Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallásos ember életképesebb,...

A vallásos ember életképesebb, mint egy ateista?

Figyelt kérdés

2023. szept. 8. 09:58
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
9%
Mert az ateista lélekben halott.
2023. szept. 8. 16:30
 12/38 KZitus ***** válasza:
14%

Szia

A Biblia szerint: nem!

Ezt írja erről: Megfordultam, hogy lássam a nap alatt, hogy nem a gyorsaké a versenyfutás, és nem az erőseké a csata, sem a bölcseké az eledel, sem az értelmeseké a gazdagság; a kedvesség sem azoké, akiknek ismeretük van, mert az idő és az előre nem látott események érik mindannyiukat” Prédikátor 9:13

2023. szept. 8. 17:13
 13/38 anonim ***** válasza:
16%
11. Hisznek ok csak nem istenben
2023. szept. 8. 17:48
 14/38 anonim ***** válasza:
0%
13: másban hinni, mint Isten, az a lelki halál.
2023. szept. 8. 18:27
 15/38 anonim ***** válasza:
20%

A "vallásos"emberről nem gondolom,hogy életrevalóbb lenne,mint egy ateista,DE...

Egy Istenben hívő,Őt ismerő ember,bármilyen rossz körülményben is tudja,hogy Ő megsegíti,megóvja minden bajban.

Sohasem esik kétségbe.

Ha valami nem sikerül,addig keres más utat,míg nem talál.

A vallásos és istentelen emberből rendszerint hiányzik ez a bizalom.

2023. szept. 8. 21:57
 16/38 anonim ***** válasza:
48%

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Nem egy, hanem szamtalan kutatas bizonyitja, hogy a vallasukat gyakorlok (foleg a keresztenyeket vizsgaltak) tovabb elnek, boldogabbak es egeszsegesebbek, mint azok akik nem gyakorolnak vallast. A hit nem eleg tehat, gyakorolni is kell.

Kulfoldon ez mar evek ota elegge kozismert: a tudomany jelenlegi allasa szerint minden mas korulmeny egyezese eseten, ha vallasos vagy, tovabb elsz stb. Az oka egyelore rejtely.

Sok ateista kozozsseg probalja ezt rekonstrualni, vagy egyenek meditalassal stb., de eddig nem sikerult.

Ez nem bizonyitja, hogy Isten lenne, de nem is ez az eredeti kerdes.

2023. szept. 8. 22:41
 17/38 anonim ***** válasza:
0%

9

"Mert én olyan modern kutatásokat olvastam, hogy minél atristább az ország annál jobb a társadalom mentális egészsége, kevesebb a nemi erőszak, tini terhesség is alacsonyabb stb..."

ezt altalaban az USA deli, vallasosabb allamainak az eszakibb, ateistabb reszevel valo osszehasonlitasnal hozzak ki, valoban, de altalanossagban nem igaz

a problema az, hogy akik nem hisznek, azok nem lesznek feltetlenul ateistak. Ahol merik, inkabb a "nem tudom, valami felsobb hatalom van, de nem az, amit az egyhaz mond", illetve a fiatalabbak a "semmi"-t jelolik be: "nem vagyok se hivo, sem ateista, sem agnosztikus", magyarul nem erdekli a tema.

2023. szept. 8. 22:51
 18/38 anonim ***** válasza:
28%
17: pénzért bármit ki lehet hozni.
2023. szept. 8. 22:53
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket a kutatásokat hol lehet megtekinteni?

2023. szept. 9. 08:27
 20/38 anonim ***** válasza:

Miben hiszek?

2023. szept. 9. 08:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!