Ki mit gondol a lélek létezéséről?
"Mármint, mindenkinek van lelkiismerete, ebből kifolyólag úgy gondolom, lennie kell léleknek is. 🙂"
A pszichológiai értelemben vett lélek amiben semmilyen természetfeletti nincs az természetesen létezik.
Értem, fingod nincs az egészről, csak szerettél volna okosnak tűnni és benyögted az energiamegmaradás fogalmát (még ezt se sikerült konkretizálnod, mert azért elég tág témakör). Kár volt, mert így csak az látszik, hogy mennyire együgyű, buta vagy.
"Téged, ha érdekelne, már levezetted volna egy műegyetemi tudással, és simán ideírtad volna."
Tudod ezt a mellébeszélést szokták bullshitnek nevezni :)
Le fogom majd írni, addig pofa alapállás neked, ha nem tudod leírni.
Legalább 8 alkalommal szerepelt már ezen a lapon: keresd meg, ha türelmetlen vagy.
Tudod, abból is elegem van már, hogy leírom a bizonyítékokat, erre (jó esetben) az a reakció, hogy "nem hisszük el". A bizonyítékokat.
Ezért várom a kérdező reakcióját, mert a hülyékből már tényleg elegem van. Értelmes és normális embertől viszont nem sajnálom sokadszorra is leírni.
Ha valóban elvégezted a Műegyetemet, akkor pedig neked kár volt. Oda értelmes emberek valók.
"Oda értelmes emberek valók."
Akkor te ezért láttad max kívülről :D
12
"Az energiamegmaradás tiltja azt, hogy külső lélek létezzen."
Hat felteve, ha a vilagnezeted szerint csak anyag es energia letezik.
Amire nincs bizonyitek.
De ha tudomanyosan akartok nekifutni, akkor azzal kellene kezdeni, hogy meghatarozzatok, mi az, hogy "külső lélek".
Csak hogy tudjatok, mirol beszeltek.
----------------
A kerdezo egyebkent azt kerdezi, mi mit GONDOLUNK.
"ha a vilagnezeted szerint csak anyag es energia letezik."
Ezt nem mondtam.
Jelenleg a vallás fórumon vagyunk, ahol más is létezhet. Ez nem érinti a bizonyítást, ami az energiamegmaradáson alapul.
"azzal kellene kezdeni, hogy meghatarozzatok, mi az, hogy "külső lélek"
Én is ezt írtam.
Várom a meghatározást a hívőktől, elvégre ez mégiscsak az ő asztaluk. Nehogy már a tudománynak kelljen ezt is meghatároznia, mert a vallás erre is képtelen.
Hát ez így nagyon szomorú.
Van itt egyáltalán valaki, aki érdemben is hozzá tud szólni a kérdéshez, és akar is?
Mert ha nem, akkor tényleg felesleges írni.
Ezért lenne jó, ha a hit mellett foglalkoznál a tudással is.
Például szerinted van örökmozgó? Vagy lapos Föld?
Na, ezekről nem a hitnek kéne dönteni, hiszen már van róla tudásunk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!