Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mennyire vagy otthon a követke...

Mennyire vagy otthon a következő dologban? (földrajz) Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Mennyire vagytok otthon a földrajzban? Ha meghallatok egy országot pl. Burundi, Brunei, Szamoa stb...akkor mennyire tudjátok elhelyezni, hogy merrefele található? Ha nem is pontosan de hogy mégis melyik földrész és azon belül körülbelül hol van...

Egyáltalán, szerintetek mennyire az alapműveltség része, hogy ezekkel tisztában legyünk?

2010. máj. 19. 17:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a nagyobb, illetve híresebb országokat, területeket, tengereket, sivatagokat azért illik tudni merre vannak. Egy-egy "nevet" földrész szerint azért jórészt eltudok helyezni, persze nem vagyok egy láng ész belőle, viszont szerintem, az, hogy valaki Izraelt Amerikához kösse, ne tudja legalább Európa fővárosait, vagy hogy híresebb helyekről ne ugorjon be azonnal valami, az kicsit ciki. (Pl Skóciáról legalább a whisky, vagy a franciákról a sajt, olaszokról a pizza, ilyenekre gondolok)
2010. máj. 19. 17:48
 2/6 anonim válasza:
90%

Az én véleményem szerint:

ennyire apró országokat nem alapműveltség tudni, de mondjuk a nagyobb de a nevüket ritkábban hallott országokat illik tudni. [gondolok Indiára, Monaco, Bahrein...]

a kontinenseken az országokat sem kell helyrajzi szám szerint tudni,de -könyörgöm- uruguayt ne keverjük már ugandával!

amúgy meg -megint igazolódik, hogy a magyarok jóval műveltebbek a többi ország lakóinál- ugyanis más 10ből 8 külföldit ha megkérdezel, foggalma sincs,h van magyarország, és hogy hol van!! [jah és szerintük még mindíg kommunizusban élünk :S ]

2010. máj. 19. 17:53
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én földrajz szakos vagyok, úgyhogy gáz lenne, ha nem tudnám.

Amúgy kontinens léptékben belőni azért szerintem illene tudni minden országot.

Az ötödik lovas

2010. máj. 19. 17:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 17:53-as!

Az a gyakoribb, aki szerint még királyságban élünk. :)

(Nem letolásként. Csak megjegyeztem.)

2010. máj. 19. 18:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. Én úgy gondolom, hogy relatív mennyire gáz, hogy sokan nem tudják hol van Magyarország. Nem vagyunk nagy ország, ráadásul olyannyira híresek sem. Az igen is ciki, ha európaiak nem tudják hol vagyunk, de pl én sem feltétlenül tudom minden afrikai állam nevét és elhelyezkedését, amin lehet egy világ nevetve, ők meg fel lennének háborodva, de hát istenem na.

Viszont az amerikai szőke nős interneten terjengős videó Hungary-vel és Budapesttel nagyon tetszett. No meg az is, hogy pl Párizst sem tudják ott sokan hova tenni, Európa egy ország stb, na az már gáz! :) A további véleményem mellett kitartok :)

2010. máj. 19. 19:13
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az intelligens hozzászólásokat!

Nagyrészt mindnyájatokkal egyetértek, én is úgy gondolom, hogy legalább kontinens szinten el kellene tudni helyezni az országokat, még a legkisebbeket is. Ugyanakkor megértem azt is, ha valakinek ez dolog teljesen távol áll az érdeklődésétől.

Egyébként nem feltétlenül elítélendő az, hogy nem mindenki tudja hol van Magyarország, jó mondjuk európaiaknak illene tudni, viszont egy afrikaitól nem várható el...

Ötödik lovas! Jó szakot választottál! :P

2010. máj. 20. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!