Ki mit gondol a lélek létezéséről?
A lélek egy fogalom, amelyet a filozófusok, a vallási vezetők és más spirituális vezetők hosszú ideje vitatkoznak. Az emberek többféleképpen definiálják a lelket, de általánosságban a lelkét olyan entitásnak írják le, amely az emberi tudatosság mögötti alapszintű valóságot alkotja.
A Lélek úgy is leírható, mint az életenergia, amely a testen kívül van. A léleknek számos aspektusa van, beleértve az intellektuális, érzelmi és spirituális dimenziókat is. A legtöbb esetben a lélek a személyiségünkkel, az életcélunkkal és az egyéniségünkkel van összefüggésben.
Az emberek a lelket különféle módon definiálják, attól függően, hogy milyen vallási vagy filozófiai meggyőződéseik vannak. Néhány vallási rendszer szerint a lélek halhatatlan, és a test halála után tovább él tovább, míg más vallási és filozófiai tanok szerint a lélek csak egy átmeneti állapot, amely a testtel hal együtt.
Végül azt lehet mondani, hogy a lélek egy olyan fogalom, amely az emberi tudatosság magasabb szintjein létezik, és amely befolyásolja az egyén személyiségét, életét és spirituális fejlődését.
Egy halhatatlan lélek amivel olyan döntéseket tudunk meghozni (szabad akarat) amik, nem a környezetünk, eddigi tapasztalataink és hasonlók következménye csak (tehát nem determinisztikus), egy ilyen lélek szerintem nem létezik.
Részben mert egy fent leírt döntéssel sem találkoztam.
De találkoztam már rengeteg érvvel a mellett, hogy van reinkarnációs lélek, mennyországos lélek, és azzal is, hogy nincs amikor előbbi érveket cáfolgatták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!