Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért termel ki ennyivel több...

Miért termel ki ennyivel több szélsőségest, terroristát az iszlám, mint bármely más vallás?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 15. 10:25
 121/133 A kérdező kommentje:

"Akkor mi a bajod azzal ha azt mondom hogy az USA keresztény?"

Nem ezzel volt bajom. De unom ismételni magam. Ha továbbra is csak hazugságokra és már megcáfolt érvekre telik tőled, akkor így jártál.

2023. ápr. 17. 23:36
 122/133 anonim ***** válasza:
0%

"Nem ezzel volt bajom."

Akkor leírodd végre hogy mi a bajod? Mert nekem úgy tünt eddig azt hajtogattad hogy az USA nem keresztény :)

2023. ápr. 17. 23:58
 123/133 A kérdező kommentje:
Szó szerint leírtam nem is egyszer, hogy az USA-val kapcsolatban milyen hazugságaiddal volt probléma. Ezek szerint el sem olvastad amiket írtam, vagy felfognod nem sikerült. Na ennyit rólad...
2023. ápr. 18. 00:16
 124/133 anonim ***** válasza:
0%
Össze vissza beszélsz :) Azt sem tudod mit írtál csak ész nélkül próbálsz belekötni mindenbe. Szóval akkor nevezhetem az USA-t kereszténynek vagy nem? :)
2023. ápr. 18. 00:27
 125/133 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy te kevered az iszlám és más kultúrát. Az iszlámban nem ment végbe az állam és vallás szétválasztása, a nyugati világban, sőt az iszlámon kívül szinte mindenhol ez végbement. Tehát az USA mint ország, nem keresztény. Még akkor se, ha lakosai többsége az. Egyébként ott elég nagy a vallásszabadság, sokkal nagyobb, mint az iszlám világban bárhol, így elég sok vallással találkozni ott.

USA-ban a törvények nem bibliai törvények, a bíráskodás nem a Biblia alapján megy, ellentétben az iszlám országokkal, ahol vagy szokásjogként vagy államilag az emberekre erőltetve most is működik a saría. Lásd Iránt, ahol ha egy nő leveszi a kendőt a fejéről, akkor könnyen lehet, hogy életével fizet érte.

2023. ápr. 18. 16:22
 126/133 anonim ***** válasza:
0%

"Az iszlámban nem ment végbe az állam és vallás szétválasztása, a nyugati világban, sőt az iszlámon kívül szinte mindenhol ez végbement."

A muszlim országok közel fele szekuláris, de biztos igazad van :)))

2023. ápr. 18. 16:36
 127/133 anonim ***** válasza:
100%

51 többségében muszlim ország közül 21 számít szekulárisnak ma. Szerintem Kazahsztán, Tádzsikisztán, Üzbegisztán és Kirgizisztán azért lett szekuláris, egyrészt a szovjet múlt miatt, másrészt többségük felekezet nélküli muszlimok. Törökország Atatürknek köszönhetően lett az. Albánia, Bosznia és Koszovó pedig európaiak, ezért az európai jogrendszer az elsődleges, amiben alapból benne van az állam és ('egyház'/vallás) szétválasztása, meg EU tagok akarnak lenni ezért elengedhetetlen, hogy szekuláris legyen az államuk.

Pár Afrikai ország és Indonézia számít még szekulárisnak. Egyetlen egy arab ország sem szekuláris, azaz a Közel-Keleten egyetlen ország sem.

2023. ápr. 18. 19:21
 128/133 anonim ***** válasza:
0%
Magyarul a muszlim országok közel fele szekuláris, te meg behazudtad hogy egyik sem.
2023. ápr. 18. 19:31
 129/133 anonim ***** válasza:
100%

Látom kicsit fogyatékos vagy, a 125-ös én vagyok, a 127-es nem.

"Az iszlámban nem ment végbe az állam és vallás szétválasztása, a nyugati világban, sőt az iszlámon kívül szinte mindenhol ez végbement."

Nem azt mondtam, hogy a muszlim többségű országokban, hanem azt, hogy az iszlámban. Elég nagy különbség szerintem. Hiszen az iszlám szabályozza az állam működését is.

Amúgy vicces, hogy a poszt szovjet országokkal büszkélkedsz példaként, ahol a muszlimok nagy része hol fogyaszt alkoholt, ami elvileg tiltott és hasonló dolgok.

2023. ápr. 18. 20:11
 130/133 anonim ***** válasza:
51%

"Látom kicsit fogyatékos vagy, a 125-ös én vagyok, a 127-es nem."

Honnan tudjam hogy nem te vagy mikor a 125-ös és a 127-es is négy csillagos te retardált?

"Nem azt mondtam, hogy a muszlim többségű országokban, hanem azt, hogy az iszlámban. Elég nagy különbség szerintem. Hiszen az iszlám szabályozza az állam működését is."

Az iszlámban soha nem is mehet végbe mert az iszlám az élet minden területére vonatkozik így az állam mökédésére is. Egyébként a keresztény vallás sem mondja azt hogy a keresztény vallás nem szólhat bele az állam möködésébe. Ezzel azt mondaná Isten nem szólhat bele az állam müködésébe.

"Amúgy vicces, hogy a poszt szovjet országokkal büszkélkedsz példaként, ahol a muszlimok nagy része hol fogyaszt alkoholt, ami elvileg tiltott és hasonló dolgok."

Ki büszkélkedik ezzel te féleszű? És mutass egy statisztikát ami leírja mennyi alkoholt fogyasztanak és hány.

2023. ápr. 18. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!