Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudsz-e olyan bibliai idézetet...

Tudsz-e olyan bibliai idézetet,amelyikben Jézus,apostol felekezetek általi felszenteltséghez köti a keresztelést?

Figyelt kérdés

Vannak olyan felekezetek,akik kimondják,hogy a krisztusi parancs szerint minden keresztény(Krisztus minden követője)feladatául kapta a keresztelést.

("És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!"Mt 28:18-20)

Legtöbb felekezet,egy felszenteléshez köti ezt a jogot.

2023. júl. 28. 17:39
1 2 3 4
 31/35 KZitus ***** válasza:

Ismét

Ha figyelmesen olvassuk, akkor a Máté 28:18-20 verseiből egyértelműen kiderül ki az, aki kereszténnyé válhat. Krisztus azt mondta: "Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket," ez magában foglal egy tanítványokat KERESŐ folyamatot, majd egy tanítási folyamatot is. Ha valaki változtatni tud a gondolkodásán és ez meglátszik az életén, akkor lehet megkeresztelni, "az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében", miután megértette, mit tanított Krisztus, mialatt a földön járt. ( "tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek")

Mivel az egész akkor lakott földön hirdették a tanítványok Isten királyságát, és az a krisztusi ígéret is, amely a Máté 24:14-ben van leírva, "És a királyságról szóló jó hírt hirdetni fogják az egész lakott földön, hogy minden nemzet halljon róla, és akkor jön el a vég." arra mutat, hogy az igét MINDEN Krisztust követőnek hirdetni kell, egészem addig, ameddig el nem jön "a vég." Tehát az igehiredető munkát Krisztus kezdte és indította el, hagyta meg feladatául minden követőjének, egészen addig, ameddig Ő azt nem mondja: ELÉG. Ezt nem mi emberek határozzuk meg, ahogyan az elkezdését sem mi kezdeményeztük.

Cselekedetek 1:8

"De erőt kaptok majd, amikor a szent szellem eljön rátok, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Szamáriában és a föld legtávolabbi részéig.”

„Az egész földön felhangzott szavuk, és a lakott föld határáig az ő beszédük” — Róma 10:18

Kolosszé 1:23

"Természetesen mindez csak akkor lehetséges, ha megmaradtok a hitben, szilárdan álltok az alapon, és rendíthetetlenek vagytok, nem sodródva el annak a jó hírnek a reménységétől, melyet hallottatok, és mely az ég alatt levő egész teremtésben hirdetve lett. Ennek a jó hírnek lettem én, Pál, a szolgája."

Ma:

„A szellem és a menyasszony . . . szüntelenül ezt mondja: „Jöjj!” . . . aki szomjazik, jöjjön; aki akarja, vegye az élet vizét ingyen” Jelenések 22:17

2023. aug. 27. 13:07
 32/35 A kérdező kommentje:

Kedves KZitus!

Jó és igaz dolgokat írtál,de az eredeti kérdésemre nem válaszoltál!

2023. aug. 28. 05:35
 33/35 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Jehova tanújától nem érdemes tartalmas választ várni...

2023. aug. 28. 11:39
 34/35 KZitus ***** válasza:

Két előző hozzászólásomban ott a válasz a kérdésedre. Kérlek olvasd el

2023. aug. 28. 19:12
 35/35 A kérdező kommentje:

KZitus!

Igen,olvastam.

2023. aug. 30. 06:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!