Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Történt már veled olyan...

Történt már veled olyan dolog, amiben biztos voltál, hogy Isten keze van a dologban?

Figyelt kérdés
2010. dec. 29. 05:35
1 2
 11/17 böiler ***** válasza:

Isten? Nem tudom, hogy Isten lenne a dolgok mögött. Sőt, szerintem nem. Véleményem szerint nincs Isten, sem más felsőbb hatalom. Persze kivéve a rendőröket.

Ennek ellenére 1 hete kezdtem gondolkodni ezen. Hogy csak egy példát említsek, elég legyen annyi, hogy régóta fantáziáltam egy lányról. Nem egy létező lányról, hanem egy olyan lányról, akit elképzeltem magam mellé. És mit ad Isten, (akarom mondani a rendőrség. :D) a semmiből betoppant az életembe, és felforgatta azt. Pont úgy nézett ki, pont olyan volt a stílusa, mint amilyennek elképzeltem egy lányt még nyáron.

Ebben az a durva, hogy akkor tudatosult, mikor kidobott. :D

Illetve számtalan kis apróság. Szóval például hallgatok valami zenét, miközben megy a TV, ránézek a TV-re és olyan, mintha szinkronban menne a zenével. Tehát mintha a zene mondanivalója lenne megfilmesítve. Ilyenkor mindig meglepődök, és egy "b@szd meg"-el nyugtázom.

17/F

2010. dec. 29. 14:20
 12/17 anonim ***** válasza:
41%
A 8.40-essel értek egyet, rövid, és összefoglaló. Miért pontoztátok le?
2010. dec. 29. 16:37
 13/17 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Off: dicsőítés, természetesen!

Üdv. Péter

2010. dec. 29. 16:55
 14/17 anonim ***** válasza:
29%
Ha hisz benne az ember, akkor észreveszi a nap mint nap történő apró dolgokat, amikben meglátja Isten segítségét, szeretetét, és tudjuk azt is a Bibliából, hogy ha az akaratával összhangban kérünk, megadatik.
2010. dec. 30. 07:24
 15/17 A kérdező kommentje:

Amúgy én is hiszek és egyetértek,hogy a világ nem lehet nagyon sok kis véletlen eredménye.Hisz ha az evolúciót vesszük alapul,akkor minden ami létrejött kis véletlenek eredménye.Mennyi ennek az esélye?Nem sok.Inkább meg maradok Isten mellett.

Velem "csoda"úgymond még nem történt,de egy ismerősöm mesélt egy történetet,ami meg maradt bennem.

Épp egy kórházban volt,mikor szóba elegyedett egy beteg öregasszonnyal.Végül a témájuk Isten lett és az asszony elfogadta Isten-t megváltójának,együtt imádkoztak és az asszony megtért(pedig!)ez a nő nem volt előtte hívő.Másnap reggel az ismerősöm hallotta a hírt,hogy a nő elhunyt még aznap este.:)Azt hiszem,ez sem egy véletlen volt.

2010. dec. 30. 10:42
 16/17 anonim ***** válasza:

Igen, tényleg, basszus, igazad van, annak az esélye, hogy egy mindenható bácsi ott ül fönt, és rendezi a dolgokat belátásának megfelelően, az egész világot átjárja, és minden lélekben jelen van, az tényleg sokkal nagyobb!

Amúgy meg, istent mindenbe bele lehet magyarázni, de végül is erről szól a vallás, nem?

2010. dec. 30. 12:12
 17/17 A kérdező kommentje:
Istent nem egy szakállas,szigorú bácsinként kell elképzelni,aki ott ül fenn a felhőkön.Ez az egyik legnagyobb téves elképzelés Istennel kapcsolatban.Jézust is sokan kis babaként képzelik el,ahogy ott fekszik egy jászolban,de HAHÓ emberek,ő már azóta fel nőtt!
2010. dec. 30. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!