Szavazással. Keresztény nők! Ti hordtok kendőt? Állandóan kell hordani vagy ima közben?
"Nem. Újszövetségben vagyunk."
Az Újszövetség is előírja kendő viselést de a keresztények megtagadják. Behazudják hogy ez rájuk nem vonatkozik.
Igazából csak a közösségi ima esetén írja elő, de egyesek behazudják, hogy akkor is kell a kendő, ha wc-re mennek, mert a Koránban az szerepel.
"Igazából csak a közösségi ima esetén írja elő, de egyesek behazudják, hogy akkor is kell a kendő, ha wc-re mennek, mert a Koránban az szerepel."
Egyrészt a keresztény nők a közösségi ima estén sem hordanak kendőt mert behazudják vagy azt hogy az csak zsidókra vonatkozik vagy hogy csak abban az időben volt kötelező. Másrészt az úgy szerinted rendben van hogy a nő ima alatt kendőben van, de utána meg levetkőzhet ahogy akar? Érdekes felfogás.
A Korán nem ír olyat hogy akkor is kell a kendő, ha wc-re mennek. Ez megint egy keresztény hazugság. A muszlim nőknek idegen férfiak jelenlétében kell kendőt viselniük.
"Egyrészt a keresztény nők a közösségi ima estén sem hordanak kendőt mert behazudják vagy azt hogy az csak zsidókra vonatkozik vagy hogy csak abban az időben volt kötelező."
Vannak e mellett is érvek, és szólnak ellene is, mivel egy adott gyülekezetnek írja Pál apostol. Mondjuk ha a te véleményedet nézzük, a keresztény nőknek egyáltalán nem kell kendő, mivel ezt pont az a Pál apostol írta, aki szerinted hülyeségeket ír Jézus kapcsán is.
"Másrészt az úgy szerinted rendben van hogy a nő ima alatt kendőben van, de utána meg levetkőzhet ahogy akar? Érdekes felfogás."
Annyira nem érdekes, ha valaki lakodalomra megy, akkor kiöltözik, utána meg hétköznapi ruhába vissza. Mi ebben az érdekes?
Amúgy nem azt írtam, hogy ima alatt, mivel ima alatt nem kell. Azt írtam, hogy közösségi ima során. Látod, hogy hazudsz? A Biblia sehol se írja, hogy vegyél fel kendőt, ha otthon imádkozol.
Amúgy nem értem, hogy miért ne lenne rendben a hétköznapi életben kendő nélkül.
"A muszlim nőknek idegen férfiak jelenlétében kell kendőt viselniük."
Hát legyen, másik vallás, más szokások, szerintem hülyeség, de a muszlimok dolga. Viszont se Jézus, se a Biblia máshol nem tanít hasonlót. Mi keresztények a hindu szokásoknak se akarunk megfelelni, miért kéne pont a muszlimot elfogadni?
"Vannak e mellett is érvek, és szólnak ellene is, mivel egy adott gyülekezetnek írja Pál apostol. Mondjuk ha a te véleményedet nézzük, a keresztény nőknek egyáltalán nem kell kendő, mivel ezt pont az a Pál apostol írta, aki szerinted hülyeségeket ír Jézus kapcsán is."
Az a Pál akit a keresztények elképzeltek sosem létezett vagy létezett de csaló, hamisító volt. A története vicc kategória. Azonban létezhetett egy igazi Pál aki valóban Jézus tanítványa volt és leírhatta a kötelező kendő viselést.
"Annyira nem érdekes, ha valaki lakodalomra megy, akkor kiöltözik, utána meg hétköznapi ruhába vissza. Mi ebben az érdekes?"
Akkor nem érted. Az szerinted rendben van hogy a nő kendőben bemegy a templomba imádkozni, mikor meg kijön, az utcán és máshol meg levetkőzhet ahogy akar? Ebben mi a logika?
"Amúgy nem azt írtam, hogy ima alatt, mivel ima alatt nem kell. Azt írtam, hogy közösségi ima során. Látod, hogy hazudsz? A Biblia sehol se írja, hogy vegyél fel kendőt, ha otthon imádkozol."
Közösségi imára értettem.
"Amúgy nem értem, hogy miért ne lenne rendben a hétköznapi életben kendő nélkül."
Akkor mi szükség a közösségi ima alatt kendőre? :) Egyébként meg nyilván a nők védelme érdekében, hogy ne bámulják meg, ne tekintsék szexuális tárgynak, stb.
"Hát legyen, másik vallás, más szokások, szerintem hülyeség, de a muszlimok dolga."
Hát ez érdekes hogy hülyeségnek tartod mert a saját Bibliád is előírja :) illetve a zsidó és keresztény női viselet része volt a kendő egészen a 20. századig. Igazából még ma is látok Budapesten idősebb nőket akik kendőben mennek csak ki. Meg úgy általában téged nem zavarna ha a feleségedet vagy lányodat megbámulják idegen férfiak?
