Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudsz-e olyan bibliai idézetet...

Tudsz-e olyan bibliai idézetet,amelyikben Jézus,apostol felekezetek általi felszenteltséghez köti a keresztelést?

Figyelt kérdés

Vannak olyan felekezetek,akik kimondják,hogy a krisztusi parancs szerint minden keresztény(Krisztus minden követője)feladatául kapta a keresztelést.

("És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!"Mt 28:18-20)

Legtöbb felekezet,egy felszenteléshez köti ezt a jogot.

2023. júl. 28. 17:39
1 2 3 4
 11/35 munyamunya ***** válasza:
61%

10es,

Akkor vajon ez alapján azt kell gondolnunk, hogy Mátyás apostol nem is ment/mehetett téríteni?

2023. júl. 29. 13:49
 12/35 anonim ***** válasza:
33%
És Filep evangélista se keresztelhetett volna, pedig tudjuk, hogy megkeresztelte az etióp főkomornyikot.
2023. júl. 29. 14:37
 13/35 anonim ***** válasza:
37%
Akkor a gyengébbek kedvéért: az apostolok testületének, akár ott voltak mind személyesen, akár nem,.
2023. júl. 29. 14:44
 14/35 anonim ***** válasza:
68%
# 13. Filep evangélista nem volt apostol.
2023. júl. 29. 14:49
 15/35 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem bizonyított, csak hipotézis.
2023. júl. 29. 14:58
 16/35 anonim ***** válasza:
Ha pedig nem lennének azonosak, a bibliai szövegből nem tudható, hogy a főembert megkeresztelő Fülöpöt ki keresztelte meg. Tehát az apostoli folytonosság is fennállhat.
2023. júl. 29. 15:00
 17/35 anonim ***** válasza:
54%

# 16 Mindenkinél fennáll a folytonosság, mivel a kereszténység az apostoloktól terjedt el. De a vita témája nem ez volt, hanem az, hogy keresztelhet-e olyan személy, akit az egyháza nem kent (szentelt) fel külön erre, mint pl. a katolikusoknál a papokat.

A Biblia alapján nem kell külön egyházi felszentelés ahhoz, hogy egy hívő megkereszteljen egy megtérő embert, nincs erre kitétel a Bibliában.

2023. júl. 29. 15:09
 18/35 anonim ***** válasza:
37%
Mivel a papok az apostolok utódai, azt hittem, ez nem kérdés.
2023. júl. 29. 15:11
 19/35 anonim ***** válasza:
68%
Minden hívő az apostolok utódai, nem csak a papok. Ez az ige minden hívőnek szól: "Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, a ki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket" 1Pét. 2,9.
2023. júl. 29. 15:14
 20/35 szp72 ***** válasza:
Fülöp felszentelt diakónus volt. (ApCsel 6,5-6; 21,8)
2023. júl. 29. 17:33
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!