Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten hogy ítéli meg a pszichi...

Isten hogy ítéli meg a pszichikai betegeket?

Figyelt kérdés
Szeretném tudni a katolikus meg az ortodox egyház (mert tudom a református csak avval törődik hogy higyjél) hogy oldja vagy magyarázza ki a Bibliábol hogy üdvözűljenek a pszichikai betegek is.
2022. nov. 8. 08:32
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%
Elmebeteg vagy öregem, és ne Istenezz, te a Sátáné vagy, Beliál fia (nem véletlen kaptad azt az álmot is anno). Hónapok óta bántalmazott nőket és a bántalmazott gyerekeket tudod csak szapulni, nem szégyelled magad? Szerinted Jézus melletted állna és ilyeneket mondana? Amiről fantáziálsz SOSEM fog megvalósulni... Az, hogy téged a saját gyereked lelke se érdekelne csak megmutatja, mekkora pszichopata .... vagy. Szerencsére a nálad milliószor többet érő unokatestvéredet érdekelte, akit a szádra ne vegyél! Zárasd csak magad diliházba! Unokatestvéredet innen is üdvözlöm és egy hősnek tartom, akiknek sok boldogságot és megnyugvást kívánok a viszontagságok után! Te meg csak süljél a gyűlöletben, másod sincs az életben, és sose feledd: közöd sincs Istenhez, nem is volt soha.
2022. nov. 16. 01:06
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Úgy gondolom, hogy az internet csak egy nagyon szűk résen keresztül enged betekinteni valaki gondolkodásába. Ezért nem akarok azért ítélkezni amiatt, amit itt írnak egyesek.

Igen, amit leírt, az sötét, és rosszindulatú. De azt is tudom, hogy nekem is támadnak ilyen indulataim és gondolataim, amikor valaki nagyon megbánt, vagy fájdalmat okoz, vagy elárul. Csak én jobban tudom szabályozni, nem kis részben köszönhetően amúgy annak, hogy vannak mellettem, akik ebben segítenek.

Nem tudom, hogy egy szellemi fogyatékkal élő, vagy egy autista ezt hogyan éli meg, de el tudom képzelni, hogy szűretlenebbül jön ki belőle, mert kevésbé van tisztában akár a saját indulataival, akár a környezet normáival. És ezért úgy tűnik, mintha mélyebb meggyőződés állna a rosszindulat mögött, pedig inkább csak a belső kontroll gyengébb.

Nem sajnálom őt, inkább csak álságosnak érezném a magam részéről elítélni, amikor tudom, hogy gyenge pillanataimban nekem is átfutnak ezek a gondolatok az agyamon. De itt csak a magam nevében beszélek.

2022. nov. 16. 03:08
 23/26 anonim ***** válasza:
21%

21. 22. 24.

Ha nem vagy laikus, akkor tudnod kell, hogy pszichiatriai betegekrol / betegekkel nem lehet es nem szabad igy beszelni.

A kerdezo valoszinuleg egy komplex diagnozisu beteg. Nem tudhatod, hogy volt-e pszichiatrian, hogy all-e pszichiatriai kezeles alatt.

Igen, o Anjucta, aki valoban borzalmas, kibirhatatlan dolgokat gyulolkodik ossze. Jelentsd a moderatoroknak, hogy el tudjak tavolitani, amit ir.

De az, hogy "sátánfattya", "sose feledd: közöd sincs Istenhez, nem is volt soha." ...

2022. nov. 16. 23:17
 24/26 anonim ***** válasza:
0%
25.: Jaj hagyjuk már... Ennyi erővel ha ténylegesen nekimenne valakinek akkor se ítélje el senki, mert "beteg". Nem cselekvőképtelen, forduljon orvoshoz (tanácsoltuk is neki), mert amit ő művel hónapok, de inkább évek óta arra ez nem mentség! Elegem van a vallás mögé bújó szörnyetegekből, kijutott az ilyen típusból elég az életemben... Igen, van pszichés beteg a környezetemben nem is egy (köztük anyám), de volt, hogy nekem is kellett a pszichológus, mégsem élvezkedtünk állandó jelleggel büszkén mások tragédiáin, hovatovább ez még átkozódik is kvázi. Azt pedig kötve hiszem, hogy őt valaha is a rommá vert, megalázott nők és az ő gyerekeik bántották volna valaha is, amivel erre rászolgálhattak volna. Azt pedig elhiheted, hogy ez az évek óta tartó, masszív élvezkedve gyűlölködés és nemi erőszak kívánása nők millióinak nem Istentől van egy pillanatig sem...
2022. nov. 17. 01:17
 25/26 anonim ***** válasza:
Isten nem létezik.
2023. szept. 8. 15:13
 26/26 anonim ***** válasza:
Szerencsére ez a gonosz kérdező már eltakarodott innen...
2023. szept. 8. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!