Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lenyomhatja az iszlám a...

Lenyomhatja az iszlám a kereszténységet Európában?

Figyelt kérdés
Ha igen, mikor?

2023. máj. 15. 19:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/80 anonim ***** válasza:
12%

Azt sem tudjátok mi az hogy pogány. A muszlimok milyen bálványokat állítanak? Hol van az iszlámban többistenhit, mint kereszténységben a szentháromság? Hol van nálunk karácsonyfa, húsvéti tojás és társai?

Most akkor döntsétek el, hogy az iszlámot több ismert vallásból összeollózták vagy pogány eredetű😂 Mert ebben sincs egyetértés csak fröcsögtök össze-vissza. Én már csak jót szórakozok az egészen 😂 Egyszerűen katasztrófa, alapvető fogalmakkal nem vagytok tisztában.

Egyszerűen katasztrófa!

2023. máj. 16. 17:35
 42/80 anonim ***** válasza:
10%

"Hát más ismert forrás nincs róla, szóval csak abból indulhatunk ki."

A Biblia hogy lehet forrás mikor 1500 évvel Ábrahám után írták le? :) Ha meg annak tekinted akkor a Korán is forrás.

"Na meg logikátlan is, minek ment volna feleségével a sivatagba, amikor gyerekeket akartak?"

Mi köze a sivatagnak ehhez? :) Amúgy meg az egész térségben vannak sivatagok ahol emberek éltek a gyerekeikkel.

"Mitől is? Mert több ismert vallásból összeollózták, ami tetszik nekik? Ettől lenne annyira hiteles?"

Beszélhetünk tárgyi hitelességről. Ez azt jelenti hogy amit ma olvasunk, az megegyezik-e azzal ami a keletkezés idejében volt. A Biblia esetében a tárgyi hitelesség nulla. Tudjuk hogy akár az Ó akár az Újszövetség megváltozott az idők folyamán, a Korán viszont bizonyítottan változatlan. Aztán beszélhetünk tartalmi hitelességről. A Biblia tele van hibával, ellentmondással, logikátlan, tudományosan téve kijelentéseket tesz és erkölcsileg vállalhatatlan. A Korán erkölcsileg rendben van, nincs benne ellentmondás, logikus, tudományosan elfogadható.

"Nem, nem tanító róluk, a dzsinnek a pogány arab mitológia lényei, biztos nem tanít ezekről a Biblia. A bukott angyalok meg sose voltak dzsinnek."

Tehát azt mondod a démonok valójában angyalok? :) Akkor az angyalok is össze vissza gyilkolják egymást, lopnak, hazudnak csalnak? Így érted? :)

"Egyrészt nem így képzeli el őket, másrészt teljesen mindegy abból a szempontból, hogy kifejezetten angyalok csak a zsidó-keresztény vallásban szerepelnek, illetve később az iszlám is átvette tőlük.

Ugye vannak a zoroasztriánus vallásban is hasonló lények, de azért vannak különbségek."

Ha a zoroasztriánus vallásban szerepelnek angyalok akkor a judaizmus csak ellopta ezt a tanítás majd Jézus is felhasználta aki csak egy valláshamisító mert fogta az Ószövetséget és hozzácsapta a saját tanítását. Most a te logikádat alkalmaztam :)

De akkor mit is tanít a kereszténység az angyalkoról? Meséld csak el :) Bűnöznek vagy nem?

"Tudsz más forrást? Én nem."

A Biblia nem lehet forrás hiszen 1500 évvel később írták le. Most ugye Ábrahámról beszélünk akiről az Ószövetség ír, azon belül is a Tóra. Na most tudjuk hogy a Tórát nem Ábrahám idején írták le de még csak nem is Mózes idejében hanem vagy 1000 évvel később. Tudjuk hogy ie 900 és ie 500 között írták folyamatosan tehát a hitelessége nulla.

"Senki se mondta, hogy ugyanaz, de ez a két lehetséges hely szerepel Ábrahám származási helyeként. Mekkában sose járt."

Honnan tudod hogy nem járt, ha a Biblia hitelessége nulla?

2023. máj. 16. 17:44
 43/80 anonim ***** válasza:
10%

"Most akkor döntsétek el, hogy az iszlámot több ismert vallásból összeollózták vagy pogány eredetű"

A keresztények és ateisták ész nélkül hazudoznak az iszlámról. Ne keress benne logikát.

2023. máj. 16. 17:47
 44/80 anonim ***** válasza:
84%

"A Biblia hogy lehet forrás mikor 1500 évvel Ábrahám után írták le? :) Ha meg annak tekinted akkor a Korán is forrás."

Első írott forrás róla a Tóra, a Korán nem lehet forrás, mert több ezer évvel későbbi. Egyszerűen csak bibliai történetek átirata. Olyan, mintha a az augsburgi csatáról most írnék egy leírást, majd arra akarnék hivatkozni, hogy az a hiteles.

"Amúgy meg az egész térségben vannak sivatagok ahol emberek éltek a gyerekeikkel."

És? Ennek mi köze hozzá? Ábrahám egy termékeny vidéken élt, ahol felesége lett, gyereket terveztek és észak felé indultak. Mi a fenének mentek volna egy termékeny vidékről a sivatagba?

"Beszélhetünk tárgyi hitelességről."

Milyen tárgyi hiteles bizonyítékok vannak a korános Ábrahám verzió mellett?

"Ha a zoroasztriánus vallásban szerepelnek angyalok akkor a judaizmus csak ellopta ezt a tanítás"

Én a neten azt találtam, hogy "Kr. e. 1500 és Kr. e. 1000 közé teszik az életét" Zarathustrának. Mózesről azt találtam, hogy "Kr. e. 16. század– Kr. e. 14. század"-ban született, akitől a judaizmus származik, tehát vagy párhuzamosan éltek, vagy Mózes élt előbb. Ezért nem valószínű, hogy a zsidók átvették volna az angyalokat tőlük.

