Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Segítenél a pogánysággal...

Segítenél a pogánysággal kapcsolatban pár dologban?

Figyelt kérdés

Lehet nem jó kategória, de nem tudtam hova írhatnám.

Na szóval az érdekelne, hogy van e olyan minta vagy jelkép ami kimondottan utal arra, hogy valaki pogány. Valami szimbólum, vagy bármi. Remélem érthető.

Ha tudnátok képet linkelni azt nagyon megköszönném. :)

2010. ápr. 19. 21:24
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
Azt hívják pogánynak,aki nincs megkeresztelve.Nincs semmilyen imertetőjelük,vagy jelvényük,sem szmbólumuk.Egyes szektáknak van ilyesmi,de ezek nem biztos,hogy pogányok is.
2010. ápr. 19. 21:35
 2/5 anonim ***** válasza:
A magyarok ősi pogányságára gondolsz?
2010. ápr. 19. 21:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Végül is igen arra gondolunk. Ha jól tudom, akkor ugye régen vagy talán még most is vallás és vannak különböző ágai (nem tudom mi a legmegfelelőbb szó rá :D ) pl. a wicca. Ezt még régebben olvastam a neten valahol, szóval lehet, hogy nem így van vagy teljesen más az egész. Ezért is kérdeztem, hogy tud-e valaki valami olyat ami ezt a vallást szimbolizálja. Akár kereszténységnél a kereszt, vagy a buddhistáknál Buddha stb.
2010. ápr. 19. 21:57
 4/5 anonim ***** válasza:
2010. ápr. 19. 22:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Nincs egységes szimbólum, mivel a pogányság sem egységes. Általában a pogányság külsőségekben nem jelenik meg, ha mégis, akkor a szimbólumnak az adott vallás egyik istenéhez vagy szertartásához van köze.

Csak a saját hitemről tudok beszélni, az Ásatrú vallásúak általában Mjöllnirt, azaz Thor-kalapácsot hordanak magukon vagy nyakláncként, vagy tetoválás formájában. De én pl. olyan Ásatrúar vagyok, aki nem hord semmi ilyesmit. Szóval ez is elég erősen változik, mivel mi nem az egységre, a dogmákra és a hagyományokra építjük a hitünket. A hited benned van, nem rajtad kívül.

2010. ápr. 19. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!