Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szavazással. Keresztény nők!...

Szavazással. Keresztény nők! Ti hordtok kendőt? Állandóan kell hordani vagy ima közben?

Figyelt kérdés
A szavazás a fejen hordott kendőre vonatkozik, nem pedig a nyakban vagy egyéb más testrészen viseltre.

2023. ápr. 19. 14:24
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
51%

"Látod, újra hazudsz, mert saját kérése volt Pálnak, hogy oda mehessen. Mi értelme ilyen könnyen ellenőrizhető dolgokban is hazudozni?"

Úgy emlékeztem hogy küldték de ez most totál lényegtelen. Mindegy hogy küldték vagy ő kérte hogy küldjék. Lényeg az hogy történelmi szempontból marhaság. Sem neki sem a a Jeruzsálemi zsidó főpapnak nem volt olyan hatásköre hogy a Római-Birodalmon belül embereket üldözzön.

"Jeruzsálembe is üldözték őket, házról házra járva fogták el őket, ezért sokan menekültek el olyan zsidók által lakott városokba, mint pl Damaszkusz volt."

Ez is marhaság. 49-ben még zsinatot is tartottak a keresztények Jeruzsálemben. Hatalmas üldézés lehetett ha még zsinatot is tarthattak :)

"Azért túl sok ész ehhez nem kell, hogy összerakja az ember, de egy konteókban hívő hülyétől mit lehet várni? :) "

Én tényeket közlök amiket simán ellenőrizhetsz. Nem ártana mert úgy tünik nem vagy tisztában a saját vallásod történelmi eseményeivel.

"Nem gondolom, hogy a templomból kiérve egyből bikinire vetkőzik."

Miért ne? Vasárnap elmegy misére, onnan meg a strandra. Én kérdeztem erről keestzényeket és volt aki azt mondta a pappal együtt mentek a strandra :)

"Strandon meg miben legyen az ember, burkában?"

Vannak zártab fürdőruhák, például amiben szörfözni szokat vagy az iszlám szerinti ruha.

"Te túl sok szexualitást látsz bele mindenbe, lehet kezeltetni kéne ezt, hogy miért lehet."

Szerintem meg téged kellene kezeltetni ha számodra nem gond ha megbámulják és zaklatják a feleséged, lányod illetve normálisnak tekinted hogy templomba fel kell öltözni a nőknek de utána levetkőzhetnek.

"Igen, mert az iszlám fellegvárában Iránban és Afganisztánban biztos pontos statisztikákat vezetnek arról, hogy hány nőt erőszakolnak meg."

Igen, pontos statisztikát vezetnek erről mivel ezekben az országokban halálbüntetés jár nemi erőszakért.

"Ugye ezekben a nagyszerű iszlám országokban még csak nem is tanulhatnak a nők, ha pedig le akarják venni a kendőt a fejükről, akkor jó esetben csak megveri őket alaposan az iszlám vallási rendészet, rosszabb esetben halálra is veri őket, persze miután megerőszakolták őket."

Ez már a keresztény fantázia szüleménye. Iránban tanulhatnak a nők, az meg hazugság hogy megerőszakolják őket mert nem volt kendőjük. Ott ahol halálbüntetés jár ezért, persze :) Szóval megintcsak hazugsággal próbálkoztál. Mondjuk sajtettem hogy hazudni fogsz, de azt gondoltam azt hazudod majd hogy keresztény országokban azért magas a nemi erőszak mert a muszlimok oda menek nőket epszakolni :) Keresztények általában ezt hazudják be :) Ja és Irán és afganisztán nagyon nem az iszlám fellegvára. Irán egy téves tanításokat hirdető szekta, Afganisztánt meg egy terrorszervezet uralja akiket a keresztények ültettek oda.

Ez nem változtat azon a tényen hogy keresztény országokban történik a legtöbb nemi erőszak. Ennek a forrása a Biblia ami elnyomja és tulajdonként kezeli a nőket.

"Biztos hihető statisztikák vannak innen."

Nemi erőszak esetében a valós számok mindenhol rosszabbak mint a statisztika, tehát keresztény országokban még ennél is sokkal rosszabb a helyezet.

"Ez nem igaz, az is szerepel a hírekben, ha nem muszlim az elkövető."

Hazugság. Magyarországon kb minden napra jut egy nemi erőszak. Hol szerepelnek ezek a hírekben? Sehol. Az persze napokig hír volt minden felületen hogy egy afgán erőszakolt.

"Amúgy ajánlom figyelmedbe, hogy nem minden nyugati ember keresztény. Viszont érdemes az arányokat nézni, 1 muszlimra jut mondjuk 1000 nem muszlim, ha minden nap elkövetne egy nem muszlim erőszakot egy évig, s abban az évben csak egy muszlim tenne ilyet, arányiban az is 3x annyi. Egyszerű matek."

Nem minden nyugati ember keresztény? Érdekes akkor miért mondjátok hogy minden afrikai meg közel keleti ember muszlim? Az afrikai kontinens többsége keresztény és arabból is van keresztény meg ateista meg mindenféle. Hogy jön ki ez az arány? Magyarországon ez az egy eset történt az elmúlt 10 évben de lehet hogy 20 évben. És persze az sem biztos hogy muszlim csak az derült ki hogy afgán.

