

2023. szept. 9. 18:08
 4/37 A kérdező kommentje:
Hol írja a Biblia hogy meggyogyit meinket akik pszihikai betegek vagyunk? Mi a garancia hogy igaz? Tudod tavaly nyár óta egy gondolat ( ami azt mondja nekem hogy Istentől ered és Ő adja nekem) egyre erősebben azt gondoltatja hogy az üdvösség rossz. A pokolba legalább mindenki szenved nemcsak én, a mennybe még csak én szenvednék mert a többi agyilag egészséges lenne és hogy Isten kegyetlen és nem szeret azért akar amennybe küldeni. Még hogy ő nem mindenható és nem tud pszihikai embert meggyógyítani mert ha tudná akkor meggyógyította volna és hogy ez a gondolat nem a satantol ered mert neki nem.allna érdekében elmegy ndani nekem Iszen titkait. És egyre erősebben van bennem ez a gondolat. Szentmisén ha azt kell kérni hogy ments meg minket a pokol tüze től akkor nem tudom kérni mert arra gondolok az jobb mint a mennybe szenvedni pszihikai betegségben. És mi lesz ha az unokatestvérem is oda kerül akut irigylek hogy egesseg 4 éves korom óta? Öbenne biztos vagyok hogy üdvözül mert ( míg nem volt elválva) egyedülálló anyákat segített anyagilag meg a gyerekek játékait küldte szegényeknek, állatmenhelyeket támogatás fázott és a kutyát is az utcáról fogadta be aki ki volt téve a halott anyja mellé az út közepére, kicsik múlt hogy nem ütötte meg egy autó.
2023. szept. 9. 18:24
 5/37 anonim ***** válasza:

Az a gondolat hazudik,

(ami azt mondja nekem hogy Istentől ered és Ő adja nekem)

nem Istentől ered. Isten ugyan tud kegyetlen lenni, de aki a mennybe kerül, azzal nem tesz rosszat. Istennek nem állna az érdekében, hogy ilyeneket terjesszen magáról, mert nem akarja, hogy neked örökké rossz legyen.

Az is hazugság, hogy nem tud pszichikai betegségeket meggyógyítani, mert Jézus gyógyított epilepsziát is: a holdkóros a Bibliában epilepsziást jelent.

Tudod, ki mondja neked ezt a gondolatot, hogy inkább a pokolba akarj kerülni, mint a mennybe? Nem Istentől származik, hanem ördögtől.

2023. szept. 9. 18:45
 6/37 anonim ***** válasza:
100%

Vannak vakok, némák, siketek. De nem azért, mintha Isten nem lenne képes meggyógyítani őket. Jézus gyógyított vakokat, némákat, siketeket. Téged is képes lenne meggyógyítani, csak még nem teszi, mert úgy gondolja, hogy neked ezt adja nehézségként, amivel meg kell küzdened.

Beszélj egy pappal, ő majd megmondja, hogy mik a további teendők, hogy megszabadulj ettől a hangtól!

2023. szept. 9. 18:49
 7/37 A kérdező kommentje:
Én református vagyok és egy református pap ezeket nem értené meg mert nem ismeri a teljes Bibliát meg a Szenthagyományt és nem hisz a megszállotságban sem. Először arra gondoltam hogy aSatan gondoltatja velem de azt mondta a gondolat hogy Isten angxalaes a Szentlélek által elmondja mit akar velem és a többi pszihikai beteggel. És inkább kerülnék a pokolba ahol nemcsak én szenvedek mint amennybe ahol csak én volnék beteg. Az epilepszia, vak, siket meg néma nem agybetegek és a gondolkodásunk tiszta még nem genetikai bajok. Sajnos engem otthagytak a szüleim a kórházban és másfél évesen fogadtak örökbe és nem tudom kik az igazi szüleim és mit örököltem. De mindig volt velem baj. Anyu mikor meglátott akkor azt gondolta azért vagyok beteg mert ( le voltam kötve és csak tábszert kaptam és 1 évig voltam kórházban) el voltam hanyagolva és ő behozza a szeretettel meg a foglalkozással. 7 kg. voltam másfél évesen és megfordulni se tudtam. A papíron annyi volt hogy 2200 g születtem és 5 agparral meg a jobb oldalamon volt a nyakamon egy heg mi tha elvágták vagy mutve lettem volna de senki nem tudta mi. Még a koldokommel is volt baj hogy vérzett meg viszketett. A járás meg a szobatisztaság be is jött. Az evés úgy hogy amit szerettem megettem amit nem meg nem. De a beszéd meg a viselkedés meg a szociális készségek meg 34 éves koromra, most se jöttek be. Az oviba, iskolába, munkahelyre se tudtam soha beilleszkedni. Alkalmazkodni sem. Még viselkedni és mindig zavart valakiben velami. Csak fiatal voltam és volt remény hogy iskolából dolgozni kerülök, munkából másik munkahelyre. Először normál munkahelyen voltam utána betegnyugdijat lettem és a védett műhelybe. De mikor már ott is bajok voltak velem és el kellett jöjjek onnantól nincs több remény hogy máshol jobb lesz. Azt is mondja nekem a gondolat hogy isten gyűlöl és azért akarta hogy otthagyjanak a szüleim és pszihikai beteg legyek. Mert gyűlöl az Isten. Én arra fogom hogy ott lettem hagyva és azért nem ncs bennem szeretet meg hogy másfél.evig a kórházba voltam és a diagnózis is hospitalizacio volt először.
2023. szept. 9. 19:06
 8/37 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, mi okozza az epilepsziát? Az agy áramköreinek rendellenes viselkedése. Mi okozza a skizofréniát, depressziót, mániát? Az agy rendellenes működése, amit az agy áramköreinek rendellenes viselkedése okoz. Ha az epilepsziát rendbe tudja tenni, akkor ezeket is.

Olvasd a Bibliát, Bartimeus születésétől fogva vak volt, és Jézus meggyógyította. Az autizmus nem pszichikai betegség, és valójában nem velünk, autistákkal van a baj, hanem ezzel a világgal, ami nem tudja az autistákat kezelni.

Isten nem gyűlöl senkit sem, ezt a reformátusok sem tanítják. De egy katolikus pap is először pszichiáterhez irányítana, hogy először természetes okokat keressen a háttérben. Ne ijedj meg a diagnózistól, amit kapni fogsz, csak szedjed a gyógyszereket.

2023. szept. 9. 19:35
 9/37 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! A reformátusok úgy gondolják, hogy jobban ismerik a Bibliát, mint a katolikusok. De nem.

Hallottál már a gadarai megszállottról, akiben a légió volt?

[link]

2023. szept. 9. 19:46
 10/37 anonim ***** válasza:
12%
Bármilyen bűnt követsz el betegségedből adódóan, nem számít felmentésnek, ugyanúgy leszel megítélve feltámadáskor. A túlvilagon, nem kapsz új testet, új agyat..., hisz az már nem "te" lennél!
2023. szept. 9. 19:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!