Kedves katolikusok! Mi a véleményetek az előző illetve a jelenlegi pápáról? Szerintetek milyen lessz a következő pápa? A következő pápának milyennek kellene lennie?
Benedek próbált visszatérni a hagyományos katolicizmushoz, értékekhez. Meg is buktatták.
A mostani gőzerővel veri szét, ami még a zsinat után megmaradt.
Nyilván nem mindig törvényszerű, de szokták mondani, hogy "teoretikus" pápa után gyakorlatias jön és fordítva. Ami hasznos és jó, mert mindkét szempontra szükség van. Tehát Ferenc pápa után - bár még nem szeretném, ha temetnénk - egy határozott teológus pápát várok.
Benedek pápát én nagyon szerettem, öröm volt olvasni a gondolatait. Nagy egyházi gondolkodó ment most el közülünk. Ferenc pápát sokan félreértik, bizonyos dolgaival én is nehezen tudok azonosulni, ettől függetlenül nem tartom rossz pápának. Sőt, a katekézis-sorozata tök jó. Érdekes, az valahogy nem üti meg soha a média ingerszintjét, de kiragadott félmondatok igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!