Ha jól láttam, nem tudtál Ábrahámról más hiteles forrást mutatni.

2023. máj. 16. 18:00
 45/80 anonim ***** válasza:
84%

"Szerintem nem vagy tisztában a hitelesség fogalmával. "

Dehogynem. Pont innen tudom, hogy egy utólagos átirat hitelessége minden szempontból nulla. Átírhatod te ugy az utólagos hamisításodat, hogy bármi is jobb legyen benne, ez nem változtat a tényen hogy csak egy utólagos hamisítványról van szó, nulla hitelességgel.

"Az iszlámban nincs semmi ami kifejezetten, egyértelműen pogány eredetű"

Dehogynem. Minden alapelve, minden alapelve, stb pont ugyanúgy korábbi vallásokból ered, mint ahogy arra a Biblia esetében is rámutattál. Hogy ezt a Biblia esetében még hangoztatod is, a Korán esetében pedig letagadod, ez a kettős mércéd is jól bizonyítja hogy milyen fanatikus burokban élés kell ahhoz hogy egy ennyire hiteltelen vallást komolyan vegyen valaki.

2023. máj. 16. 18:11
 46/80 anonim ***** válasza:
15%

“Dehogynem. Minden alapelve, minden alapelve, stb pont ugyanúgy korábbi vallásokból ered, mint ahogy arra a Biblia esetében is rámutattál. Hogy ezt a Biblia esetében még hangoztatod is, a Korán esetében pedig letagadod, ez a kettős mércéd is jól bizonyítja“

Nem tudod mit jelent az, hogy pogány, ezzel lezárult a vita, ami számodra elégtelenre sikerült. Nagyon sajnálom!

Sajnos nem sikerült egyezségre jutni. Egy rossz, fröcsögő papagáj vagy.

2023. máj. 16. 19:08
 47/80 anonim ***** válasza:
85%

"Nem tudod mit jelent az, hogy pogány, ezzel lezárult a vita, ami számodra elégtelenre sikerült. Nagyon sajnálom!

Sajnos nem sikerült egyezségre jutni. Egy rossz, fröcsögő papagáj vagy."

Sajnos ez a pökhendiség nagyon jellemző a muszlimokra :(

2023. máj. 16. 19:47
 48/80 anonim ***** válasza:
12%

"Első írott forrás róla a Tóra, a Korán nem lehet forrás, mert több ezer évvel későbbi. Egyszerűen csak bibliai történetek átirata. Olyan, mintha a az augsburgi csatáról most írnék egy leírást, majd arra akarnék hivatkozni, hogy az a hiteles."

Szóval az érved a hitelessége mellett hogy korábbi? Akkor ha én előbb állítok valamit mint te akkor biztos nekem van igazam csak mert előbb mondtam? Ez ám az érvelés :) Meg ugye 1500 évről beszélünk.

"És? Ennek mi köze hozzá? Ábrahám egy termékeny vidéken élt, ahol felesége lett, gyereket terveztek és észak felé indultak. Mi a fenének mentek volna egy termékeny vidékről a sivatagba?"

Ábrahám próféta volt. Az érdekelte a legkevésbé hogy hol kell élnie. Meg akkor ilyen alapon a zsidók minek mentek a termékeny Egyiptomból a sivatagba?

"Milyen tárgyi hiteles bizonyítékok vannak a korános Ábrahám verzió mellett?"

Az hogy a Korán 1400 éve változatlan, a Biblia pedig bizonyítottan össze vissza lett hamisítva. Szóval hiába jössz azzal hogy korábbi, ha tudjuk hogy biztosan át lett írva.

"Ha jól láttam, nem tudtál Ábrahámról más hiteles forrást mutatni."

Akkor újra megkérdezem. A Tóra hogy lehet hiteles forrás ha Ábrahám után 1500 évvel később írták le?

2023. máj. 16. 20:24
 49/80 anonim ***** válasza:
12%

"Dehogynem. Pont innen tudom, hogy egy utólagos átirat hitelessége minden szempontból nulla. Átírhatod te ugy az utólagos hamisításodat, hogy bármi is jobb legyen benne, ez nem változtat a tényen hogy csak egy utólagos hamisítványról van szó, nulla hitelességgel."

Honnan tudod hogy a Korán utólagos átirat és nem az eredeti helyreállítása? Miért nem igaz hogy a Koránban szerepel az eredeti üzenet?

"Dehogynem. Minden alapelve, minden alapelve, stb pont ugyanúgy korábbi vallásokból ered, mint ahogy arra a Biblia esetében is rámutattál. Hogy ezt a Biblia esetében még hangoztatod is, a Korán esetében pedig letagadod, ez a kettős mércéd is jól bizonyítja hogy milyen fanatikus burokban élés kell ahhoz hogy egy ennyire hiteltelen vallást komolyan vegyen valaki."

Látom hazudozol mert nem maradt más. Azt írtam hogy pogány tanítás nem azt hogy létez6hetett más vallásokban korábban. A Korán egyistenhitet hirdet. Ez mitől pogány? :) A kereszténységből azokat a tanításokat soroltam amik kifejezetten pogány hamisítások. Felsorolnád az iszlámban mik a pogány tanítások?

2023. máj. 16. 20:29
 50/80 anonim ***** válasza:
12%

"Sajnos nem sikerült egyezségre jutni. Egy rossz, fröcsögő papagáj vagy."

Sajnos ez a pökhendiség nagyon jellemző a muszlimokra :("

Akkor a keresztényekre pedig a hazudozás és a személyeskedés nagyon jellemző.

2023. máj. 16. 20:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!