Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Manapság hogy zajlik egy...

Manapság hogy zajlik egy tizenöt éves lány megkeresztelése?

Figyelt kérdés

#vallás #keresztelő #gyermek megkeresztelése
2014. nov. 25. 17:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Katolikus keresztelő?
2014. nov. 25. 17:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen.
2014. nov. 25. 18:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem úgy, hogy hittanra kell járni előtte, aztán egy szent mise alatt megkeresztelnek. (amit a pap részletesen elmond).
2014. nov. 25. 18:36
 4/10 Prókátor ***** válasza:
100%
Majdnem úgy, mint egy csecsemőé. A lényegesebb különbségek: pl a megkeresztelt mondja el a keresztaégi fogadalmat, nem pedig a keresztszülő. Egy füst alatt meg is bérmálják, vagyis egyházilag felnőtté válik. Ezért kell egy bérma-keresztszülő (akinek más a szerepe, mint a keresztszülőnek)
2014. nov. 25. 18:46
 5/10 anonim ***** válasza:
54%
Apostolok Cselekedetei 8,35 Filep pedig száját megnyitván, és elkezdvén ezen az íráson, hirdeté néki a Jézust. 36 Mikor pedig menének az úton, jutának egy vízhez; és monda a komornyik: Ímhol a víz: mi gátol, hogy megkeresztelkedjem? 37 Filep pedig monda: Ha teljes szívből hiszel, meglehet. Az pedig felelvén, monda: Hiszem, hogy a Jézus Krisztus az Isten Fia. 38 És megállítá a szekeret; és leszállának mindketten a vízbe, Filep és a komornyik; és megkeresztelé őt.
2014. nov. 25. 18:46
 6/10 anonim ***** válasza:

5+ Ha teljes szívből hiszed.

Tehát úgy, hogy elsőként a gyereknek kell, hogy megakarjon keresztelkedni,. és nem neked akarni a keresztelést.

2014. nov. 25. 20:47
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de én semmit nem tudok erről a folyamatról sajnos. A gyereknek fel kell venni egy szép ruhát meg vízzel leöntik vagy ilyesmi?
2014. nov. 25. 20:55
 8/10 Prókátor ***** válasza:
79%

Igen, kb ennyi lesz. Meg még balzsammal is kenegetnek majd.

De ha ennyire hidegen hagy a téma háttere, akkor egyáltalán minek akarsz megkeresztelkedni? Azért 15 évesen már ideje lenne némi felelőségvállalásnak és némi komolyságnak!

2014. nov. 25. 21:21
 9/10 anonim válasza:
Utolsonak igaza van, itt az ideje a komolysagnak. Pl hogy ne vesztegest eleted ertekes idejet ilyenekkel.
2014. nov. 26. 12:04
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok megkeresztelve és nem is leszek. Csupán érdekel, továbbá gyűjtögetem az infókat egy "novellához".
2014. nov. 26. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!