Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten hogy ítéli meg a pszichi...

Isten hogy ítéli meg a pszichikai betegeket?

Figyelt kérdés
Szeretném tudni a katolikus meg az ortodox egyház (mert tudom a református csak avval törődik hogy higyjél) hogy oldja vagy magyarázza ki a Bibliábol hogy üdvözűljenek a pszichikai betegek is.
2022. nov. 8. 08:32
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Én nem volnék rossz csak pazihikai beteg vagyok és másként látom a világot meg másként értem és nem tudom megérteni mások szempontjait mint az unokatestveremet sem hogy elvált mert bántalmazta a férje az 5 éves gyerek elott és idehozta anyuhoz a hamis kutyajat meg a macskáit. Meg másokat se tudok megérteni. Az Isten vajahogy fogja nézni hogy beteg vagyok és a mennybe küld, ha igen akkor ott is ilyen leszek és szenvedni fogok? Vagy a pokolba küld vagy reiniarnál egy másik életbe ahol egesseges volnék és jó és végül a lelkem üdvözűlne? Az egyházak kéne magyarázatot találja ak a pszichikai betegeknek is akik tudatosan vetkeznek de nem tiszta gondolkodásból.
2022. nov. 8. 08:36
 2/26 A kérdező kommentje:
,,Vétkeznek,,
2022. nov. 8. 08:36
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha a te gondolkodásod szerint Isten teremtette a pszichésen beteg embereket is, akkor mi lehet teremtő hozzáállása, megítélése a saját teremtményéhez ?
2022. nov. 8. 08:38
 4/26 anonim ***** válasza:
68%
#3 A hozzáallása egyértelműen kiderülhet bárki számára, aki olvasta a Bibliát: a Biblia Istene egy gonosz, kegyetlen isten, aki szereti gyötörni a saját teremtményeit.
2022. nov. 8. 09:15
 5/26 anonim ***** válasza:
47%
Már megint te vagy? Nyugodjál már le, ne avatkozz bele más életébe.
2022. nov. 8. 10:06
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Úgy ahogy a gyerkeket. Nem ura a tetteinek, így nem tud bűnt elkövetni. Szerintem legalábbis
2022. nov. 8. 12:24
 7/26 anonim ***** válasza:
71%
A katolikus és ortodox felekezetek - a közhiedelemmel ellentétben - nem arra helyezik a hangsúlyt, hogy mitől lehet elkárhozni, hanem hogy hogyan lehet megmenekülni. Amiket leírtál, számomra semmivel nem tűnik rosszabbnak, vagy gyarlóbbnak, mint bármilyen ember mindennapos bűnei. Vagyis ilyen téren semmiféle hátrányod sincs. Hidd el, nem vagy rosszabb ez alapján senkinél. A pszichésen nem beteg emberek is ugyanilyen hajlamosak ezeket elkövetni, legfeljebb kifinomultabban leplezik vagy hazudják el.
2022. nov. 8. 14:30
 8/26 anonim ***** válasza:
78%

"Az Isten vajahogy fogja nézni hogy beteg vagyok és a mennybe küld, ha igen akkor ott is ilyen leszek és szenvedni fogok?"

Mennyben mindenki tökéletes és egyenlő. A földi megpróbáltatások (amelyből senkinek nem jutott hiány) csak a földön léteznek.

2022. nov. 8. 14:50
 9/26 anonim ***** válasza:
71%

Ha te az vagy, akire gondolok, akkor Isten abszolut tudja, hogy mire vagy kepes es mire nem. Nektek meg sem kell gyonni bizonyos dolgokat, ha a papnak elmondod a diagnozist (amit erosen ajanlok).

Ha valaki nem tud jarni, annak sem bun, ha toloszekben ul.

2022. nov. 8. 18:19
 10/26 A kérdező kommentje:
A Biblia sehol nem említi hogy a született pszihikai betegeket Istennek van hatalma hogy neggyógyitja. Lehet a Szentek meg a Szenthagyomány se említi. És nekem is egy hang azt mondja a gondolatba hogy jobb lenne ha nem üdvözűlnék mert ott is beteg maradok és szenvedni fogok. Meg hogy Istentől ered ez a hang mert a Diavol nem tudja milyen a mennyország.
2022. nov. 9. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!