Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Amikor János bemerítette...

Amikor János bemerítette Jézust a folyó vizébe, akkor keresztet is rajzolt Reá? Azért kérdezem, mert így (is) mondják: vízkereszt. Vagy az másra vonatkozik?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 25. 12:33
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:

#39. Ha ideírsz, pláne, ha minősítgetsz is, legalább olvasnád végig az eddigi hozzászólásokat.

Írtam, hogy közben néztem utána.

Egy értelmes ember le tudja vonni a helyes következtetést - ha szeretné.

Szerintem te is le tudtad vonni ezt a következtetést, csak be akartál szólni. A beszólogatás viszont nem kedves dolog, hanem gonoszkodás. Biztos, hogy ilyen tulajdonságot akarsz magadnak?

Mindenesetre, ha még nem lenne érthető: nem vagyok egy vallás/szekta/felekezet tagja sem.

Nagyon szerettem volna megkeresztelkedni, elég sok kérdést fel is tettem ezen az oldalon ezzel kapcsolatban, utána is nézhettek.

Aztán időközben több embertől hallottam vagy olvastam azt a szót, hogy "bemerítkezés", "bemerítés".

Ezen kérdés és válaszok közben kezdtem megérteni, hogy melyik mi.

Párhuzamosan a keresztény - keresztyén szavaknak is utánajártam.

Jó lenne, ha ti is megtennétek, mert akkor tudnátok helyesen használni a szavakat.

Ha valami több száz éve van tévesen a köztudatban, akkor az hatalmas probléma.

A "keresztyén" szó témája is fontos.

2023. máj. 3. 08:41
 42/49 anonim ***** válasza:
47%

NA az jó, hogy szerettél volna megkeresztelkedni, ezt jó olvasni.

Nagyjából kétféleképpen lehet keresztségben/ keresztelésben részesülni:

- bemerítéssel / alámerítéssel, vagy

- víz ráhintéssel, leöntéssel

Bemerítéssel keresztelkedett Jézus Krisztus, erről olvashatunk a Bibliában.

Így keresztelnek a baptisták, adventisták, pünkösdisták, szabad keresztények, mormonok (hivatalosan: utolsó napi szentek Jézus Krisztus egyháza), és sok más közösség, több felekezetközi közösség is.

Víz ráhintéssel keresztelnek a katolikusok, reformátusok, ortodoxok, stb.

Mi az , ami több száz éve tévesen van a köztudatban? Mire vonatkozik ez a kijelentésed?

2023. máj. 3. 10:40
 43/49 A kérdező kommentje:
#42. Már többször is leírtam. Ha értetlenkedni szeretnél, felőlem tedd azt, de engem hagyj ki abból.
2023. máj. 3. 11:38
 44/49 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, javaslom neked, hogy keress fel egy pszichiátert, hátha tud neked segíteni. És jobbulást!
2023. máj. 3. 12:09
 45/49 A kérdező kommentje:

#44. Most aztán hú, de megmondtad!

Amúgy a hozzáállásod cseppet sem keresztényi.

Jobbulást neked! 💚

2023. máj. 3. 16:54
 46/49 anonim ***** válasza:
65%
Keresztényként nem lehet jótanácsokat adni egy láthatóan beteg embernek?
2023. máj. 3. 17:19
 47/49 A kérdező kommentje:

#46. Keresztényként is biztosan lehet tanácsokat adni.

De az a szándék, hogy egy ember nyilvánosan akarjon megszégyeníteni, megalázni valakit azzal, hogy pszichiáterhez küldi, az egyértelmű, hogy nem segítő szándékú. Különben privát üzenetben tette volna.

De ez csak szurkálódás, piszkálódás volt, nem segítő szándék.

Felőlem hazudhadsz magadnak tovább.

Elbúcsúzom ettől a kérdéstől.

A normális válaszokat köszönöm.

Viszlát!

2023. máj. 3. 21:07
 48/49 anonim ***** válasza:
50%
Épphogy segítő szándékú a láthatóan beteg ember részére orvost javasolni. Aki ilyen betegségben szenved, amiben te, annak a társadalom elnéz mindent, ezért nem vagy egyáltalán megszégyenítve.
2023. máj. 7. 18:37
 49/49 anonim ***** válasza:
0%
#48. Te vagy láthatóan beteg! Menj pszichiáterhez!
2023. máj. 7. 19:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!