A sajtóban miért "szentatyáz(t)ák" állandóan a pápát?
Ő csak a katolikusoknak "szentatya", már a protestánsoknak, vagy ortodoxoknak sem, nem beszélve a nem-keresztényekről és ateistákról.
A hivatalosan is katolikus sajtón kívül ezt semmi nem indokolja.
Hát ez így van. De most az van, hogy katolikus országnak állítanak be bennünket. Volt ez másképp, és lesz ez másképp. De most itt volt a Pápa.
Az aktualitásokat (is) a saját céljaikra akarják fordítani a politikusok.
Miért van a himnuszban "isten áld meg..." szöveg amikor az ország töredéke gyakorló hívő.
Ez így diszkriminatív és sértő.
Talán Ferizni kellett volna?
Bár alapvetően csak a római katolikus egyházban van jelentése a kifelyezésnek, de egyben cím is a számára. Amit mondasz, az kb olyan, mintha Magyarországra látogat az angol uralkodó, és azt várnád, hogy a sajtóban Karcsizzák, és azon lennél kiakadva, hogy "őfelségeként" emlegetik, hiszen ő nem Magyarország királya.
Mert ez a hivatalos megszólítás. A pápa az maga a cím (mint ha azt mondanám, hogy király: Ferenc pápa, III. Károly király, stb.). A megszólítás: Szentatya. Ahogy az uralkodóknál: Őfelsége.
Az angol királynőt, illetve most már királyt is ha őfelségének szólítják abban sincs semmi kivetnivaló, akkor sem, ha nem vagyunk angolok és nem rajtunk uralkodik.
De itt nem megszólításról van szó,hanem így beszélnek,írnak róla.
Nincs ezzel semmi baj,hiszen csak azok a magyarok akik fideszesek,a fideszesek meg mind keresztények,most éppen katolikusok.
Hülye vagy, de nem kéne ennyire mutatnod. Én katolikus vagyok, keresztény vagyok, mellette rühellem a fideszt és az egész jobboldalt.
A pápa pedig nem azért szentatya, mert a katolikusok így szeretik szólítani, hanem mert ez a megszólítása. Aminek azért elég erős teológiai oka is van Péter apostol utódaként és Krisztus helytartójaként.
Érdekes, hogy amikor a dalai láma jött és "őszentségéztek" az újságokban, akkor nem óbégattatok. Pedig azért itt elég kevés követője van vallásának.
Nem vagyok hülye,a kormány gondolkodik így,nem én vagy te.
Egy sajtótermék meg nem szólítja meg a pápát.
A dalai láma vallása nem lett a mindig undorító politika által uralt,fosztogatott és bűneit eltusoló kormányunk bábja.Ezért nem szúrja annyira a szemét a "nemmagyaroknak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!