"Nem, én nem írtam ilyet, látod, ennyire hülye vagy. Én azt írtam, hogy Pál apostol a közösségi imára írta elő. Te azt hazudtad, hogy általánosan. Szóval tudsz mutatni erre vonatkozó általános előírást?"

Csak egy idióta írna elő olyat nőknek hogy templomban öltözz fel de utána levetkőzhetsz. Csak úgy van értelme ha ez egy általános szabály.

"Az apácák szerzetesi ruhát viselnek. A Bibliában ilyen előírás sincs."

Te tényleg ennyire fogyatékos vagy? Az apácák szerzetesi ruhája azért ilyen mert szerintük ez a Biblia előírása. Olyan értelemben hogy mit takarjon el.

"Már amelyiket. Sok szobron vagy képen apáca látható, például itthon Szent Margit, a fenti ok miatt őket szerzetesi ruhában is ábrázolják. De például Máriáról is van sok ábrázolás, amikor nincs kendő rajta."

A kedvedért rákerestem hogy Mária ábrázolások és 90%-ban kendőben ábrázolják. Amúgy mi ezzel a problámád? Inkább vetkőztessék le?

"A videó a burka mellett foglal állást, hol szerepel pontosan a Koránban, hogy burkát kellene hordani?"

A burka sehol nem szerepel a Korán. A Koránban az szerepel hogy mit kell eltakarnia a nőknek, aminek a burka is megfelel. Ezek szerint nem sikerül felfognod a videóban látható kísérlet lényeget. Akkor a kedvedért lesülyedek a te szinztedre és a lehető legegyszerűbben elmondom. Ha nő vagy és levetkőzöl akkor megbámulnak, beszólogatnak, zaklatnak vagy még rosszabb, de ha felöltözül ezek mind elkerülhetőek.

"Te azt propagálod, hogy a teljes test takarandó, lásd előbbi videót. De ez a tanítás nem Istentől jön."

Hát akkor mi jön Istentől? Hogy vetkőzz le?

2023. ápr. 20. 00:23
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez inkább kultúrális kérdés. Az ókorban az ókeresztényeknél (valószínűleg) hordtak a nők a kendőt, de azért, mert ebben a kultúrában (nem csak a vallási előírásokban, hanem az úgymond világi kultúrában is) a kibontott, fedetlen haj a paráznaság egyik jelképe volt. Ma pedig nem. Még száz éve Magyarországon faluhelyen hordtak kendőt a nő, de nem kifejezetten vallási okból, csak ez hozzátartozott az öltözékhez. Dédim pl. más kendőt vett fel a vasárnapi misére és másikat, ha boltba ment. Kizárt volt, hogy ugyanazt vegye fel misére, mint hétköznap. Ő ezzel fejezte ki a tiszteletét a vasárnap iránt. Míg a másik dédim egyáltalán nem hordott kendőt, révén hogy budai volt. Max kalapot.
2023. ápr. 20. 09:47
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Pál esetében nem csak a csodás elemek nevetségesek de a történelmi események is. Keresztény hagyomány szerint Pált a Jeruzsálemi főpap küldte Damaszkuszba azért hogy elfogja Jézus követőit. Ezzel az a gond hogy a Jeruzsálemi zsidó főpapnak nem volt olyan hatásköre hogy a Római-Birodalmon belül embereket küldjön letartóztatási paranccsal egy távoli városba. "Ráadásul miért Damaszkuszban üldözte a keresztényeket mikor Jeruzsálemben is voltak? Egyáltalán hány keresztény élhetett Damaszkuszban Jézus után egy évvel? Egy kettő? Szóval történelmi szempontból is vicc kategória Pál története."

Tényleg ennyire buta vagy? Ezt is magyarázni kell neked? Ha Jeruzsálemben kivégezték Krisztust, akkor biztosan nagy kényelemben ott maradnak még egy évig a keresztények és naivan hirdetik tovább Krisztust. Hát nem, elmenekültek. Apostolok cselekedeteit olvasd, ott olvasható sz apostolok elhagyták Jeruzsálemet. Talán akkor másnak is mennie kellett. De épeszű is kitalalhatta volna miért vannak keresztények Damaszkuszban. És bárki akinek van pénze felfogadhat titokban fejvadászt, ez éppen ez volt.

Keresztények nem érdemes vitatkozni olyannal aki bármi igazságot leírsz elutasítja. Ez a muszlim már vicc kategória.

2023. ápr. 20. 17:03
 14/32 anonim ***** válasza:

"Úgy emlékeztem hogy küldték de ez most totál lényegtelen."

Hogy lenne lényegtelen? Egy újabb hazugságodban buktál le.

"Sem neki sem a a Jeruzsálemi zsidó főpapnak nem volt olyan hatásköre hogy a Római-Birodalmon belül embereket üldözzön."

