A fehér hajjal születő gyermek táltos?
Figyelt kérdés
A táltosok a népi hiedelemben általában fogakkal/hat ujjal/burokban születnek. Viszont tvtropes-on azt állítják, a fehér hajjal születő táltos is a magyar néphiedelem része:
(myths & religion alatt)
Igaz ez? A tvtropes-on kívül más forrást nem találtam.
2018. febr. 6. 20:01
1/3 anonim válasza:
Szerintem nem feltétlen. Szerintem csak pigmenthiányos elsődlegesen, vagy mi.
2/3 anonim válasza:
Nincsen konkrétan megszabva, hogy mitől lehet valaki táltos. Igazából bármilyen szembetűnő születési rendellenesség feljogosíthatta rá az illetőt. (Ebben az is benne van, hogy pl. fogakkal születik, hasonlók.)
3/3 anonim válasza:
Jobb esetben táltos. Indiában, Afrikában meg még a mai napig előfordul, hogy megölik az albínó gyereket.
Amúgy nem tudom, tag vagy-e a moly.hu-n, ha ott megkérdezed, lehet, hogy hamarabb fogsz választ kapni, mert ott sokan olvasnak mondákat, legendákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!