"Az a Pál akit a keresztények elképzeltek sosem létezett vagy létezett de csaló, hamisító volt. A története vicc kategória. Azonban létezhetett egy igazi Pál aki valóban Jézus tanítványa volt és leírhatta a kötelező kendő viselést."
Hmm lehet, de én úgy tudom, hogy az a Mohamed akit a muszlimok elképzelnek, egy hazug csaló volt, de létezhetett egy igazi Mohamed, akit valóban Allah küldött és Jézus követésére szólította fel az arabokat.
"Az szerinted rendben van hogy a nő kendőben bemegy a templomba imádkozni, mikor meg kijön, az utcán és máshol meg levetkőzhet ahogy akar?"
Akárhogyan nem, például meztelenre nem vetkőzhet, mert erkölcsileg és jogilag is problémás.
"Egyébként meg nyilván a nők védelme érdekében, hogy ne bámulják meg, ne tekintsék szexuális tárgynak, stb."
Jó, az araboknál lehet szükség van ilyen óvintézkedésekre, kulturált közegben jellemzően nincs. Nézd meg, hány eset volt, amikor muszlim bevándorlók molesztáltak nőket verbálisan vagy akár tettlegesen is. Számos ügy volt korábban a külföldi hírekben is.
"Hát ez érdekes hogy hülyeségnek tartod mert a saját Bibliád is előírja :)"
Hol? Továbbra se találom.
"illetve a zsidó és keresztény női viselet része volt a kendő egészen a 20. századig. Igazából még ma is látok Budapesten idősebb nőket akik kendőben mennek csak ki."
Ez jellemzően a vidéki népviselet része volt (onnan vitték magukkal Pestre is), nem sok köze van a valláshoz. És a vidéki népviselet részeként se állandóan hordták, például a lányok szinte egyáltalán nem, a főkötő azt jelentette sok helyen, hogy már asszonyok.
"Meg úgy általában téged nem zavarna ha a feleségedet vagy lányodat megbámulják idegen férfiak?"
Kendővel is pont úgy bámulják, de tudom, ti erre is tudtok megoldást, burka, amiből csak az arc látszódik ki.
Isten az embert burka és kendő nélkül teremtette, ha annyira fontos lett volna, mint egyesek belelátják, akkor kendővel és burkában teremti meg a nőket.
"Hmm lehet, de én úgy tudom, hogy az a Mohamed akit a muszlimok elképzelnek, egy hazug csaló volt, de létezhetett egy igazi Mohamed, akit valóban Allah küldött és Jézus követésére szólította fel az arabokat."
Pál esetében nem csak a csodás elemek nevetségesek de a történelmi események is. Keresztény hagyomány szerint Pált a Jeruzsálemi főpap küldte Damaszkuszba azért hogy elfogja Jézus követőit. Ezzel az a gond hogy a Jeruzsálemi zsidó főpapnak nem volt olyan hatásköre hogy a Római-Birodalmon belül embereket küldjön letartóztatási paranccsal egy távoli városba. Ráadásul miért Damaszkuszban üldözte a keresztényeket mikor Jeruzsálemben is voltak? Egyáltalán hány keresztény élhetett Damaszkuszban Jézus után egy évvel? Egy kettő? Szóval történelmi szempontból is vicc kategória Pál története.
"Akárhogyan nem, például meztelenre nem vetkőzhet, mert erkölcsileg és jogilag is problémás."
Ha nem is meztelenre de plédául bikinire levetkőzhet. Tehát az szerinted rendben van hogy egy keresztén ynő kendőben bemegy a templomba imádkozni, majd kijön és elmegy a strandra bikiniben majdhogynem meztelenül?
"Jó, az araboknál lehet szükség van ilyen óvintézkedésekre, kulturált közegben jellemzően nincs."
Ez egy szokásos keresztény hazugság. A stazisztikák szerint toronymagasan keresztény országokban történiik a legtöbb nemi erőszak:
Szóval a keresztények nem csak a más vallásuakkal erőszakosak hanem nőkkel szemben is aminek a forrása a Bibila.
"Nézd meg, hány eset volt, amikor muszlim bevándorlók molesztáltak nőket verbálisan vagy akár tettlegesen is. Számos ügy volt korábban a külföldi hírekben is."
Ez is tipikus keresztény hazugság. A média kiemelte azt a néhány esetet amiket feltehetőleg muszlimok követtek el de szó nem esett azokról az esetekről muikor keresztény az erőszaktevő pedig ilyen minden napra jut. Magyarországon is kb naponta történik nemi erőszak de be sem kerülnek a hirekbe. Az persze bekerült mikor néhány éve egy afgán követett el ilyet és napokig téma volt.
"Hol? Továbbra se találom."
Te magad is mondtad hogy Pál írt erről most meg játszod a hülyét?
"Ez jellemzően a vidéki népviselet része volt (onnan vitték magukkal Pestre is), nem sok köze van a valláshoz"
Ti keresztények nem csak az iszlámról hazudoztok hanem a saját keresztény vallásotokról is méghozzá gátlástalanul. Gondolom feltünt az apácák öltözete. Szerinted ők népviseletből öltöznek így? :))) Vagy a templomi női ábrázolások. Ezekben is kendőben ábrázolják a nőket.