Ettől függetlenül a zsidók elég sok keresztényt üldöztek, megöltek, az első vértanú Szent István volt, akinek a megkövezésénél állítólag az akkor még Saul is ott volt.

"Hatalmas üldézés lehetett ha még zsinatot is tarthattak :)"

Mi az összefüggés? A római üldözések során is tartottak zsinatot, csak legfeljebb katakombákban összegyűlve.

"Szerintem meg téged kellene kezeltetni ha számodra nem gond ha megbámulják és zaklatják a feleséged, lányod illetve normálisnak tekinted hogy templomba fel kell öltözni a nőknek de utána levetkőzhetnek."

Szerintem meg téged kéne kezelni, hogy a nőket szexuális eszköznek tekinted. Számomra a nő nem szexuális eszköz, én nem tudnék úgy tekinteni rájuk, mint teszed azt te. Ha strandra megyek, akkor se azon jár az eszem, hogy melyik nőt dughatnám meg, de lehet azért, mert nem muszlim vagyok.

"Igen, pontos statisztikát vezetnek erről mivel ezekben az országokban halálbüntetés jár nemi erőszakért."

Igen, csak sajnos sokszor az áldozatnak jár büntetés, amiért elő mer hozakodni azzal, hogy az iszlám vallás erkölcsrendészei erőszakolták meg.

"Ja és Irán és afganisztán nagyon nem az iszlám fellegvára. Irán egy téves tanításokat hirdető szekta, Afganisztánt meg egy terrorszervezet uralja akiket a keresztények ültettek oda."

Pedig Irán nagyon is az iszlám fellegvára, vallási alapú állami törvények vannak. Afganisztánban pedig pár éve már nem az amerikai bábkormány van, hanem a muzulmánok visszavették a vezetést, ahogy az amerikai sereg kivonult, az amerikai bábkormány pedig napok alatt összeomlott.

"Érdekes akkor miért mondjátok hogy minden afrikai meg közel keleti ember muszlim?"

Nézzük Iránt:

síita iszlám a lakosság 89-90%-a (államvallás),

szunnita iszlám a lakosság 9%-a,

bahái 0,4%,[46][47] keresztény (főleg örmény, nesztoriánus, római katolikus és protestáns) 0,4%,[48] egyéb (zoroasztriánus,[49] zsidó[50]) 0,2%.

Nézzük Magyarországot:

2011-es adat, idei majd érdekes lehet:

37,15% római katolikus

11,61% református

2,16% evangélikus

1,80% görög katolikus

A többi keresztény felekezet összesen nem tesz ki 2%-ot.

Ha tudsz számolni, akkor nálunk minden második ember keresztény, Iránban kb 99% muzulmán.

"Amúgy mi ezzel a problámád? Inkább vetkőztessék le?"

Nekem semmi bajom nincs, csak egy újabb hazugságodra hívtam fel a figyelmet. Engem nem zavar, ha Máriát kendőben ábrázolják, az se zavar, ha kendő nélkül. Szerintem nincs jelentősége.

"Ha nő vagy és levetkőzöl akkor megbámulnak, beszólogatnak, zaklatnak vagy még rosszabb, de ha felöltözül ezek mind elkerülhetőek."

Naponta járok Pesten, én is látok sok nőt túl könnyedén öltözve, sose szólogattam be, de másokat is csak rendkívül ritkán láttam, hogy ilyet tettek volna. Nem tudom, hogy hol élsz, ha napi szinten látsz ilyet, lehet muzulmán közegben, muzulmán férfiakkal körülvéve.

"Hát akkor mi jön Istentől? Hogy vetkőzz le?"

Neked ez a levetkőzés a mániád, elég beteges vagy. Én nem szexuális tárgyként tekintek a nőkre veled szemben, szerintem amíg nem sértik a közerkölcsöt, öltözzenek úgy, ahogy tetszik. Szerencsére Nyugaton még szabadság van, ellentétben az iszlám világgal, ahol megverik, bezárják a nőket, ha le merik vetni a kendőt.

2023. ápr. 20. 18:31
 15/32 anonim ***** válasza:
51%

"Hogy lenne lényegtelen? Egy újabb hazugságodban buktál le."

Ez nem hazugság. Így emlékeztem. Amúgy meg miért hazudtam volna egy ilyen totál lényegtelen dologban. Totál mindegy hogy küldték vagy ő kérte hogy küldjék. Nem oszt nem szoroz a témánk szempontjából. Biztos magadból indulsz ki mert keresztények még ilyen lényegtelen dolgokban is hazudnak ezek szerint.

"Ettől függetlenül a zsidók elég sok keresztényt üldöztek, megöltek, az első vértanú Szent István volt, akinek a megkövezésénél állítólag az akkor még Saul is ott volt."

Most játszod a hülyét vagy tényeg csak ennyire vagy képes? Ezt a Szent Istvánt Jeruzsálemben ölték meg ahol lehet némi hatalma a zsidó papságnak, de Damaszkusz egy római város volt ahol semmi hatalmuk nem volt. Szóval már itt megbukik Pál meséje.

