Attól függ honnan nézzük.
Ha a szeretetlen szabályaikat nézzük, akkor igen.
Ha azt nézzük, hogy Istent annyira sem tartják, hogy képes igazat szólni a Bibliában, akár a Teremtésnél, akár az Újszövetségben és mindenre azt mondják, hogy jaj hát az csak szemléltetés, akkor hitetlenek. Vagy még annál is rosszabbak.
Válaszom:
Ahogy én a jehova tanúit "tapasztaltam" ,tapasztalataim alapján elmondhatom ,hogy elégé.
nagyobb a bűne annak, aki félrevezeti őket.
tudod, a fejétől bűzlik a hal. egyszerű, szeretetteljes emberek, akiknek UTASÍTÁSRA KELL GYŰLÖLNIÜK, szeretniük, tapsolniuk, mosolyogniuk.
az biztos, hogy mára szélsőségesebbé váltak, mint a katolikusok, akik már többször elnézést kértek a múltbeli tetteikért.
ilyet a tanúktól nem hallottam még.
abban a legszélsőségesebbek, amit más vallásokra mondanak, de önmagukon nem veszik észre:
a kezükben van a biblia, de emberi tanításokat követnek.
ha megjelenne Jézus a gyülekezetükben, kedvesen rámosojognának, üdvözölnék, mondanák neki, hogy a kisteremben foglaljon helyet, és megvető pillantásokkal illetnék ezt a szoknyás, szakállas hajléktalant...
aztán felajánlanának neki egy bibliatanulmányozást.
a mit tanít könyvből, persze.
sok szempontból azok sok szempontból nem
a "szekta" kifejezés jelentését tökéletesen lehet magyarázni velük, ugyan akkor társadalmilag különösebben nem veszélyesek
egyénekre lebontva meglehetősen változó találkoztam már igazi vadállattal is, de olyannal is akiről el tudom képzelni hogyh a jobban ismernénk egymást barátok lennénk
A Tanúk becsapott áldozatok, csak ők pont fordítva értelmezik ezt sajnos.
Eléggé azok!
Igen,bizonyos értelemben.Én is egyetértek vele,hogy fejétől bűzlik a hal,a vezetőségük bármit képes velük elhitetni,annyira,hogy vannak esetek,amikor a tanúk még akkor is hazudnak kifelé és maguknak is,ha tudják,hogy ezzel a környezetük is tisztában van.Ez a totális kontroll,amit a vezetőség gyakorol felettük,mint egy mágnes,ami mindig visszahúzza őket a fanatizmushoz,bármitől függetlenül.
Tehát ebben szélsőségesek,egyébként én nem találkoztam még agresszívval közülük,sztem alapvetően jó emberek,csak rájuk adták a szemellenzőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!