Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki mit gondol a lélek létezésé...

Ki mit gondol a lélek létezéséről?

Figyelt kérdés
2023. máj. 25. 16:21
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
80%

"Nagyon szomorú vagyok miatta"

Nárcisztikus manipulátor vagy, de már láthatólag mindenki kicsit un is téged.

2023. máj. 26. 14:15
 42/48 anonim ***** válasza:
66%

"Már akartam írni: sajnos ezen a fórumon nem igazán lehet érdemben beszélgetni."

Jah, mert van pár hozzád hasonló hülye, aki tények helyett csak a bullshitet tolja az ember képébe. Persze azóta is várat magára, hogy a termodinamika tételeivel igazold, hogy nincs lélek :D

2023. máj. 26. 15:00
 43/48 anonim ***** válasza:
51%
Semmit se gondolok róla. Inkább örülök.
2023. máj. 26. 15:42
 44/48 anonim ***** válasza:
66%

12, 16, 19, 20, 23, 26, 28, 30, 32, 34, 35, 40

"van itt olyan ember, aki fél egy vitától?

Az akkor vagy nagyon buta, vagy pedig tényleg gyenge elméjű.

Persze lehet olyan is, hogy valaki fél az igazságtól."

"sajnos ezen a fórumon nem igazán lehet érdemben beszélgetni.

Itt sincs most senki, aki egyáltalán felfogná ezt a témát, és e helyett csak annyi jön le neki, hogy "toxikus okoskodó".

Az iskolarendszerünk csődje is, meg a birkává nevelő vallás áldásos hatása is.

NE GONDOLKOZZ! Ez az üzenet, ami mindenhonnan jön.

Nagyon szomorú vagyok miatta."

Te szerencsétlen.

Van egy olyan változat, az igaz változat, hogy már átlátunk rajtad és nincs kedvünk veled beszélgetni.

2023. máj. 26. 19:40
 45/48 anonim ***** válasza:
0%

"átlátunk rajtad"

Ezt egy igazi, valódi kretén mondja így.

Milyen TÉNYT mondtatok idáig ti?

Azt, hogy hisztek. OK, ez tény.

És mi az alapja?

Na, az nincs.

Az, hogy az elemi fizikához se értetek, az meg titeket minősít.

De még ráadásul ha eleve nem gúnyosan álltatok volna hozzá, simán leírom.

Viszont ekkora hülyéknek minek? Abból is csak újabb gúnyolódás lenne a részetekről.

2023. máj. 26. 19:56
 46/48 anonim ***** válasza:
100%

37-es

Egyetertek veled.

Azzal is, hogy a kerdezo jol erzi, ez nagyjabol annyiban hagyhato, hogy attol fugg, ki miben hisz. Lehet, hogy ez neki eleg is, es "anyagot gyujt" a tovabbi gondolkodashoz.

A lelek letezeset, termeszetet nem lehet, vagy eddig nem sikerult bizonyitani, vagy meghatarozni.

Emlekszem en is, hogy voltak mar errol JO beszelgetesek (ahol kulonbozo vilagnezetuek normalisan tudtak beszelgetni).

Vegul is amit irsz, amiben a szabad akarat megkerdojelezese is felmerul, az a reduktiv materializmus vilagkepe. Amit sokan vallanak, es sok szempontbol logikusnak tunik. Miszerint mindent a fizika (es esetleg a kemia) torvenyei iranyitanak, az elmét is, a tudatot is.

En nem allitom, hogy tudom a valaszt. Istenhivo vagyok, es nem tudom tudomanyosan levezetni, hogy miert. De erdekel a tema.

Ha erdekel meg valakit, 2 rovidebb forras boncolgatja az istenhivo tudosok reszerol a valaszt (angolul). Egyik erdekes kerdes, hogy van-e kulonbseg az agy es az elme kozott (brain / mind). Illetve hogy ha igaz, hogy nincs szabad akarat es mindent csak a fizika torvenyei iranyitanak, akkor semmi ertelme semmirol beszelgetni sem. Igaz?

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=EKuF_d2zLOQ&ab_channel=TheVe..

Egyikkel sem ertek egyet, vagyis nem tudok allast foglalni tudomanyosan. Maradok annal, hogy attol fugg, ki miben hisz.

Ja igen!, amit irsz:

"megjegyezném nem emlékszem olyanra, ahol valaki a pokolról számolt volna be, ennyire jók lennének az emberek?".

En sem tudok olyanrol, de olyanrol igen, akik a klinikai halal allapotabol ugy jottek vissza, hogy nem volt semmi. Nem lattak semmit, nem lattak magukat kivulrol, semmi. (Mondjuk aki a halalbol visszajott, az nem halt meg, szerintem, de most mindegy.)

Viszont sok kereszteny felekezet van, akik azt tanitjak, hogy nincs is pokol (pl. az anglikanok). Illetve, hogy a pokol egy Istentol valo tartos elvalasztottsagot jelent, amely onkent valaszthato - nem Isten buntetese az eletben elkovetett rossz tettekert.

Olyan fajta pokol letezeset, amiket a kozepkorban vazoltak, (tuz, patas ordogok vasvillaval, fogcsikorgatas) a katolikusok sem tanitjak, es ok is az Istentol valo elvalasztottsagot mondjak, csak ok ugy, hogy azt kierdemli valahogy eleteben az ember. Ha jol tudom.

Az biztos, hogy sok gyereket vagy fiatal kamaszt kergetnek szorongasba olyan vallasos szulok, akik a poklot meg Istent baby sitter-nek hasznaljak ("ha en nem is latlak, Isten / Jezus mindent lat, vigyazz!!").

Most ezzel sokan nem fognak egyeterteni.

2023. máj. 26. 21:00
 47/48 anonim ***** válasza:
50%

„minden emberben isten alakú az űr”

...

2023. máj. 26. 21:03
 48/48 anonim ***** válasza:
50%
Minden ember egy pici darab kirakós a Teremtőben.
2023. máj. 26. 21:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!