"Mi az összefüggés? A római üldözések során is tartottak zsinatot, csak legfeljebb katakombákban összegyűlve."

Ha lett volna üldözés nem tarthattak volna zsinatot Jeruzsálemben ami egy kis város és mindenki ismerte a 12 apostolt. Szóval ez is keresztény mese habbal. A római üldözésról is hazudnak a keresztények. Valóban volt, de nem olyan mértékű mint ahogy azt a keresztények behazudják. Törvényesített szisztematikus üldözés csak kis ideig volt.

"Szerintem meg téged kéne kezelni, hogy a nőket szexuális eszköznek tekinted."

Én azt mondom a nő öltözzön fel te azt mondod a nő vetkőzzön le. Akkor melyikünk tekinti a nőt szexuális eszköznek?

"Számomra a nő nem szexuális eszköz, én nem tudnék úgy tekinteni rájuk, mint teszed azt te. Ha strandra megyek, akkor se azon jár az eszem, hogy melyik nőt dughatnám meg, de lehet azért, mert nem muszlim vagyok."

Dehogynem. Számodra és a keresztények számára a nő egy szexuális eszköz. Levetkőztetitek a nőket, ezért történik a legtöbb nemi erőszak keresztény országokban. A keresztény világban elvárás hogy a nő vetkőzzön le. De neked van képed megint a muszlimokat rágalmazni. Ott van a statisztika, egyértelműen keresztény országokban történik a legtöbb nemi erőszak de te továbbra is a muszlimokat rágalmazod.

"Igen, csak sajnos sokszor az áldozatnak jár büntetés, amiért elő mer hozakodni azzal, hogy az iszlám vallás erkölcsrendészei erőszakolták meg."

Ez megintcsak keresztény hazugság. Annak is nevetséges. Persze majd ahol halálbüntetés jár nemi erőszakért ott a hivatalos szervek erőszakolnak :) Én hivatalos statisztikát mutatok neked, te meg ilyen hazugságokat. Ráadásul ilyen erkölcsrendészet is egy két országban mükdik.

"Pedig Irán nagyon is az iszlám fellegvára, vallási alapú állami törvények vannak."

Irán egy siíta állam ami a siíták pedig egy szekta. A muszlimok 85-90% szunnita.

"Afganisztánban pedig pár éve már nem az amerikai bábkormány van, hanem a muzulmánok visszavették a vezetést, ahogy az amerikai sereg kivonult, az amerikai bábkormány pedig napok alatt összeomlott."

A tálib szervezetet az USA hozta létre még a 80-as években most pedig nekik adák egész Afganisztánt.

"Ha tudsz számolni, akkor nálunk minden második ember keresztény, Iránban kb 99% muzulmán."

Ki beszélt Iránról? Azt mondtam ti keresztények mondjátok hogy minden afrikai meg közel keleti ember muszlim. Nálad Afrika és a közel kelet egyenlő Iránnal?

"Nekem semmi bajom nincs, csak egy újabb hazugságodra hívtam fel a figyelmet. Engem nem zavar, ha Máriát kendőben ábrázolják, az se zavar, ha kendő nélkül. Szerintem nincs jelentősége."

És az sem zavarna téged ha bikiniben ábrázolnák Máriát. Ez a különbség köztünk. Mi muszlimok nem engedjük hogy a nőket szexuális eszköznek tekintsék, ti keresztények viszont rákényszerítitek a nőket hogy vetkőzzenek le.

"Naponta járok Pesten, én is látok sok nőt túl könnyedén öltözve, sose szólogattam be, de másokat is csak rendkívül ritkán láttam, hogy ilyet tettek volna."

Te tényleg ennyire fogyatékos vagy? Nyilván nem mindenhol történik de sok helyen igen, és sokkal rosszabb is. Minden napra jut egy nemi erőszak Magyarországon. Ha például a nők jobban felöltöznének, ez kevesebb lenne. A mayar rendőrségnek is volt egy ilyen kampánya hogy öltözzenek fel jobban a nők mert a lenge öltözet növeli a nemi erőszak veszélyét.

"Nem tudom, hogy hol élsz, ha napi szinten látsz ilyet, lehet muzulmán közegben, muzulmán férfiakkal körülvéve."

Muzulmán közegbe ilyet nem láthatsz. Egy iszlám előírásoknak megfelelően felöltözött nőnek nem fognak beszólogatni. A videóban sem szólogattak be, pedig ugyanott ment végig mint előttet lenngén felöltözve.

"Neked ez a levetkőzés a mániád, elég beteges vagy. Én nem szexuális tárgyként tekintek a nőkre veled szemben, szerintem amíg nem sértik a közerkölcsöt, öltözzenek úgy, ahogy tetszik."

Hiába rágalmazol engem. A keresztény világ vetkőzteti le a nőket és kezli szexuális tárgyként. Főleg a nyugati keresztény világban elvárás egy nőtől hogy vetkőzzön le.

