Szerintetek igaz, hogy a zsidóknak azért megy olyan jól a dolguk, mert a zsidóknak sok okkult tudásuk van?
Szerintem Jahve nem létezik.
Ezt a YHWH istent csak a zsidók találták.
Ez a kitalált isten elég kegyetlen és gonosz.
Ilyet én is tudok kitalálni....
"mert a zsidóknak sok okkult tudásuk van?"
Lehet, de szerintem Neumann a "Kvantummechanika matematikai alapjai"-t, vagy Einstein a "Mozgó testek elektrodinamikájáról"-t, stb nem okkult tudás alapján írta. Nameg egykori osztálytársaim sem okkult tudás alapján érettségiztek.
13.
Ha tudnád mi alapján írta, nem írnál ilyet. Ők csak matematikailag írták le azt, ami egyes körökben már köztudott.
Melyik körökben volt ez köztudott, mielőtt papírra vetették a tudósok?
#15, Igaz, ami igaz, Einstein dolgozatának megjelenése idején többen közel jártak, a Lorentz transzformációt nyilván nem azért nevezik így, mintha Einsein felismerése lett volna, de persze a levezetése más volt.
#13 "Ha tudnád mi alapján írta"
Természetesen tudom, mivel leírta a dolgozatban (amit annak idején elolvastam ). :)
Ezt írtad eredetileg:
"Ők csak matematikailag írták le azt, ami egyes körökben már köztudott."
Ezen nyelvezet alapján arra utalsz, hogy matematikán kívül, máshogy is lelehet írni.
#16 vagyok (és #13). Amit idéztél, azt #14 írta, nem én. #14 pont, hogy velem szemben írta. Egyébként zagyvaság. :)
11.Hsz!
A JHWH névvel jelzett és hibásan Jehovának mondott isten, a Teremtő Jsten ószövetségi neve,akit Jézus,az atyjának nevezett.
Azok a negatív jellemzők,melyeket az Ószövetség írói ráfogtak,az írók kultúrája,személyiségük projekciói voltak.
JHWH-t tisztán,csupán(kizárólag) Jézus életén keresztül ismerhetjük meg,hisz Ő állította:"Aki látott engem,látta az Ayát".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!