Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A sajtóban miért "szentatyáz(t...

A sajtóban miért "szentatyáz(t)ák" állandóan a pápát?

Figyelt kérdés

Ő csak a katolikusoknak "szentatya", már a protestánsoknak, vagy ortodoxoknak sem, nem beszélve a nem-keresztényekről és ateistákról.

A hivatalosan is katolikus sajtón kívül ezt semmi nem indokolja.

#pápa #"szentatya"
2023. máj. 2. 10:32
1 2 3 4 5
 11/41 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
71%
Mert ez a címe.
2023. máj. 2. 20:51
 12/41 anonim ***** válasza:
65%

"Nem vagyok hülye,a kormány gondolkodik így,nem én vagy te."

Aha, akkor biztos a kormány utalt az imént rá, hogy a keresztények, illetve katolikusok fideszesek és nem egy hárompipás keresztényfób hozzászóló.

"A dalai láma vallása nem lett a mindig undorító politika által uralt,fosztogatott és bűneit eltusoló kormányunk bábja."

Nem, hanem az más országokban lett pont azzá, sőt más országokban üldözik nem csak a keresztényeket, de például a muszlimokat is a dalai láma vallására hivatkozva állami szinten, vagy az állam szemet hunyásával.

2023. máj. 2. 21:06
 13/41 anonim ***** válasza:
17%

??

A fidesz már elég rég nyilvánvalóvá tette,hogy csak az a magyar aki velük van.A fidesz szerint a magyarok keresztények.

Írtam,hogy ez nem az én véleményem hanem a kormány elmebaja.

Semmilyen vallást nem szabad hatalomhoz engedni mert mindegyikből kijön az állat és pusztításba kezd.A keresztények csak boszorkányból többet sütöttek meg mint ahány embert a buddhizmus nevében megöltek.A muszlimok meg a korai középkort hozzák vissza 1-2 kivétellel bárhol ahol uralkodnak.

2023. máj. 2. 22:08
 14/41 anonim ***** válasza:
51%
Ha jól emlékszem, nem Szentatyát, de nem is Őfelségét mondtak be hangosba a MÁV-nál (hogy mi dolguk volt vele, az eleve egy kérdés), hanem valami Őszentsége érkezését emlegették. Nem tudtam, mi van, elsőre azt hittem, kikelt a sírjából Őapostoli Felsége, I. Ferencz Jóska, vagy csak valami filmet forgatnak, utoljára akkortájt ment efféle ájtatos szöveg a Császári és Királyi Szabad Osztrák Államvasút Társaság pesti pályaudvarán.
2023. máj. 2. 22:27
 15/41 anonim ***** válasza:
82%

"A keresztények csak boszorkányból többet sütöttek meg mint ahány embert a buddhizmus nevében megöltek."

Erre tudsz valami pontos forrást is, vagy csak a kereszténygyűlölet beszél belőled és amúgy fogalmad sincs, hogy miről beszélsz.

Mondjuk Japánban rengeteg keresztényt megöltek, sőt nem csak megöltek, sokukat rettenetes módon meg is kínozták a buddhisták. De nyilván te tagadod a tényeket, vagy valami alternatív történelmet ismersz.

2023. máj. 2. 23:11
 16/41 anonim ***** válasza:
50%

A "hivatalos"adatok alapján 100ezer,80%ban nő végezte máglyán elképesztő kínzások után és ami itt a legfontosabb,hogy mindezt isten nevében,de egyes becslések átölelve s 7 évszázadnyi gyilkolást az 5 milliós nagyságrendet állapították meg.

Japánban is pont 100ezer ember lett keresztény,ezeknek majd a felét lefejezték dr a többiek sem jártak jól,a japánok aztáb tudták mi az a jó öreg ultraerőszak.

De azért tegyünk már különbséget ártatlan nők megkínzása és megőlése és egy zárt ország drasztikus fellépése a betolakodó elmebaj ellen.

Sz iszlám sem volt jobb amikor kannibalizmusra kényszerítettek buddhistákat meg a gyerekek arcait lenyúzták.

2023. máj. 3. 05:31
 17/41 anonim ***** válasza:
24%

Különös, hogy kevesen tudnak róla, hogy nem csak a náci megsemmisítő táborok voltak az egyedüliek Európában a második világháború idején. 1942-1943-ban Horvátországban is számos haláltábor működött, amelyet a katolikus Usztasa működtetett, Ante Paveli diktátor uralma alatt, aki gyakorló katolikus és a pápa rendszeres vendége volt. Gyermekek számára külön táborokat is felállítottak.

Ezekben a táborokban – a leghírhedtebb Jasenovac volt, melyet ferences szerzetes vezetett – ortodox-keresztény szerbeket és nagyszámú zsidót is meggyilkoltak. A nácikhoz hasonlóan a katolikus Usztasa is kemencékben égette el áldozatait, de ellenben a nácikkal, akik előtte elgázosították őket, élve dobták a krematóriumokba a foglyokat. Voltak foglyok, akiket egyszerűen agyonvertek, lelőttek. Az áldozatok száma 300.000 és 600.000 közé tehető egy viszonylag kisebb országban. A gyilkosok többsége ferences szerzetes volt. Az atrocitások olyan mértékben elborzasztották még az SS Biztonsági Szolgálatát (SD) is, hogy panaszt tettek Hitlernél, akit ez nem érdekelt. A pápa is tudott ezekről a bűnökről, mégsem tett semmit.

2023. máj. 3. 05:41
 18/41 anonim ***** válasza:
75%

Tehát csak Japánban öltek és kínoztak meg annyi keresztényt, mint amennyi nőt boszorkányság vádjával elítéltek. Azért írtam, hogy elítéltek, mert pl. a spanyol inkvizíció sokszor csak egy szalmabábot égetett el, mint a valós forrásokból kiderült.

Na és mi a helyzet a többi buddhista országgal?

Bár tudom, ha keresztényt kínoznak és ölnek, az számotokra jó, mert legalább kevesebb van belőlünk :)

De ma is nevezhetjük népírtásnak, amit a buddhisták elkövetnek szerencsétlen rohingja kisebbség ellen.

Persze mindezen népírtásokat csak a béke nevében, hiszen a buddhizmus a béke vallása.

2023. máj. 3. 11:23
 19/41 anonim ***** válasza:
0%

A kereszténység meg a szereteté...

Most tényleg soroljuk fel azt a

rengeteg benszülött népet akiket a keresztények írtottak ki?Egész európába vérrel verték be ezt az amúgy közelkeleti elmebajt.De mint írtam vannak akik az inkvizició áldozatait is 5 millióra becsülik.Persze sokszor csak a falu békéje miatt öltek embereket...

2023. máj. 3. 11:31
 20/41 anonim ***** válasza:
0%
17nél leírtam,hogy az utolsó európai népírtást is keresztények csinálták,de a zsidó holocaust sem zavarta a vatikánt.
2023. máj. 3. 11:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!