"Szerencsére Nyugaton még szabadság van"

Te szabadságnak nevezed a nők levetkőztetését és szexuális tárgyá degradásálukat? Ja és a keresztény világ dupla terhet tett a nőkre. Elvárják hogy anyaként teljesítsen és elvárják hogy a munkahelyén is teljesítsen. Ez a nők kizsákmányolása. Ez a keresztény szabadság.

"ellentétben az iszlám világgal, ahol megverik, bezárják a nőket, ha le merik vetni a kendőt."

Ez is hazugság. Max Iránra igaz ami egy hamis szekta, és Afganisztánra ahol a keresztények egy terrorszervezetet ültettek az ország élére.

2023. ápr. 20. 19:58
 16/32 anonim ***** válasza:

"Biztos magadból indulsz ki mert keresztények még ilyen lényegtelen dolgokban is hazudnak ezek szerint."

De továbbra is te hazudtál Pál kapcsán, s nem tetszik, hogy lebuktattalak benne.

"Ezt a Szent Istvánt Jeruzsálemben ölték meg ahol lehet némi hatalma a zsidó papságnak, de Damaszkusz egy római város volt ahol semmi hatalmuk nem volt. Szóval már itt megbukik Pál meséje."

Jeruzsálem is római város volt, nem tudom te hol élsz. Damaszkuszban pedig nagyon jelentős számban éltek zsidók. Ezen felül jelentős befolyásuk is volt, számos történész szerint Augustus Heródes kormányzósága alá vonta a várost. Akkoriban kb 10 000 zsidó élt csak ott. Szóval nem értem, hogy miért hazudozol erről is.

"Ha lett volna üldözés nem tarthattak volna zsinatot Jeruzsálemben ami egy kis város és mindenki ismerte a 12 apostolt."

Tacitus szerint 600 000 ezer lakója volt Jeruzsálemnek akkoriban, Flavius szerint 1 millió. Újra kérdezem, miért hazudozol? 600 000- 1 000 000 fős város napjainkban se számít kicsinek.

"Én azt mondom a nő öltözzön fel te azt mondod a nő vetkőzzön le"

Sokadszorra kérlek, ne hazudott. Sehol se mondtam, hogy vetkőzzön le a nő. Idézd kérlek, ahol ilyet mondok.

"A keresztény világban elvárás hogy a nő vetkőzzön le."

Egyrészt nincs keresztény világ, a szabad világban pedig a nő úgy öltözik, ahogy szeretne, illetve amennyit a közerkölcs enged. Meztelenre nem vetkőzhet közterületen. Ez nem az iszlám elnyomás világa.

"Ez megintcsak keresztény hazugság. Annak is nevetséges. Persze majd ahol halálbüntetés jár nemi erőszakért ott a hivatalos szervek erőszakolnak :)"

Nem gondolom, hogy ezek a megerőszakolt iráni nők hazudnak, ők nem olyanok, mint te, akinek eddig minden állítása hazugság volt.

"Irán egy siíta állam ami a siíták pedig egy szekta."

Szerinted, a siíták szerint meg te vagy szektás.

"A tálib szervezetet az USA hozta létre még a 80-as években most pedig nekik adák egész Afganisztánt."

Konteó, konteó, knoteó :D

Nem adták senkinek, egyszerűen politikailag, gazdaságilag nem érte meg nekik ott állomásoztatni több ezer amerikai katonát és folyamatosan pénzelni a bábkormányukat.

"Azt mondtam ti keresztények mondjátok hogy minden afrikai meg közel keleti ember muszlim."

Miért mondanánk ilyet? Afrikában van nagyon sok keresztény is, igaz gyakran üldözést szenvednek a különböző iszlám csoportoktól, pár hónappal ezelőtt egy faluba törtek be és majd az egész falut kiirtották.

"És az sem zavarna téged ha bikiniben ábrázolnák Máriát."

Én azt írtam, hogy nem zavar, hogy kendőben, vagy kendő nélkül. Hűtsd le a szexuális fantáziáidat öreg, én se írok perverz dolgokat a te hamis prófétádról, lehetőleg te se tedd Szűz Máriával. De tudom, hogy sok kultúra nem szorult beléd.

"Ez a különbség köztünk."

Nem, a fő különbség az, hogy te minden második mondatoddal hazudsz, én meg ezeket kiigazítom.

"Ha például a nők jobban felöltöznének, ez kevesebb lenne."

És itt vagyunk, éljen az áldozatok hibáztatása.

"Muzulmán közegbe ilyet nem láthatsz."

Kíváncsi lennék, hogy ha egy muzulmán férfiak által lakott telepen sétált volna végig a nő ledér öltözetben, akkor mi történt volna. Biztos szemérmükben a szemüket is eltakarják igaz? Jah nem, akkor nem érkezett volna számtalan hír még a bevándorlóbarát országokból sem a nők elleni verbális és fizikai abúzusról, erőszakról, melyek elkövetői oly vallásos muzulmán férfiak voltak.

"Elvárják hogy anyaként teljesítsen és elvárják hogy a munkahelyén is teljesítsen. Ez a nők kizsákmányolása. Ez a keresztény szabadság."

