Történt már veled olyan dolog, amiben biztos voltál, hogy Isten keze van a dologban?
Szia!
Közel 25 éve - amikor megtértem Tahiban egy ifjúsági táborban - naponta tapasztalom Isten jelenlétét az életemben. Ő segített a tanulásomban, olyan tapasztalataim voltak a vizsgáimon, ami nem természetes, sőt lehetetlen. A záróvizsgámon azt mondta az elnök, hogy elhallgattak volna estig is...
A párválasztás terén is megsegített az Isten, megmutatta kit válasszak, ő az első nő az életemben, azóta is boldog házasságban élünk. Két szép gyermekkel is megajándékozott. Nagyon jó állásom van, boldogan és sikeresen végzem a munkám nap mint nap. Nincs sok időm, de mindig szakítok időt másokra is (lásd kategória toplista). Isten megsegített abban is, hogy elvégezhettem egy teológiát, ahol elsajátíthattam a bibliai héber (arám) és görög nyelveket, így ezeken tudom már olvasni a Szentírást. És látod, most neked is válaszolhattam a kérdésedre. Úgy gondolom ez sem véletlen... ;-)
Üdv. Péter
Van egy könyv, a Biblia, amelyik Isten szavának vallja magát. Ez a vallomás a 2Timóteusz 3:16-ban található. Ugyanez a könyv a Róma 1:20-ban -többek között- ezt írja:
"Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők..."
Tehát: -e könyv szerint- Isten létének, az Ő megismerésének leggyorsabban igazolható módja, ha behatóan megvizsgáljuk az alkotásait.
- A bibliavers tanácsát követve - vizsgáld meg pl. egy ma élő legegyszerűbb élőlény (az eukarióta Mycoplasma genitalium baktérium) részletes felépítését: a sejtjének szerveit, a genomját (DNS-ének a bonyolultságát), a fehérjéinek a számát és azok bonyolultságát! Elég sok infót lehet manapság találni ezekről az Interneten is...
- Gondolj bele, hogy a ma élő legegyszerűbb élőlény (nem vírus-, hanem őnálló életfolyamatokra képes baktérium) felépítése is olyan bonyolult, hogy ilyesmit a legjobban felszerelt laboratóriumban sem tudnak mesterségesen létrehozni!
- Gondold végig: hogyan jöhetett (volna) létre egy ilyen bonyolultságú biológiai rendszer 'önmagától' úgy, hogy közben minden egyes pici átalakulásnál élet-, és szaporodő-képesnek kellett, hogy maradjon! Gondolj bele, hogy az élet -intelligens beavatkozás nélkül való- létrejöttének milyen borzasztóan kicsi a valószínűsége!
Igen, velem történt olyan esemény, amitől egészen biztos vagyok benne, hogy Isten 'keze' van a dologban: a megszületésem... Sőt, az élet megszületése a Föld nevű bolygón!
Ha szeretnél velem erről többet beszélgetni, írd meg privátban az e-mailedet.
igen, történt ,több dolog is.
PL: volt egy fiú akit nagyon szerettem és neki eltört a lába. kimentem imátkozni és másnapra kaptam a hírt, hogy csak megrepedt a bokája
Off: Péter, ez most dicsekvés vagy dicsőítés?:))
On: rajta vagyok a témán, hogy megbizonyosodjam, Isten működik az életemben, de sajnos még nem az igazi...
Egyébként mindig csodálom azoknak a "hitét", akik nem hisznek Istenben. Szerintem sokkal több hit kell ahhoz, hogy valaki ne higgyen egy értelmes rendezőben, aki aktívkodott a világ(egyetem) létrejöttében, mint ahhoz, hogy valaki higgyen Istenben.
Én max. akkor hinném el, hogy nem létezik ez az értelmes alkotó, ha mondjuk egy tv-t elemeire szétbontva beletennénk egy nagy dobozba, jól összeráznánk, és persze rögtön ott állna előttünk a tökéletes és működőképes tévé, várva hogy bekapcsoljuk.
Ha azt elhiteti velem valaki, hogy ez lehet, akkor elhiszem, hogy nincs Isten. Mert a világnak (a földnek, az életnek) is kb. ennyi esélye volt, hogy működőképesen "magától" összeálljon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!