Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a legkorábbi, legősibb...

Melyik a legkorábbi, legősibb vallás, amelyet ismerünk és van benne Atyaisten, Anyaisten és Gyermek(fiú)isten?

Figyelt kérdés
Mi ennek a vallásnak a neve?

2023. ápr. 19. 06:22
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Római katolikus jutott eszembe. A Szűz Máriára Jézus szülőanyjára gondolsz?

Hány éves vagy? Mélyebben foglalkoztat esetleg ez a téma?

2023. ápr. 19. 06:39
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Korábbiakra gondoltam. Az Ozirisz, Ízisz, Hórusz történeten kívül. Milyen ilyen vallások vannak még?
2023. ápr. 19. 07:15
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Általános iskolai történelem óra? Középiskolás vagy, érettségi előtt?

Milyen fajta oktatási rendszerben tanulsz? Mik az adott tanár követelményei a tanulókkal szemben?

Felmérő lesz? Dolgozat? (Már annyira nem vagyok képben ezzel kapcsolatban. Utoljára 2005-ben ültem iskolapadban, felnőtt gimnáziumban.)

2023. ápr. 19. 07:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Nagyon ritka mind a vallásokban, mind a való életben az apa-anya-fiú felállás. Lehetetlen ilyent találni, de azért sok sikert.
2023. ápr. 19. 07:45
 5/10 anonim ***** válasza:
Pontosan nem tudom, hogy mik vannak, csak azt, hogy ez a hármas kombó már kb a kezdetek óta van, egyes vallásoknál a nap volt az atya, a hold az anya, vagy valami hasonló.
2023. ápr. 19. 07:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt találsz biztos.

2023. ápr. 19. 07:51
 7/10 anonim ***** válasza:
13%

Ahol nőt jeleznek Istennek bármelyik vallásba-az minidig is hamis volt/van/lesz.

Ezt jó ha tudod. És mindegyik aminél bármilyen szobor, kegytárgy, élettelen tárgy tisztele van. Függetlenül attól milyen régen bukkant fel, hány híve van, és milyen "nagyra" tartják.

2023. ápr. 19. 08:21
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
*mindig is
2023. ápr. 19. 09:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Úgy rémlik, a suméroknál (Um Napisti (ha jól írtam) és társai) van ilyen. Bár ott nem fiú, hanem lány.
2023. ápr. 19. 21:31
 10/10 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező! :)

Melyik válasz volt a néhány közül a leginkább - a kíváncsiságodat tekintve - kielégítő?

Nem derült ki egyértelműen a számomra, hogy miért tetted fel a kérdést. Milyen céllal? Történelem tantárgyat szeretnél tanítani iskolásoknak?

Milyen korosztálynak?

1-es és 3-as voltam.

2023. ápr. 20. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!