Az iszlámban pedig elvárják, hogy a nő CSAK anyaként teljesítsen, ne tanuljon, utcára férje nélkül ne mehessen. Ez az iszlám szabadság. :)

2023. ápr. 20. 20:26
 17/32 anonim ***** válasza:
51%

"De továbbra is te hazudtál Pál kapcsán, s nem tetszik, hogy lebuktattalak benne."

Hát most megfogtál :) Ez hatalmas nagy hazugság :) Egyértelmű hogy az a legfontosabb itt most hogy Pált küldték vagy ő kérte hogy küldjék :) Ez a legfontosabb kulcskérdés :)) Szánalmas.

"Jeruzsálem is római város volt, nem tudom te hol élsz."

Hazugság. Jézus idején Júdea rendelkezett némi autonómiával. Saját királya is volt, Heródes. Ezért lehetett hatalma a zsidó papságnak Jeruzsálemben de Damaszkuszban nem.

"Damaszkuszban pedig nagyon jelentős számban éltek zsidók. Ezen felül jelentős befolyásuk is volt, számos történész szerint Augustus Heródes kormányzósága alá vonta a várost. Akkoriban kb 10 000 zsidó élt csak ott. Szóval nem értem, hogy miért hazudozol erről is."

Mert ez hazugság. Damaszkusz római város volt. Még Júdeában is a rómaiak döntöttek. Úgy Jézus kivégzésére is a római helytartó adott parancsot, a zsidó papságnak ehhez sem volt joga. Pláne Damaszkuszban ahol aztán semmiféle joguk nem volt.

"Tacitus szerint 600 000 ezer lakója volt Jeruzsálemnek akkoriban, Flavius szerint 1 millió. Újra kérdezem, miért hazudozol? 600 000- 1 000 000 fős város napjainkban se számít kicsinek. "

Ez egyértelmü hazugság. Még ma sem éri el az 1 milliót.

[link]

Modern estimates of Jerusalem's population during the final Roman Siege of Jerusalem in 70 (CE) are variously 70,398 by Wilkinson in 1974,[8] 80,000 by Broshi in 1978,[9] and 60,000–70,000

"Sokadszorra kérlek, ne hazudott. Sehol se mondtam, hogy vetkőzzön le a nő. Idézd kérlek, ahol ilyet mondok."

Azt mondod hogy nem kötelező a kendő és hogy bikiniben is mehet a strandra. Ez mi ha nem a nők levetköztetése és ellentmond a Bibliának.

"Egyrészt nincs keresztény világ, a szabad világban pedig a nő úgy öltözik, ahogy szeretne, illetve amennyit a közerkölcs enged. Meztelenre nem vetkőzhet közterületen. "

Mi az hogy nincs keresztény világ te hazug? A keresztény országokban pedig társadalmi elvárás hogy a nő vetkőzzön le. Ezt látni mindenhol.

"Ez nem az iszlám elnyomás világa."

Tehát szerinted ha a nő nem vetkőzhet le az elnyomás ?

"Nem gondolom, hogy ezek a megerőszakolt iráni nők hazudnak, ők nem olyanok, mint te, akinek eddig minden állítása hazugság volt."

Nem tudom milyen megerőszakol Iráni nőkről beszélsz. Legutóbbi esetben meghalt egy nő de szó nem volt nemi erőszakról. Ez a keresztények hazugsága. Irán egyébként is egy szekta nem a fő iszlám irányzat. Egyébként szánalmas hogy ez a válaszod. Leirom hogy világszinten keresztény országokban toronymagasan keresztény országokban erőszakolják meg a legtöbb nőt, erre az a válaszod hogy egy muszlim országban ami egy szekta irányítása alatt van állítólag a hatóság emberei erőszakolnak.Ez bármelyik keresztény országban is előfordulhat.

"Szerinted, a siíták szerint meg te vagy szektás."

Nem csak szerintem hanem az iszlám világ 90%-a szerint is a siíták egy hamis szekta.

"Konteó, konteó, knoteó :D

Nem adták senkinek, egyszerűen politikailag, gazdaságilag nem érte meg nekik ott állomásoztatni több ezer amerikai katonát és folyamatosan pénzelni a bábkormányukat."

Ez nem konteo hanem tény. Igy volt alapból eltervezve. Sziriában meg az ISIS-t hozta létre az USA majd rájuk hivatkozva megtámadta az országot. Majd egy másik terrorszervezetnek a PKK-PYD kurd terrorszervezetnek adta át az ország harmadát.

"Miért mondanánk ilyet? Afrikában van nagyon sok keresztény is, igaz gyakran üldözést szenvednek a különböző iszlám csoportoktól, pár hónappal ezelőtt egy faluba törtek be és majd az egész falut kiirtották."

Pert ez a hazug keresztény propaganda része.

"Én azt írtam, hogy nem zavar, hogy kendőben, vagy kendő nélkül. Hűtsd le a szexuális fantáziáidat öreg, én se írok perverz dolgokat a te hamis prófétádról, lehetőleg te se tedd Szűz Máriával. De tudom, hogy sok kultúra nem szorult beléd."

