Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki mit gondol a lélek létezésé...

Ki mit gondol a lélek létezéséről?

Figyelt kérdés
2023. máj. 25. 16:21
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2023. máj. 25. 16:26
 2/48 anonim ***** válasza:
100%
Kegyelemből.
2023. máj. 25. 16:28
 3/48 anonim ***** válasza:
78%
Azt gondolom hogy nem létezik.
2023. máj. 25. 16:36
 4/48 anonim ***** válasza:
100%
Mit kellene róla gondolni? Szerintem létezik, mert keresztény vagyok, s hitünk alapja, hogy az ember két részből áll, testből és lélekből.
2023. máj. 25. 16:59
 5/48 A kérdező kommentje:
Igen erre lennék kivancsi,hogy ki mit gondol! Létezik vagy nem? Mert valakitől azt hallottam,hogy nem létezik,valaki pedig azt mondja,hogy igen!
2023. máj. 25. 17:04
 6/48 anonim ***** válasza:
100%
De erre egyik fél se tud semmi konkrétat mondani, mind a két csoport csak saját hitét írja le, mi hívők abban hiszünk, hogy létezik, az ateisták abban hisznek, hogy nem. Konkrét, egzakt bizonyíték egyikre sincs.
2023. máj. 25. 17:06
 7/48 A kérdező kommentje:
Igen tudom! En eddig azt hittem van lélek,de aztan ha kapok olyan információt ,nyilván más ember álláspontja ,amivel megváltoztatta a velemenyemet vagyis nagyjából! Es mostanra összezavarodtam!
2023. máj. 25. 17:08
 8/48 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy definiáljuk. Mondjuk, Arisztotelész nem azt értette lélek alatt, amit Descartes.
2023. máj. 25. 17:11
 9/48 anonim ***** válasza:
51%

A lélek egy fogalom, amelyet a filozófusok, a vallási vezetők és más spirituális vezetők hosszú ideje vitatkoznak. Az emberek többféleképpen definiálják a lelket, de általánosságban a lelkét olyan entitásnak írják le, amely az emberi tudatosság mögötti alapszintű valóságot alkotja.

A Lélek úgy is leírható, mint az életenergia, amely a testen kívül van. A léleknek számos aspektusa van, beleértve az intellektuális, érzelmi és spirituális dimenziókat is. A legtöbb esetben a lélek a személyiségünkkel, az életcélunkkal és az egyéniségünkkel van összefüggésben.

Az emberek a lelket különféle módon definiálják, attól függően, hogy milyen vallási vagy filozófiai meggyőződéseik vannak. Néhány vallási rendszer szerint a lélek halhatatlan, és a test halála után tovább él tovább, míg más vallási és filozófiai tanok szerint a lélek csak egy átmeneti állapot, amely a testtel hal együtt.

Végül azt lehet mondani, hogy a lélek egy olyan fogalom, amely az emberi tudatosság magasabb szintjein létezik, és amely befolyásolja az egyén személyiségét, életét és spirituális fejlődését.

2023. máj. 25. 17:24
 10/48 anonim ***** válasza:
100%

Egy halhatatlan lélek amivel olyan döntéseket tudunk meghozni (szabad akarat) amik, nem a környezetünk, eddigi tapasztalataink és hasonlók következménye csak (tehát nem determinisztikus), egy ilyen lélek szerintem nem létezik.

Részben mert egy fent leírt döntéssel sem találkoztam.

De találkoztam már rengeteg érvvel a mellett, hogy van reinkarnációs lélek, mennyországos lélek, és azzal is, hogy nincs amikor előbbi érveket cáfolgatták.

2023. máj. 25. 17:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!