Megkérdezed Istent ha fontos dologban kell választ kapnod?
Én se hittem el, teljesen ateista voltam, egyszer elmentem egy gyülekezetbe, de nem figyeltem, a leghátsó sorba beültem, telefonozgattam. De egyszer Isten annyira megérintett, hogy elsírtam magam (pedig ateista voltam!!!) azóta Isten szeretetében próbálok élni teljesen, és nagyon jó volt találkozni vele! Holnap merítkezek be :) Am. mivel Isten szabad akaratot adott ezért nem fogja ráerőltetni az akaratát. Ha kapcsolatba akarsz lépni vele, ő várni fog! De tegyük fel, hogy Isten nem létezik és hülyeség az egész. De aki mégis a 10 parancsolatot betartva él annak nem boldogabb élete lesz, mint azoknak akik drogokkal élnek nem? A másik, hogy nem a templomba vagy a gyülekezetbe vagy a papban kell hinni hanem Istenben.Ezért számomra teljesen min1 hogy katolikus, református stb. hanem az hogy Istenben higgyen.
Mivel itt vagy ezért látom, hogy foglalkoztat a téma, de kit ne foglalkoztatna? Isten a bűneink miatt nem tud velünk kapcsolatba lépni (válaszolni). A sátán (mivel Ádám és Éva a bűnös életet választotta) a földön van, ezért van annyi katasztrófa, éhezés és ezért is van, hogy a sátánra könnyebb hallgatni (és könnyebb is vele kommunikálni (pl. okkultizmussal, vagy jóslással). De Jézus tényleg megváltott téged is, érted halt meg! Kívánom, hogy te is érezd meg ,hogy Isten szeret téged!
Egyszer a filozófia tanárom azt mondta, hogy mindenki tudja, hogy van Isten, még az ateista is, hiszen pont azzal, hogy tagadja a létezését, bizonyítja, hogy van. Egy nem létező dolgot nem lehet tagadni.
Egyszerűbben pedig úgy fogalmazta meg, hogy meg kell kérdezni a hitetlen illetőtől: "lemásztál már a fáról?" - ha igen a választ, minthogy ő nem majom és kikéri magának, akkor van Isten, hiszen ő teremtett. Olyat senki sem mond, hogy nem mászott le a fáról.
Egyébként az Istennel való kapcsolat nem úgy működik, hogy bedobok két miatyánkot és egy üdvözlégyet és megkapom amit kértem. Kölcsönös kapcsolat.
Ha te nem érzed, hogy milyen úton kellene járnod, hová terel az Isten (vagy a Valaki, a Mozdulatlan Mozgató, Allah, Jahve - bárhogy is nevezhetjük, kinek hogy tetszik), nem veszed a jeleket, akkor újabb és újabb akadályok fognak következni, míg meg nem érted, hogy az az út, amelyen jársz téves, s el nem indulsz a jó út felé.
"Már látom, hogy én nem egy senkihez sem tartozó, magányos lény vagyok, hanem Valakinek a gyermeke. Egy szellemi Atyának a teremtménye, aki bennem él. És azt mondom, hogy ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd. Mert akármilyen az akaratod, jelentsen bár nekem ne csak kellemes dolgokat, de bajt és megpróbáltatást is, mégis tudom, hogy Jó Akarat - mivel szeretsz, és én is szeretlek."
/Müller Péter/
Kérdezőnek!
Boldog vagyok, hogy kinyitottad a zörgető Jézusnak a szíved ajtaját. Hát még milyen öröm van egy bűnös megtérésén a mennyben.Nyugodtan kérdezd Istent nem csak a fontos dolgokban, Ő mindig válaszol csak légy csendben és figyelj.
Üdv. Lizi
"Egyszer a filozófia tanárom azt mondta, hogy mindenki tudja, hogy van Isten, még az ateista is, hiszen pont azzal, hogy tagadja a létezését, bizonyítja, hogy van. Egy nem létező dolgot nem lehet tagadni.
"
Szerintem ez baromság. Ez a klasszikus:
"-Van Isten?
-Van.
-Hogyan bizonyítod be?
-Sehogy: Benne hinni kell, nem bizonyítani."
-Akkor magyarán nem létezik, mivel csak hinni tudsz benne. Ennyi erővel abban hiszel, amiben akarsz, ha ez erőt ad; de akkor ne állítsd, hogy létezik. Ha én nem hiszek benne, akkor számomra nem létezik, tehőát nem kell félnem a pokoltól meg az össze agyrémtől, amit a középkor félelmekben élő embere kitalált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!