Ez miért az én szexuális fantáziám? Te mondtad hogy a szabad keresztény világban belefér a bikini. Csak a teljes meztelenség tiltott. Akkor téged nem zavarhat az sem ha bikiniben ábrázolnák Máriát.

"Nem, a fő különbség az, hogy te minden második mondatoddal hazudsz, én meg ezeket kiigazítom."

Nem. A különbség az hogy te minden egyes mondatodban hazudsz, én meg egyikben sem.

"Kíváncsi lennék, hogy ha egy muzulmán férfiak által lakott telepen sétált volna végig a nő ledér öltözetben, akkor mi történt volna. Biztos szemérmükben a szemüket is eltakarják igaz?"

Legtöbbször semmi. Előfordulhat hogy rászólnak hogy ez arrafelé nem korrekt viselet. A beszólogatás zaklatás nem vagy csak ritkán.

"Jah nem, akkor nem érkezett volna számtalan hír még a bevándorlóbarát országokból sem a nők elleni verbális és fizikai abúzusról, erőszakról, melyek elkövetői oly vallásos muzulmán férfiak voltak."

Megint hazudsz. Honnan tudod hogy vallásos muszlimok voltak? Egyáltalán honnan tudod hogy muszlimok voltak? A "számtalan" pedig szintén hazugság. Csak ezek kerültek a hirekbe, pedig simán lehet hogy aznap volt 100 másik eset aminél keresztény volt az erőszakoló amiről szó nem esett. Látod, mondom hogy minden mondatodban hazudsz.

"Az iszlámban pedig elvárják, hogy a nő CSAK anyaként teljesítsen, ne tanuljon, utcára férje nélkül ne mehessen. Ez az iszlám szabadság. :) "

Ez hazugság. Az iszlám nem csak hogy engedi hogy a nők tanuljanak hanem kötelezően előirja. A keresztények által létrehozott tálbi rezsim nem engedi vagy a keresztények által támogatott szaudi rezsim de nekik semmi közük az iszlámhoz. Az iszlám szerint a nők dolgozhatnak is ha akarnak de nem kötelező mert a férj keres annyit hogy fenntartsa a családot az iszlám szerinti rendszerben.

2023. ápr. 21. 09:08
 18/32 anonim ***** válasza:

"Saját királya is volt, Heródes. Ezért lehetett hatalma a zsidó papságnak Jeruzsálemben de Damaszkuszban nem"

Így van, ugyanaz a Nagy Heródes, aki Damaszkusz felett is kormányzott a történelmi források szerint, mint írtam.

"Damaszkusz római város volt. Még Júdeában is a rómaiak döntöttek."

Akkor Jeruzsálem is római város volt.

"Ez egyértelmü hazugság. Még ma sem éri el az 1 milliót."

Tacitussal és Flaviusszal vitatkozz, mert ők ennyit írtak. Az pedig, hogy ma mennyi, irreleváns.

"Modern estimates of Jerusalem's population during the final Roman Siege of Jerusalem in 70 (CE) are variously 70,398 by Wilkinson in 1974,[8] 80,000 by Broshi in 1978,[9] and 60,000–70,000"

Igen, amikor évek óta ostromolnak egy várost és ölik akit tudnak, megesik, hogy lecsökken a népesség. Tudtommal Pál esete Kr.u. 34 körül történt, Jeruzsálem végső ostroma pedig Kr.u. 70-ben.

Nem árulok el nagy titkot, 71-ben valószínűleg még kevesebben laktak Jeruzsáelmben.

"Azt mondod hogy nem kötelező a kendő és hogy bikiniben is mehet a strandra. Ez mi ha nem a nők..."

Ez az, hogy a nő választja meg, mit csinál, itt nem erőltetnek rá kötelező jelleggel dolgokat, mint az iszlám világban. Ha bikiniben akar strandolni, akkor abban teszi, de nem én mondom meg, hogy miben tegye, hanem saját választása.

Ritka hülye vagy.

"Tehát szerinted ha a nő nem vetkőzhet le az elnyomás ?"

Ha kötelezően kendőben kell járni, igen, az elnyomás.

"Legutóbbi esetben meghalt egy nő de szó nem volt nemi erőszakról."

Azért volt több eset is az iszlám fellegvárában, Iránban, több nő erőszakról is beszámolt.

"Pert ez a hazug keresztény propaganda része."

Az a keresztény propaganda része, hogy sok Észak-Afrikai országban iszlám fegyveresek falvakat égetnek fel, csak azért, mert ott keresztények laknak? Ebben mi lenne a propaganda? Ezek szomorú tények.

"A beszólogatás zaklatás nem vagy csak ritkán."

Hát az iszlám bevándorlók alapján ez szerintem könnyen cáfolható állítás, amikor számtalan nő panaszkodott arról, hogy a bevándorló iszlám férfiak megbámulják őket, beszólnak nekik, testileg molesztálják őket pl futás közben.

" simán lehet hogy aznap volt 100 másik eset aminél keresztény volt az erőszakoló amiről szó nem esett"

Bizonyítsd be, mert nagyot mondani bárki tud, te előszeretettel hazudsz és hadoválsz mindent.