"Kendővel is pont úgy bámulják,"
Újabb hazugság. Itt van ez a videó egy kíérletről amiben egy fiatal nő sétál az utcán lenge öltözetben. Folyamatosan bámulják, beszólogatnak neki, zaklatják. Utána egyanez a nő ugyanott sétál de az iszlám szerinti viseletben és senki nem szól be, senki em zaklatja.
https://www.youtube.com/watch?v=mgw6y3cH7tA
De ezek szerint téged nem zavar ha a feleségedet vagy lányodat megbámulják, zaklatják.
"de tudom, ti erre is tudtok megoldást, burka, amiből csak az arc látszódik ki."
Nem. Az iszlám nem írja elő hogy pont olyan legyen a női viselet mint a burka. Például sok esetben a magyar népviselet is megfelel az iszlám előírásainak vagy egy mai női viselet kendővel.
"Isten az embert burka és kendő nélkül teremtette, ha annyira fontos lett volna, mint egyesek belelátják, akkor kendővel és burkában teremti meg a nőket."
Hogy mi bajod van? :) Keresztények hajlamosak hülyeséget beszélni mikor bukják a vitát, de ennyire? :)
"Keresztény hagyomány szerint Pált a Jeruzsálemi főpap küldte Damaszkuszba azért hogy elfogja Jézus követőit."
Látod, újra hazudsz, mert saját kérése volt Pálnak, hogy oda mehessen. Mi értelme ilyen könnyen ellenőrizhető dolgokban is hazudozni?
"Ráadásul miért Damaszkuszban üldözte a keresztényeket mikor Jeruzsálemben is voltak? Egyáltalán hány keresztény élhetett Damaszkuszban Jézus után egy évvel? Egy kettő? Szóval történelmi szempontból is vicc kategória Pál története."
Jeruzsálembe is üldözték őket, házról házra járva fogták el őket, ezért sokan menekültek el olyan zsidók által lakott városokba, mint pl Damaszkusz volt.
Azért túl sok ész ehhez nem kell, hogy összerakja az ember, de egy konteókban hívő hülyétől mit lehet várni? :)
"majd kijön és elmegy a strandra bikiniben majdhogynem meztelenül?"
Nem gondolom, hogy a templomból kiérve egyből bikinire vetkőzik. Strandon meg miben legyen az ember, burkában? :D
Te túl sok szexualitást látsz bele mindenbe, lehet kezeltetni kéne ezt, hogy miért lehet.
"A stazisztikák szerint toronymagasan keresztény országokban történiik a legtöbb nemi erőszak"
Igen, mert az iszlám fellegvárában Iránban és Afganisztánban biztos pontos statisztikákat vezetnek arról, hogy hány nőt erőszakolnak meg. Ugye ezekben a nagyszerű iszlám országokban még csak nem is tanulhatnak a nők, ha pedig le akarják venni a kendőt a fejükről, akkor jó esetben csak megveri őket alaposan az iszlám vallási rendészet, rosszabb esetben halálra is veri őket, persze miután megerőszakolták őket.
Biztos hihető statisztikák vannak innen.
"A média kiemelte azt a néhány esetet amiket feltehetőleg muszlimok követtek el de szó nem esett azokról az esetekről muikor keresztény az erőszaktevő pedig ilyen minden napra jut."
Ez nem igaz, az is szerepel a hírekben, ha nem muszlim az elkövető. Amúgy ajánlom figyelmedbe, hogy nem minden nyugati ember keresztény. Viszont érdemes az arányokat nézni, 1 muszlimra jut mondjuk 1000 nem muszlim, ha minden nap elkövetne egy nem muszlim erőszakot egy évig, s abban az évben csak egy muszlim tenne ilyet, arányiban az is 3x annyi. Egyszerű matek.
"Te magad is mondtad hogy Pál írt erről most meg játszod a hülyét?"
Nem, én nem írtam ilyet, látod, ennyire hülye vagy. Én azt írtam, hogy Pál apostol a közösségi imára írta elő. Te azt hazudtad, hogy általánosan.
Szóval tudsz mutatni erre vonatkozó általános előírást?
"Gondolom feltünt az apácák öltözete. Szerinted ők népviseletből öltöznek így?"
Az apácák szerzetesi ruhát viselnek. A Bibliában ilyen előírás sincs.
"Vagy a templomi női ábrázolások. Ezekben is kendőben ábrázolják a nőket."
Már amelyiket. Sok szobron vagy képen apáca látható, például itthon Szent Margit, a fenti ok miatt őket szerzetesi ruhában is ábrázolják. De például Máriáról is van sok ábrázolás, amikor nincs kendő rajta.
"Itt van ez a videó"
A videó a burka mellett foglal állást, hol szerepel pontosan a Koránban, hogy burkát kellene hordani?
"Hogy mi bajod van? :)"
Te azt propagálod, hogy a teljes test takarandó, lásd előbbi videót. De ez a tanítás nem Istentől jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!