Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten hogy ítéli meg a pszichi...

Isten hogy ítéli meg a pszichikai betegeket?

Figyelt kérdés
Szeretném tudni a katolikus meg az ortodox egyház (mert tudom a református csak avval törődik hogy higyjél) hogy oldja vagy magyarázza ki a Bibliábol hogy üdvözűljenek a pszichikai betegek is.
2022. nov. 8. 08:32
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
47%
Te az ítélkező Anjutca vagy vagy az a kérdező, aki anno olyanokat haluzott, hogy ő a Beliál fia és itt aggodalmaskodott száz kommenten keresztül, hogy az Isten ugye nem fogja őt kínozni? Esetleg te és Anjutca ugyanazok vagytok?
2022. nov. 9. 23:23
 12/26 anonim ***** válasza:
47%
Amúgy szerintem netto skizofrén vagy, nem mond neked az Isten semmi ilyet, a beteg fejed beszél csak. Kezeltesd magad orvossal!
2022. nov. 9. 23:24
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

"A Biblia sehol nem említi hogy a született pszihikai betegeket Istennek van hatalma hogy neggyógyitja."

Dehogynem.

„Mózes erre azt mondta: »Kérlek, Uram, nem vagyok én a szavak embere, sem tegnap, sem tegnapelőtt nem voltam az, sem azelőtt, mielőtt szolgáddal beszéltél volna. Nehéz ajkú, nehéz beszédű ember vagyok én!« Az Úr azt felelte neki: »Ki teremtett szájat az embernek, vagy ki tesz némává és süketté, látóvá és vakká? Nem én, az Úr? Menj tehát, én pedig a száddal leszek, és megtanítalak arra, hogy mit beszélj!«“

Kiv 4:10

Ha Isten a vakot is látóvá tudja tenni, a némát megszólaltatni, akkor nem a pszichés fogyatékosság lesz az, ami kifog rajta.

Momdom, ne azzal foglalkozz, hogy mitől kerül valaki pokolra. Csak nem a kettős predesztinációt vallod, és azt állítod, hogy téged Isten a kárhozatra rendelt? Mert ha ezt nem vallod, akkor magadat se kárhoztasd, hisz Isten sem teszi veled.

2022. nov. 10. 00:16
 14/26 NTBS ***** válasza:
100%
Elfogadja és szereti őket.
2022. nov. 10. 16:43
 15/26 anonim ***** válasza:
Hova lettél kérdező? Elszaladtál izibe'? Mi közöd hozzá, hogy ki miért válik el? Én lettem volna unokatesód helyében a f.szi rosszabbul járt volna holmi váláshoz képest, csak mert volna megverni, másnap már nem ébredt volna fel. 😅
2022. nov. 11. 00:58
 16/26 A kérdező kommentje:
Én nem váltak volna el mert fojtigat meg út a férjem. Könyörög el neki széken hogy ne tegye vagy visszautnek. Azt sajnálom hogy az unokatestvérem férje nem kezd el nejem udvarolni. Én is gyűlölöm az unokatestverem és ketten lennenk, azt a kölyköt kibirnam kéthetente meg mondanám neki az anyja hibáit. Csak mindig félnek kelle e hogy az unokatestvérem visszahódítana tőlem. Engem biztos nem ütne meg fojtogatja mint 6 évig ezt a bűnöst mert én szépen kerlelném meg mivel ortodox vallású én is atkeresztelkednék meg mennek vele és az anyjával a román templomba. Megvolnek veje a nagy házban és nem volna oka hogy megusson.
2022. nov. 12. 18:14
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Látom, azért töröltetni nem vagy beteg a kritikát. Töröltesd akárhogy is, az unokatestvéred milliószor többet ér, mint te. Ahogy pedig a gyerekeiről beszélsz mutatja, hogy nem vagy te beteg, szimplán csak egy rosszindulatú, toxikus alak. Remélem elfordul tőled mindenki!
2022. nov. 15. 01:40
 18/26 anonim ***** válasza:
42%
Nekem úgy tűnik, hogy komoly sérelem ért valahonnan és ez fáj, ezért beszélsz ilyen haraggal. Természetes dolog, hogy haragot érez ilyenkor az ember, igazából az lenne a fura, ha nem éreznéd. De azt ne hagyd, hogy egyedül ez határozzon meg, ez uralkodjon rajtad. Könnyen lehet, hogy több energiát fordítasz erre, mint amennyit ez érdemel, és akkor valójában téged rabol meg a saját érzésed, téged foszt meg attól, hogy szabad légy.
2022. nov. 15. 13:51
 19/26 A kérdező kommentje:
Egy bűnös elvált menekült miért érne többet? A katolikus vallás kéne legyen az állam állás és minden elvált nőt kolostorba kéne tenni, a gyerekeivel eggyütt. Én sose válnék el. Inkább könyörögnék a férjemnek hogy ne üssön meg fojtigasson vagy visszaütnék, nem érdekelne hogy a gyerekem mit látná az egészből. Az ember ha szenved a férjétől akkor nem gondolhat a gyerekre is hogy az látja csak arra hogy szabaduljon és könyörög vagy visszaüt. Én nem leszek befogadott se menekült. És ha apja az elvált nőket bezárhatná, én magam jelenteném fel őt.
2022. nov. 15. 20:23
 20/26 A kérdező kommentje:
Pápa
2022. nov. 15. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!