"Az iszlám nem csak hogy engedi hogy a nők tanuljanak hanem kötelezően előirja."

Ahha.., meg kell akkor nézni, hogy az iszlámban mennyi az egyetemet végzett nők aránya. Gyanítom, hogy 1% alatt van.

2023. ápr. 21. 09:54
 19/32 anonim ***** válasza:
51%

"Így van, ugyanaz a Nagy Heródes, aki Damaszkusz felett is kormányzott a történelmi források szerint, mint írtam."

Mikor álítólag Pál elment üldözni a keresztényeket nem Nagy Heródes volt az uralkodó, Damaszkusz pedig római kézen volt.

"Akkor Jeruzsálem is római város volt."

Nem. Akkor még nem. Csak 70-ben lesz római város. Előtte a rómaiak hűbérese volt.

"Tacitussal és Flaviusszal vitatkozz, mert ők ennyit írtak. Az pedig, hogy ma mennyi, irreleváns."

Ha azt mondják hogy 10 millióan lakták azt is elhiszed?

"Igen, amikor évek óta ostromolnak egy várost és ölik akit tudnak, megesik, hogy lecsökken a népesség. Tudtommal Pál esete Kr.u. 34 körül történt, Jeruzsálem végső ostroma pedig Kr.u. 70-ben."

Szó nincs évekig tartó ostromról. Néhány hónapig tartott itt pedig azt írja ezalatt mennyi volt a lakosság. Előtte sem lehetett sokkal több. A lényeg hogy elfogahatták volna Jézus tanítványait ha nagyon akarják de nem akarták. Jézus letartóztatásakor is jelen voltak a tanítványok de őtket békén hagyták. Nem volt semmiféle jelentősebb üldözés, főleg nem Damaszkuszban. Ahogy mondtam nem is élhetett ott keresztény. Jézus életében alig volt követője. Jézust követően egy év múlva ugyan hány keresztény lehetett Damaszkuszban?

"Ez az, hogy a nő választja meg, mit csinál, itt nem erőltetnek rá kötelező jelleggel dolgokat, mint az iszlám világban. Ha bikiniben akar strandolni, akkor abban teszi, de nem én mondom meg, hogy miben tegye, hanem saját választása."

Akkor miért tilos hogy meztelenül strandoljon? Ha ezt megtiltod akkor te mondod meg miben tegye és korlátozod.

"Ha kötelezően kendőben kell járni, igen, az elnyomás."

Akkor az is elnyomás hogy nem lehet meztelen? Arra nem válaszoltál hogy téged nem zavarna az sem ha bikiniben ábrázolnák Máriát?

"Azért volt több eset is az iszlám fellegvárában, Iránban, több nő erőszakról is beszámolt."

Semmi ilyen nem volt. Keresztény hazugság. A hirekben is olyan van hogy kivégeztek férfiakat nemi erőszak miatt:

[link]

"Az a keresztény propaganda része, hogy sok Észak-Afrikai országban iszlám fegyveresek falvakat égetnek fel, csak azért, mert ott keresztények laknak? Ebben mi lenne a propaganda? Ezek szomorú tények."

Észak-Afrikai országban pont nem történik ilyen. Ahol történik ott meg keresztények hozták létre ezeket az ISIS-hez hasonlóan.

"Hát az iszlám bevándorlók alapján ez szerintem könnyen cáfolható állítás, amikor számtalan nő panaszkodott arról, hogy a bevándorló iszlám férfiak megbámulják őket, beszólnak nekik, testileg molesztálják őket pl futás közben."

Elmondtam már hogy ez néhány kiragadott esett. Aznap történt vagy 100 nemi erőszak amit meg keresztények követtek el csak éppen erről hallgat a média. És egyáltalán honnan tudják hogy muszlim vallásuak az elkövetőek? :)

"Bizonyítsd be, mert nagyot mondani bárki tud, te előszeretettel hazudsz és hadoválsz mindent."

Már rég megtettem. Mutattam statisztikát ami írja hány nemi erőszak történt. Például Németországra 7-8 ezer nemi erőszakot ír évente. Ebből kiragadták azt a néhányat amit feltehetőleg muszlimok követtek el, és nem beszélnek a többi 8 ezerről amit meg feltehetőleg keresztények követtek el.

[link]

"Ahha.., meg kell akkor nézni, hogy az iszlámban mennyi az egyetemet végzett nők aránya. Gyanítom, hogy 1% alatt van."

Ez így duplán hazugság mert a legtöbb muszlim országban anők tanulhatnak és nem 1% a diplomás. Másrészt meg én arról beszéltem hogy mit ír elő az iszlám, nem azt hogy egyes muszlim országokban mi a helyezet most.

2023. ápr. 21. 23:41
 20/32 anonim ***** válasza:

Mit mondott Krisztus? Hogyan tanított minket? NE álljatok ellent a gonosznak.

Ne szírsd a tűzét azaz ne etesd a trollt!

2023. ápr. 21. 23:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!