Élhetünk dualizmusban? Létezhet abszolút jó és abszolút rossz? Végső soron minden rosszban van valami jó és minden jóban van valami rossz.
Ez így van.
A minden relatív dolgot azért nem említettem mert a legtöbb vallás direkt ezért fogalmazza meg, hogy mi a jó és mi a rossz és úgy már nem relatív. Megvan mondva x a jó y a rossz.
Jézus gyakran ellent mondott saját tanításainak.
Hazudott:
Ján. 8,14 „Ha magam teszek is bizonyságot magamról, az én bizonyságtételem igaz”
ezzel szemben:
Ján. 5,31 „Ha én teszek bizonyságot magamról, az én bizonyságtételem nem igaz.”
Becsmérelt másokat:
Mát. 5,22 (Jézus mondja:) „a ki pedig ezt mondja: Bolond, méltó a gyehenna tüzére.”
ezzel szemben:
Mát. 23,17 (Jézus mondja:) „(Ti) Bolondok és vakok”
És még sorolhatnám. Tehát Ő sem volt tökéletes és végképp nem abszolút jó.
Igen dualizmusban elunk van jo es van rossz
igen ezeknek abszulutjai is vannak
Jezus tokeletes es abszolut
ja azt elfelejtettem te kulonvalasztas nelkul kezeled vagyis dualizmus nelkul igy persze hogy olyan ostobasagra (bolondsagra) jutottal amit fokerdes vegen irsz hogy joban van rossz, rosszban van jo
nem nincs benne, elkulonulve van abszolut
relativ van csak egyben, vagyis "oszkepben" a cselekmenyben, szemelyben, targyban
Kedves Közveszélyes Kontár!
(Felhasználóneved magáért beszél)
Előbb magyaráztam el, hogy miért nem lehetett Jézus abszolút. A saját maga által definiált jónak sem felelt meg. (Nem is lehet)
Hallottál már a Jinjang-ról? Nem is tudtam, hogy rengeteg keleti vallás ekkora ostobaságra (bolondságra) jutott.
szoval nem ertunk egyett jing es jang vagyunk
mi ezen olyan bonyolult?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!